Akay: Çerkezköy için mücadelemi sürdüreceğim

Gazeteci Şaban Kardeş’in sunduğu Gündem Özel’in konuğu olan Çerkezköy Belediye Başkanı ve CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, “Çerkezköy için mücadele etmeyi sürdüreceğim" dedi.

Çerkezköy 29.03.2024 19:10:00 0
Akay: Çerkezköy için mücadelemi sürdüreceğim

Çerkezköy Belediye Başkanı ve CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Çerkezköy Haber, Marmara Haber Radyo Haber ve Trakya FM ortak canlı yayınında Cuma günü saat 14.00’de Gündem Özel programında Gazeteci Şaban Kardeş’in konuğu oldu.

 

“ÇERKEZKÖY’ÜN SORUNLARINA ÇARE BULMAYA ÇALIŞIYORUZ”

 

Akay, “Çerkezköy’de son 10 yılda çok şey değişti. 2014 yılında seçime ilk girdiğimde tabelada 115 bin yazıyordu. Üçüncü seçime geldik. Şu anda 215 bini geçen bir Çerkezköy nüfusu var. Hızla göç alan, iç büyümesi devam eden bir kentte yaşıyoruz. Biz de bu büyümeye eşdeğer olarak Çerkezköy’ün sorunlarına çare bulmaya çalışıyoruz. 10 yılımızın karnesini pazar akşamı milletimiz verecek. İyi niyetli bir yaklaşımla bugünlere geldik, bundan sonrasına da bakacağız” dedi. 

 

“TEKİRDAĞ’IN 3’ÜNCÜ BÜYÜK İLÇESİ”

 

 

Çerkezköy’ün Tekirdağ’ın 3’üncü büyük ilçesi olduğunu söyleyen Akay, “Süleymanpaşa ile çok yakınız. Muhtemelen 2-3 yıl sonra Tekirdağ’ın 2’nci büyük ilçesi olacağız. Hızlı trenin gelmesi, kendi doğal iç büyümemiz ve aldığımız göçle birlikte 2’nci büyük ilçe olacağımızı düşünüyorum” diye konuştu. Tekirdağ’ın son 10 yıllık büyümesinde Çerkezköy ve Kapaklı’nın çok ciddi bir önceliği olduğunu da söyleyen Akay, “Çerkezköy ve Kapaklı bundan 10 yıl önce Tekirdağ’ın nüfusunun yüzde 25’iydi. Bugün ise yüzde 37’si. Bu büyüme Çerkezköy’ü bölgesinde her geçen güçlendiren bir hal alıyor” ifadelerini kullandı.

 

“HEMŞEHRİLERİMİZ ÇERKEZKÖY’ÜN YENİ 5 YILINA KARAR VERECEK”

 

26 Kasım’da Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu ve yaklaşık 1 aylık süreçte Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olarak Tekirdağ’ın tüm ilçelerini gezdiğini söyleyen Vahap Akay, “Partimiz Candan hanımı aday gösterdi, daha sonra yine partimizin kararı sonucunda Çerkezköy Belediye Başkan Adayı oldum. Eleştiri almadım diyemem ancak kayda değer çok ciddi eleştiriler aldım dersem yanlış olur. Geldiğimiz süreçte bunları çoktan aştık, seçime yaklaşık 48 saat kaldı. Hemşehrilerimiz Çerkezköy’ün yeni 5 yılına karar verecek” şeklinde konuştu. 

 

“GEÇMİŞ HEYECANLARIMIZI NEREDEYSE HATIRLADIK”

 

Dokuz miting geride bıraktığını ve Ramazan ayında bir seçim kampanyası yaptıklarını söyleyen Başkan Akay, “İftar, teravih saatleri oluyor, soğuk havaya rağmen hemşehrilerimizle çok coşkulu, heyecan verici buluşmalar yaptık. Geçmiş heyecanlarımızı neredeyse hatırladık. Seçim yaklaştıkça heyecan herkesi sarmaya başladı. Tüm mitinglerimizde çok heyecan vardı, Kızılpınar mitingimizde de çok büyük bir coşkuyla karşılandık” dedi. 

 

“YANLIŞ GÖRDÜĞÜM HİÇBİR İŞİ YAPMADIM”

 

Başkan Vahap Akay, “Çerkezköy’de yanlış gördüğüm hiçbir işi yapmadım. Yapılamayanları ve yapılamama gerekçelerini her yerde söylüyorum. Pandemide, enflasyonun katlandığı dönemlerde biz işler yapmaya çalıştık. Vatandaşların her zaman yanlarında olmaya çalıştık. Son dönemin en kıymetli işlerinden bir tanesi de Halk Ekmek. Vatandaşlarımızı ucuz ve sağlıklı ekmekle buluşturuyoruz. Ben başladığım her işi bitirme kararlılığında olan birisiyim. Meydan Altı Otopark Projesi ihale edildi ancak o dönemin ağır şartlarından dolayı yapılamadı. Bundan sonrası adına ilk işimiz bu eksikliği gidermek olacak. Seçim beyannamemize yazdık” dedi.

