3 metrelik köpek balığı yakalandı

Şarköy’de balıkçıların ağına 3 metre 27 santimetre boyunda, 291 kiloluk camgöz cinsi köpekbalığı takıldı. Şarköy'de daha önce böyle bir balığa rastlanmadığını belirten balık

Şarköy 12.01.2012 18:21:00 0
3 metrelik köpek balığı yakalandı
Şarköy’de denize ağ atan balıkçılar 3 metre 27 santimetre boyunda camgöz cinsi balık yakaladı.
 
BÜYÜK AV YAKALADIK SANDIK
Şarköy'de balıkçılık yaparak geçimini sağlayan Günay Sangür, tayfalarla sabah denize mezgit avlamak için ağ attıklarını, akşam ağı toplamak için gittiklerinde ise çektikleri ağın her zamankinden ağır olduğunu ve büyük bir av yakaladıkları düşüncesine kapılarak sevindiklerini söyledi. Tayfaların ağı güçlükle topladığını söyleyen Sangür, dev köpek balığını görünce şaşkına döndüklerini belirtti.
 
AĞDAKİ BALIKLARI YEDİ
Ağlardaki balıkları yiyen köpekbalığını tekneye çıkarmadan Şarköy sahiline çektiklerini belirten Sangür, "Köpek balığı ağdaki mezgit balıklarını yemiş ve ağa zarar vermiş. Bugüne kadar bu kadar büyük bir köpek balığına rastlamadık. Köpek balığının boyunu 3 metre 27 santimetre olarak ölçtük, ağırlığı da 291 kilogram çıktı." dedi. Şarköy'de böyle bir balığa daha önce rastlamadıklarını söyleyen Sangür, köpekbalığının gemileri takip ederek gelmiş olabileceğini ifade etti. Köpekbalığı, teşhir amacıyla İstanbul balık haline satıldı.

Çerkezköy Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10