İmar durumları internetten sorgulanacak

Çerkezköy Belediyesi tarafından kurularak internet sitesi üzerinden kullanıma açılan ‘Coğrafi Bilgi Sistemi’ emlakçılara tanıtıldı. Toplantıda dernek üyelerine sunum yapan Çerkezköy Belediyesi ?

Çerkezköy 11.01.2012 16:23:00 0
İmar durumları internetten sorgulanacak
Çerkezköy Belediyesi tarafından kurularak internet sitesi üzerinden kullanıma açılan ‘Coğrafi Bilgi Sistemi’ Çerkezköy Belediyesi ve Emlakçılar Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen toplantı ile emlakçılara tanıtıldı.
 
ZAMANDAN TASARRUF EDECEKSİNİZ
Çerkezköy Belediye Nikah Salonu’nda önceki gün saat 16.00’da düzenlenen toplantıda,  Çerkezköy Belediyesi İmar Bölümü’nden Şehir Plancısı Uğur Er, Coğrafi Bilgi Sistemi ile ilgili bilgi verdi. Coğrafi Bilgi Sistemi sayesinde herhangi bir arazi hakkındaki bilgilere belediyeye gelmeden ulaşılabileceğini belirten Uğur Er, ada-parsel, mahalle, sokak, kapı numarası bazında bilgiler girilerek imar durumu sorgulaması yapılabileceğini ve bu sayede zamandan da tasarruf edilebileceğini ifade etti. Belediye internet sitesindeki ‘Kent Rehber Hizmeti’ ve ‘E-İmar’ bölümlerinden faydalanarak, Çerkezköy İlçe merkezinde, merak edilen bir yerin konumunun görüntülenebileceğini kaydeden Şehir Plancısı Uğur Er, ilgili yerin imar durumu bilgilerine ulaşılarak yazıcı çıktısının da alınabileceğini ifade etti.
 
‘UYDU GÖRÜNTÜLERİNE ULAŞABİLECEKSİNİZ’
Kent Rehberi Hizmeti’nden de bahseden Uğur Er, güncel adres sorgulaması ile mahalle, sokak, kapı bilgilerinin harita üzerinden sorgulanabileceğini ve 2011 yılına ait güncel uydu görüntülerine ulaşılabileceğini belirtti. Kent Rehberi Hizmeti’nin özellikle emlak işiyle uğraşanlara büyük kolaylık sağlayacak bir uygulama olduğunu söyleyen Uğur Er, ada, parsel aratarak parselin harita üzerindeki konumunun görüntülenebileceğini, hatta kentteki önemli noktaların dahi sorgulanarak harita üzerinden görülebileceğini belirtti. İsteyenlerin güncel harita üzerinden çıktı da alabileceğini söyleyen Uğur Er, bu sayede mesafe, alan ve koordinat ölçümlerinin yapılabileceğini kaydetti.
 
İMAR DURUMU NETTEN SORGULANABİLECEK
Üyelerin emlak işlemleri için sürekli belediyeye gelmek zorunda kaldıklarını söyleyen Çerkezköy Belediyesi Şehir Plancısı Uğur Er, E-İmar hizmeti sayesinde belediyeye gelmek zorunda kalmadan güncel veriler üzerinden imar durumu sorgusunun yapılabileceğini açıkladı. Üyelerin mahalle, sokak, kapı numarası bilgileri ile bulundukları yerden imar durum sorgulaması yapabileceklerini belirten Uğur Er, ada-parsel bilgileri ile de aynı sorgulamanın gerçekleştirilebileceğini ifade etti.
 
BELEDİYE ARŞİVİ DİJİTAL ORTAMDA
Kurulan hizmet sayesinde ruhsat ve resmi imar yazılımı otomasyonları ile hızlı hizmet verilmeye başlandığına değinen Uğur Er, belediyenin tüm ruhsat arşivinin dijital ortama taşındığını kaydetti. Verilerin efektif şekilde sunulması sayesinde yolsuzluk, kayıp ve kaçaklarla mücadelenin de kolaylaştığını söyleyen Er, bu sayede kentsel dönüşüm, deprem risk analizi gibi çalışmalar için önemli bir alt zemin oluşturulduğunu ifade etti.

Çerkezköy Haber / Ahmet KARDEŞ   


0282 726 91 91
0282 747 65 10