 

“2025’İN İLK YARISINDA HALK ET PROJESİNİ HAYATA GEÇİRMEYİ PLANLIYORUZ”

 

Halk Ekmek A.Ş.’nin bir yıllık bir proje olduğunu Halk Ekmek’i kurma kararlılığını gösterirken, ‘bekleyelim’ diyenler olduğunu ancak kararlılıklarını gösterdiklerini söyleyen Akay, “Geçen yıl Ramazan ayında Halk Ekmek, ilk üretimini 8 bin ekmekle yaptı. Şu anda 14 noktada büfe var. Her gün 40 bin ekmek üreten bir Halk Ekmek A.Ş.’miz var. Büfe sayısını artırmaya yönelik çalışmalarımız sürüyor. Vatandaşlarımızın yoğun ilgisi var. 2025’in ilk yarısında Halk Et projesini hayata geçirmeyi planlıyoruz. Ete ulaşamayan, ete sınırlı şekilde ulaşan, yeterli şekilde et tüketemeyen vatandaşlarımızı önceleyerek, Halk Et ile hemşehrilerimizi buluşturacağız. Halk Süt projesini de hizmete sunacağız. Önümüzdeki döneme dair en ciddi hedeflerimiz bunlar” şeklinde konuştu.  

 

“DOLANDIRICILIK OLAYINI ORTAYA ÇIKARTAN BENİM”

 

Akay, “Meydanlarda “Çerkezköy Belediyesi’nde hukuksuzluk oldu, dolandırıcılık oldu bu yüzden belediye borçlu ve cezalı olduğu için İller Bankası’ndan kredi alamıyor” şeklinde söylemler var. Dolandırıcılık olayını ortaya çıkartan benim. Rakip arkadaşlarımın bu cümlelerini duyunca üzülüyorum. Bilip bilmeden toplumla bunları paylaşmak doğru değil. Bilmiyorlarsa en azından sorsunlar. Süreç devam ediyor, kamu zararını ortadan kaldıracak tüm hamleleri yaptık biz” dedi. 

 

“İLLER BANKASI’NIN BU KONUYLA UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOK”

 

Dolandırıcılığı yapanları da savcılığa gönderdiklerini sözlerine ekleyen Akay, “İller Bankası’nın bu konuyla uzaktan yakından alakası yok. İller Bankası’nın vermediği kredi konusunu buraya getirmek çok yanlış bir yaklaşım. İller Bankası belediyelerin bankası. Çerkezköy Belediyesi 10 yıl evvel 3 tane batık belediye teslim aldı; Veliköy, Kızılpınar ve Çerkezköy. O günkü bütçesinin yüzde 140’ı kadar borçlu belediye teslim aldık” diye konuştu. 

 

 

 

“NET TAVIRLAR SERGİLEDİM”

 

Akay, “Çerkezköy Belediye Başkanlığı için 20 tane aday yarışıyor. Her siyasi parti meydanlarda kendini ifade etmeye çalışıyor ancak seçim iki kişi etrafından dönüyor gibi görünüyor. 10 yıldır belediye başkanlığı yapan birisiyim. Siyaseti de belediyeciliği de bilen biriyim. Ben bireysel beklentileri üzerine yoğunlaşan hiç kimseyle yan yana siyaset yapmadım. Bu konuda net tavırlar sergiledim. ‘Bireysel beklentileri olan varsa kendilerine başka kulvar arasınlar’ dedim. Arayanlar ve kendilerine kulvar bulanlar var, bağımsız olarak kendine kulvar açmaya çalışanlar da var. Bunlar siyasette normal durumlar. Kaybettirmeye çalışanlarla ilgilenmiyorum, kazandırmaya çalışanlarla, Çerkezköylü hemşehrilerimizle ilgileniyorum. Onların en sağlıklı kararı vereceğine inanıyorum” dedi. 

 

“GÖNÜLLÜ KADROM VAR

 

Seçim kampanyasında gönüllü bir kadrosu olduğunu söyleyen Akay, “Bunu zaman zaman kabul etmek istemeyenler oluyor. Bu işin görünmeyen tarafında birçok arkadaşımız çalışıyor, içerik üretiyor. Hem dijitalde hem de sahada bir sürü arkadaşımız görev almış durumda. Gençlerimiz, kadınlarımız sahada. Bu karşılıksız, beklentisiz gönüllü birlikteliği sağlayamamış olsaydık eğer bugünlere gelemezdik. Etrafımdaki arkadaşlarım benim nasıl siyaset yaptığımı, nasıl mesaj vermek istediğimi biliyorlar. Zaman zaman müdahale ettiğim oluyor ama çok büyük oranda arkadaşlarımın emeği” şeklinde konuştu. 

