Akay: Alt yapı da bizim işimiz üst yapı da

Veliköy Mahallesi’nde düzenlendiği mitingde seçmenlere seslenen Çerkezköy Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Vahap Akay, “Hiç kimse canını sıkmasın. Altyapı işi de bizim işimiz üstyapı işi de bizim işimiz" dedi.

19.03.2024 14:51:00 0
Akay: Alt yapı da bizim işimiz üst yapı da

Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde başlattığı mitinglerine Bağlık ve Fatih Mahallesi ile devam eden Çerkezköy Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, pazartesi akşamı ise Veliköy Mahallesi’nde seçmenlere seslendi. 

 

EN ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTALARINDAN BİRİNİN YIL DÖNÜMÜ 

 

18 Mart’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde en önemli dönüm noktalarından birisinin yıldönümü olduğunu söyleyen Akay, “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü. Bu toprakları vatan yapan başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu topraklar için canını veren tüm şehitlerimize, gazilerimize şükran duygularımızı ifade ediyoruz. Tüm şehitlerimizi saygıyla minnetle anıyoruz” dedi. 

 

 

“ÇERKEZKÖY’DEKİ DEĞİŞİMİ YENİ BİR 5 YILA TAŞIMAK İÇİN YOLLARDAYIZ”

 

Akay, “10 yıl evvel bir memleket sevdası, bir Çerkezköy sevdası diye yola çıktık. Veliköy’ün tüm sokaklarında Veliköylü hemşehrilerime hizmet etme kararlılığıyla 10 yıl evvel bir yola çıktık. Hizmet etme kararlılığımızla bugüne kadar geldik. Son 5 yılda, 10 yılda Veliköy’deki, Çerkezköy’deki değişimi yeni bir 5 yıla taşımak için yollardayız” dedi. 

 

“EMANETİNE SAHİP ÇIKTIK”

 

Son 5 yıllık dönemin bir buçuk yılını pandemiyle geçirdiklerini söyleyen Akay, “Biz bu eksik süreçte, iş yapma azmimizi, kararlılığımızı bir tarafa bırakmak zorunda kaldık. Tam işe başlarken, tam işe koyulurken maalesef pandemiyle karşılaştığımız bir süreç oldu. Dünyayı etkisi altına aldı, memleketimizi etkisi altına aldı. Milli bayramlarını 10 yıldır bir gelenek halinde vatandaşlarıyla, hemşehrileriyle meydanlarda kutlayan birisi olarak pandemi döneminde de tırın tepesinde ay yıldızlı Türk bayrağıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, O’nun emanetine sahip çıktık” ifadelerini kullandı. 

 

“10 YILDA 112 SOKAKTA ÇALIŞMA YAPTIK”

 

Vahap Akay, “Pandemi döneminde maske dağıttık. Mahalle evlerinde dayanışma içinde olan kadınlarımız bir araya geldi. Onlar maske dikti, biz kapı kapı, sokak sokak hemşehrilerimize maske dağıttık. Allah o kadınlarımızdan razı olsun. 2014 yılında Veliköy’e düğün salonu sözü vermiştik. Veliköy’ün bir düğün salonuna ihtiyacı vardı. Geçtiğimiz dönem bunu Veliköy’e kazandırdık. Çerkezköy’ün en güzel düğün salonu Veliköy Düğün Salonu. Veliköy’de açık spor alanları yaptık. Merkez Camii’nde düzenlemeler yaptık. Kurtuluş Caddesi’nde yeni düzenleme yaptık. Lise Bulvarı’nı yeniden düzenledik, aydınlattık. Bu dönem Veliköy’de kanalizasyon altyapısında sorun olan alanlarda, kanalizasyon kotunun sorunlu yerlerinde altyapı çalışmaları oldu. Zaman zaman uzadı, üzdüğümüz komşularımız oldu ancak bunları bu dönem kısmi olsa da tamamladığımız bir altyapı süreci yaşadık. Bu dönem asfalt yol, parke yol çalışmaları kapsamında 10 yılda 112 sokakta, son 5 yılda 92 sokakta çalışma yaptık. 10 yılda 12 yeni park alanını Veliköylü çocuklarımızla buluşturduk” şeklinde konuştu. 

 

 

“BÜYÜK BİR GURUR VE MUTLULUKLA BURADAYIM”

 

Büyük bir gurur ve mutlulukla Veliköy’de olduğunu ifade eden Akay, “Verdiğimiz sözün arkasında durarak karşımdaki 30 yıllık atıl binayı Veliköy’e kazandırmanın mutluluğuyla yanınızdayım. Kimler geldi kimler geçti. Bugün birileri bir şeyler anlatıyor ama gerçek burada, gerçek karşımda. Unuttular, görmezden geldiler. Atıl ve külüstür bir bina haline getirdiler” dedi. 

