“Biri ilçe olacaksa o Kapaklı’dır”

Çerkezköy’e gelen CHP Tekirdağ İl Başkanı Kadir Albayrak, geçtiğimiz ay babasını kaybeden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e taziye ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Başkan Ertem, Çerk

Çerkezköy 10.01.2012 19:52:00 0
“Biri ilçe olacaksa o Kapaklı’dır”
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kadir Albayrak, dün Çerkezköy’e gelerek bazı ziyaretlerde bulundu. 
 
ALİ BOZDAĞ’I ZİYARET ETTİ
İlçe Başkanı Vahap Akay, İl Başkan Yardımcıları Veysel Kaplan, Abidin Diril, İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayfer Dönmez ve partililerle birlikte ilk olarak Çerkezköy Esnaf Odası Başkanı Ali Bozdağ’ı makamında ziyaret eden Albayrak, odanın durumuyla ilgili bilgi aldı. Çerkezköy’de üç bin üyelerinin bulunduğunu belirten Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ “Tekirdağ’da rakamsal olarak en önde bulunan odayız. 11 yönetim kurulu üyemiz bulunuyor. Çerkezköy’de oda olarak elimizden geldiğince esnaf kardeşlerimize destek sağlıyoruz” dedi.
 
ERTEM’E TAZİYE ZİYARETİ
Çerkezköy Esnaf Odası’ndan ayrılan CHP’li heyet daha sonra, kısa bir süre önce babası Hacı Yusuf Ertem’i kaybeden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e taziye ziyaretinde bulunarak, kimsenin böyle acılar yaşamaması dileğinde bulundu. Ali Ertem de ziyaretten dolayı Kadir Albayrak ve beraberindekilere teşekkür etti. 
 
“ BU KONU TAM OLARAK BİLİNMİYOR”
Çerkezköy olarak her geçen gün büyüdüklerini belirten Ali Ertem “Her geçen gün Çerkezköy büyüyor. Bu yıl on bin göç almış bir ilçeyiz. Tekirdağ Büyükşehir olacaktır. Beldelerimiz Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ile birlikte ilçe olmak için müracaat ediyorlar. Bunlar yanlıştır. Bu konuyla ilgili kabinedekiler bile tam olarak bilmiyorlar. Bu konu hakkında bilgi kirliliği var. Kapaklı Beldemiz ayrı bir ilçe olabilir. Ankara’daki heyet yapacağı araştırma ile Kapaklı’yı ayrı bir ilçe yapabilir. Kızılpınar ve Karaağaç’ın Büyükşehir statüsünde ilçe olacağını sanmıyorum. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç bile bu konunun net olarak bilinmediğini söyledi” dedi.
 
“KENDİ PARTİLİLERİMİZ BİLE KIŞKIRTIYOR”
Büyükşehir statüsünde olmadığımız takdirde katkı payı alamıyoruz” diyen Ertem “Büyükşehir olmadığımız için söz sahibi olamıyoruz. Psikolojik olarak Ankara’da etkimiz olmuyor. Bir milyar ihracat yapan iller içinde Tekirdağ yok. Çerkezköy ve Çorlu’nun yaptığı ihracatlar İstanbul’a gidiyor. Tekirdağ Büyükşehir olduğu zaman ihracatlar buraya gelecek. Tekirdağ ve ilçelerinin tek yerden yönetilmesini istiyorum. Kendi partilerimizdekiler bile bu konuyu kışkırtıyorlar. Bu uygulama 2012 sonunda ya da 2013 yılının başlarında uygulamaya girecek” dedi.
 
“BORCU OLMAYAN BELEDİYE ÇALIŞMAYAN BELEDİYEDİR”
Çerkezköy Belediyesi olarak 4 milyon 5 bin TL borçlarının bulunduğunu belirten Ertem “Yaz döneminde ise bu borç 9 milyonu buluyor. Belediye olarak kurumlara ve iller bankasına borcumuz bulunuyor. Borcu olmayan belediye ise çalışmayan belediyedir” dedi.
 

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL  


0282 726 91 91
0282 747 65 10