 

“UNUTTUKLARI ÇOK ESER VAR”

 

Akay, “Unuttukları çok eser var. İstasyon’da 29 Ekim Spor Kompleksini de hayvan barınağına çevirmişti bu arkadaşlar. Bunlara hiçbir şey teslim edilmez. Veliköy’ün göbeğinde, en önemli yerinde yer alan bu 30 yıllık bina şu anda bir yaşam alanı haline geldi. Biraz sonra bütün komşularımızla binayı gezeceğiz. Bu yeni yaşam alanının 2 katında çocuk akademimizi kurduk. Bu binanın 2 katında çocuk akademisi yani kreş hizmeti veren bir alanımız olacak. Veliköy’ümüzün çocuklarını, Veliköy’ümüzün kadınlarını önceleyerek, çalışmak zorunda olan kadınlarımızın çocuklarını sabah evinden alacağız, çocuklarımıza tüm gün eğitim vereceğiz. Şu anda bunu Cumhuriyet Mahallesi’nde yapıyoruz. İkincisini burada yapacağız. Kadına önem veren, kadını önemseyen, çalışmak zorunda olan hemşehrilerimize destek çıkarak inşallah 80-90 öğrenci kapasitesiyle bu alanını 2 katını Veliköy’ün çocuklarına armağan ettik. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

 

“ÇOCUKLARIMIZA ARMAĞAN ETTİK”

 

Akay, “Binanın girişinde, karşılama alanında Çerkezköy İletişim Merkezi kurulacak. En üst katta bir etüt merkezi kuruyoruz. Yarından sonra bilgisayarlar da kuruluyor. Veliköy’ün tüm gençlerine, tüm çocuklarına dijital olarak tüm imkanları sağladığımız bir dijital çalışma alanı kuruyoruz. Gençlerimize, çocuklarımıza armağan ettik. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

 

BİR TAZİYE EVİNİ VELİKÖY’ÜMÜZE KAZANDIRIYORUZ

 

Binanın hemen arka tarafından unutulmuş, atıl kalmış 6 tane bağımsız bölüm olduğunu kaydeden Akay, “Bağımsız bölümlerinden bir tanesi muhtarlık binası olacak. Bir bağımsız bölümde 112 Acil Servis hizmet verecek. Bir taziye evini Veliköy’ümüze kazandırıyoruz. Tabelasını diktik. Üniversitenin karşısında da bir kitap kafeyi gençlerimizin hizmetine sunacağız. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.  

 

“VELİKÖY’ÜN BİR YAŞAM ALANI OLACAK”

 

Vahap Akay, “Bugünden sonra bu bina Veliköy’ün bir yaşam alanı olacak. Veliköy’ün eksikleri varsa bu binada tamamlamak üzere bütün komşularımıza yapmamız gereken bir şey varsa diye soracağız ve bu binada yeni yatırımlarla da buluşacağız. Bu dönem Veliköy’de pek çok alanda aydınlatmalar yaptık. Veliköy Vatan Caddesi aydınlatması komisyonun imzasında. İmzalandığı gibi Vatan Caddesi’ni yeni direklerimizle aydınlatacağız. Sanayi bulvarı genişleyecek. Bir üst geçidin bu dönem hemen ihalesini yapacağız. Jandarmaya yeni bir yer planı var. İnşallah o yeri jandarmamıza kazandıracağız. Veliköy Trafik Parkı’nı, Veliköy 100. Yıl Parkı’nı inşallah bu dönem içerisinde Veliköy’e kazandıracağız. Bu dönemin eksik işlerinden bir tanesi, bu alanda bir yeni meydan düzenlemesi yapacağız” dedi. 

 

VELİKÖY’DEKİ MERKEZ CAMİİ’DE MEYDAN İLE BULUŞACAK 

 

Vahap Akay, “Aklımızda bir iş daha var. Cumhuriyet Meydanı’nı düzenlerken, Osmanlı Cami’nin duvarlarını yıkacağız dedik. Diyanet İşleri ile görüştük, Müftülükle görüştük. Osmanlı Cami’ni Cumhuriyet Meydanı’yla buluşturduk, ışıl ışıl yaptık. Bugün Osmanlı Cami’nin heybeti Cumhuriyet Meydanı’nda kendini gösterir hale geldi. O gün biz bunları yaparken, bize cami duvarını yıkıyor muamelesi yapanlar oldu. O arkadaşlara da sesleniyorum. İnşallah Veliköy’deki Merkez Camisi’ni de meydanla buluşturacağız. O zaman da sizi buraya bekliyorum. Gecenin bir buçuğunda inşallah gelirsiniz yine” ifadelerini kullandı. 

 

VATANDAŞLARIN YARDIMINA ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ YETİŞECEK 

 

Akay, “Veliköy ile Kızılpınar’ın arasında bir plan durumu var.  Bu plan Kızılpınar ve Veliköy’ü yeni bir üst bulvarla buluşturacak. Yine bu dönem yeni bir Pazar Yeri yapacağız. Bu dönemin en önemli, en kıymetli işlerinden bir tanesi Çerkezköy Halk Ekmek A.Ş. Bugün 40 bin ekmek üretim kapasitesiyle Çerkezköy’ün tüm mahallelerinde hizmet eder hale geldi. Ekonominin bu zor zamanlarında vatandaşlarımızın ekonomisine destek olacak, vatandaşının yanında bir Çerkezköy Belediyesi olacak şekilde inşallah bu sefer de halk etle buluşacağız. Ete ulaşamayan, az ulaşan vatandaşlarımızın yardımına Çerkezköy Belediyesi yetişecek. Sonra halk sütle buluşacağız” diye konuştu.

 

“ÇERKEZKÖY’DEN BİHABER OLDUĞUNU ANLATACAĞIM”

 

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Abdullah Öğe’nin önceki akşam Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde konuştuğunu söyleyen Akay, “Orada söylediklerini o mahallede anlatacağım. Unuttum sanmasın. Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ne gittiğimde o arkadaşımın Çerkezköy’ün sokaklarından, mahallelerinden nasıl bihaber olduğunu orada anlatacağım” dedi. 

 

“BAŞKA BİR YÖNTEMİ VARSA ÇIK ANLAT” 

 

Akay, “Bu arkadaşımız altyapı sorunu var diye cümleler kuruyor. 2014-2019 döneminde Kızılpınar’da 100 kilometre kazı yaptık. Bu dönem Çerkezköy’ün ana arterinde her şeye rağmen cesaretle 35-40 kilometre altyapı borusu döşedik. Ben birinci dönem belediye başkanıyken, bu arkadaşımız ilçe başkanıydı. Biz hizmet etmeye çalışırken, ellerinde fotoğraf makinaları ayaklarında çizmeler Kızılpınar’ın sokaklarında, Çerkezköy’ün sokaklarında ‘bu çamur ne’, ‘bu toz, toprak ne’ diye soruyorlardı. Kazmadan, çamur yapmadan altyapı borusunu döşemenin başka bir yolu yöntemi varsa çık anlat da duyalım arkadaş. O dönem yaptığın eleştirilere bakıyorum, şimdi de altyapı yapacağım diye yola çıkmışsın. Yaptığın altyapı işini gördük. 2014 yılında Kızılpınar’da yaptığınız içme suyu şebekesi 5 yıl sonra çöktü. Sizin beceriksizliğiniz yüzünden Kızılpınar’ı 50 kilometre daha kazacağız. Bu arkadaşlarımızın altyapıya girebilme cesaretleri olsaydı eğer, bugüne kadar bunları yaparlardı, biz de bugün altyapı sorunlarını düşünmüyor olurduk zaten” dedi. 

 

“BU MİLLET BİZE İNANIYOR, GÜVENİYOR”

 

Bu dönem Veliköy’de kanalizasyon altyapı inşaatı yaptıklarını yeni dönemde bu kez diğer tarafta yapacaklarını söyleyen Vahap Akay, “Altyapı işinden sonra da üstyapı işine gireceğiz. Hiç kimse canını sıkmasın. Altyapı işi de bizim işimiz üstyapı işi de bizim işimiz. Bu millet bize inanıyor, güveniyor. Bak ben cesaretle ‘bu dönem 100 kilometre daha kazı yapacağım’ diyorum. Çık anlat da görelim” dedi.

 

“MEYDANLARA KORKMADAN ÇIKIYORUZ”

 

Seçim döneminin atmosferinin başladığını söyleyen Akay, “Meydanlara korkmadan çıkıyoruz. Veliköylü hemşehrilerim burada. Biz cesaretle yaptıklarımız anlatıyoruz. Eksik yaptıklarımızı ‘eksik yaptık’ diye söylüyoruz. Yapacaklarımızı da paylaşıyoruz. Siyaseti bu şekilde yapmaya eyvallah. Ancak siz baskıyla, milletin oyuna göz dikerek bu milletten oy alacağınızı zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Kale Kilit Fabrikası’nın karşısından, Veliköy’den sesleniyorum. Kale Kilit çalışanları arkanızdayız, yalnız değilsiniz. ‘Attığın oyun fotoğrafını getireceksin’ diyen sendika temsilcileri var. Veliköy Meydanı’ndan uyarıyorum. Hiç kimse sana fotoğraf getirmek zorunda değil. O fotoğraf makinaları seçim sandığına girmiyor zaten. Sendika temsilcisi, sana sesleniyorum. Senin görevin alın teriyle çalışan işçinin baskıyla iradesine ipotek koymak değil, koyamayacaksın. ‘İşçinin hakkını, hukukunu koruyacağım’ diyen sendika temsilcisi. İşini yap işini. Milletin özgür iradesine, sandık iradesine saygı duyacaksın. O sandık sana gereken cevabı 31 Mart’ta verecek zaten. Hiç merak etme” diye konuştu. 

 

“SANA BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN” 

 

Vahap Akay, “Senin işin eğer bir sendika temsilcisinin emekçiye baskıyla oy kullandırmasına kaldıysa sana büyük geçmiş olsun be kardeşim. Çok büyük geçmiş olsun sana. 2014’te, 2019’da dostluğumuz oldu. Sendika temsilcisinin çalışanına baskısından oy gelecek diye bir ümittesin, öyle zannediyorum. Bugün 18 Mart. Bu millet tarih boyunca boyunduruk altında kalmamış, senin boyunduruğuna mahkum mu olacak zannediyorsun? İşini yap sendika temsilcisi işini yap. İşçinin hakkını koru. Herkes kime nasıl oy kullanacağını iyi bilir” dedi. 

 

“YUKARIDAN GELEN HER BASKIYI ELİMİZİN TERSİYLE ÇEVİRDİK”

 

Akay, “2014’te, 2019’da bana görev veren hemşehrilerim beni mücadelemle biliyor. Biz yukarıdan her gelen baskıyı elimizin tersiyle çevirdik. Hiçbir zaman boyun eğmedik. Ben belediye başkanıyken sen de ilçe başkanıydın. Bu topraklara termik santral getireceğiz diye yukarıdan sana talimat verdiler, sen de o talimata uydun bu topraklara termik santral gelsin diye mücadele ettin. Termikçisin sen. Sen termikçisin termikçi. Biz 10 yıldır bu memleketin, bu milletin hakkını, hukukunu her şeye rağmen savunuyoruz. Sen yukarıdan gelen bir talimata boyun eğerek bu topraklara termik santral yapılması için mücadele ettin. Rakibimi duyuyorum. Geçen gün konuşmasında ‘3 dönemdir böyle yapıyorsun’ deyip duruyor. 2 dönem yaptım, zorla bana 3’üncü dönemi kendi de yaptıracak, gene oy verecek galiba. Anlayamadım ben bunu. Ben 2 dönem yaptım, 3’üncü döneme talibim. İnşallah 3’ü de yapacağız” diye konuştu. 

 

“BİZİ YALNIZ BIRAKMAYIN”

 

10 yıl boyunca hayata bakışı ne olursa olsun, dünyaya hangi pencereden bakarsa baksın hiç fark etmeksizin herkesle kucaklaşan, herkesle yan yana gelen, herkese eşit mesafede duran, sen ben demeden, senden benden demeden, ayırmadan ayrıştırmadan, bu topraklarda bir araya geldiği tüm vatandaşlarla beraber bir kucaklaşma yaşadıklarını söyleyen Akay, “Aramızda kurduğumuz 10 yıllık bir gönül birlikteliğini var. O ilmek ilmek ördüğümüz gönül birlikteliğimizden aldığımız güçle yepyeni bir 5 yıla yine yan yana, omuz omuza yürümek istiyoruz. Bu yürüyüşte beni yalnız bırakmayacağınıza eminim. Ancak benim yol arkadaşlarım var. Tüm yol arkadaşlarımla beraber onlara da oy istiyorum. Bizi yalnız bırakmayın” dedi. Konuşmasının ardından belediye meclis üyesi adayları ve Veliköylülerle birlikte kurdele keserek, Çerkezköy Belediyesi Ek Hizmet Binasının açılışını gerçekleştiren Akay ve beraberindekiler, açılışın ardından binayı gezdi. 

 

 

Haber / Faik Onur KAYA 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10