 

 

“TOPLUMUN İÇİNDEYİM”

 

10 yıldır belediye başkanı olduğunu ve vatandaşlar ile her an buluşan, sokakta yürüyen, bisikletle gezen, parkta çocuklarla, pazarda kadınlar buluşan biri olduğunu dile getiren Vahap Akay, “Toplumun içindeyim zaten. O kelimenin bende karşılığı yok. İki dönem hemşehrilerimden yetki aldım ve üzerine koya koya yoluma devam ettim, bugünlere geldim. Dedikleri gibi biri olsaydım yüzde 50’ye çıkmazdım” dedi. Çocuklarla kurduğu bir diyalog olduğunu söyleyen Akay, Çerkezköy Belediyesi’nin çocukları önceleyen bir belediye olduğunu ve kendisinin gittiği her yerde samimi duygularını hissettirdiğini söyledi.

 

“HER TÜRLÜ MUHALEFETİ YAPARIM”

 

Vahap Akay, “Çerkezköy için mücadele etmeyi sürdüreceğim. Çerkezköy’e hizmet gelmesi noktasında her türlü muhalefeti yaparım. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer’in de Çerkezköy’e dair hedefleri var. ‘Çerkezköy’ün ulaşımında bir revizyona gideceğiz’ dersem bu büyükşehrin işi. Bu eşgüdümlü çalışma sürecek. Candan hanımla seçim kampanyasında zaman zaman bir araya geldiğimiz oldu. O da kendi çalışmasını yapıyor, biz de çalışıyoruz. Dolayısıyla bu birliktelik inşallah seçimden sonra sürecek, Çerkezköy hizmetle buluşmaya devam edecek” dedi. 

 

“ÇERKEZKÖY’ÜN VE BÜYÜKŞEHRİN HİZMETLERİNİ AKSATACAK HİÇBİR SORUNUMUZ YOK”

 

CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer ile aynı anda aynı sahneye çıkmamış olmalarının bir şeylerin mani olduğu anlamına gelmediğini dile getiren Akay, “Bu akşam saat 10.00’da halk buluşmamız var. Tabi ki programı uygunsa gelebilir, gelecektir. Bu onun programıyla alakalı. Bizim programlarımız herkese gidiyor. Uygun olursa gelir katılır tabi. Hem Çerkezköy’ün hem büyükşehrin hizmetlerini aksatacak hiçbir sorunumuz yok. Candan hanım büyükşehrin Çerkezköy için üzerine düşeni fazlasıyla yapacak. Biz de üzerimize düşeni yapacağız” ifadelerini kullandı. 

 

“SİYASETİN BU HALE GELİŞİNE ÜZÜLÜYORUM” 

 

Sendika temsilcilerinin işçilere baskı kurduğu iddialarıyla ilgili kendisine halktan, işçilerden şikayetler geldiğini de dile getiren Akay, “Benim için de çalışanlara baskı kurduğum söyleniyor. Karşı taarruza geçiyorlar. Çalışanlarımıza gitsin, sorsunlar. Maalesef siyasetin acımasız tarafı var. Bugün Kale Kilit başta olmak üzere Türk Metal Sendikası’nın hâkim olduğu yerlerde sendika temsilcileri eliyle işçiler üzerine sandık baskısı kuruluyor. Bir yandan da seviniyorum, insanlara baskıyla oy attıracağını düşünen bir yaklaşımla seçim kazanma stratejisi ortaya konduysa vay hallerine. Her fabrikada isim listeleri hazırlanıyor, mitinglerine katılım için. İnsanları oraya zorla getirebilirsiniz ama bir gün sonra nasıl zorla oy kullandıracaksınız? Bu baskıyla seçim kazanacaklarını hayal etmeleri üzüntü verici bir durum. Gerçekten siyasetin bu hale gelişine üzülüyorum. Şaşırarak izliyorum” dedi. 

 

 

“HAYVANSEVERLERLE KARŞI KARŞIYA GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR”

 

Çerkezköy Hayvan Barınağı’ndaki hayvanların yürek burkan görüntülerinin yeni olmadığını ve idari soruşturma başlattıklarını, savcılık ise adli soruşturma başlattığını dile getiren Akay, “Zaman içerisinde orada ölen hayvanların görüntüleri kurgulanmış. Anlaşılan seçimi beklemişler. Seçim sürecinin içerisinde bizi vatandaşla, hayvanseverlerle karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Mutlaka gereğini yapacağız, kimsenin kuşkusu yok. Orada gönüllülükle gerçekten işini çok iyi yapan arkadaşlarımız var. Çerkezköy Belediyesi Hayvan Barınağı, bölgenin en iyi hayvan barınaklarından bir tanesi. Fiziki şartlarını tabii ki geliştireceğiz, yeni bir hayvan rehabilitasyon merkezi yapacağız. Onu da oradan kaldıracağız. Orada işini çok iyi yapan veterinerimiz, çalışanlarımız var. Hepsi hayvansever. Kötü ve art niyetli insanlar bu şekilde görüntüleri paylaşarak, vatandaşın aklına kuşku sokmaya çalışıyorlar. Ben bunlara alışkınım. Çok iftiralar duyduk. Oradaki arkadaşlarımızın insani duygularına, hayvansever duygularına şahidim. Oradaki çalışanlarımızı da asla böyle bir şeye kurban etmek istemem. Gönülden çalışan, özverili arkadaşlarım var. Maalesef böyle bir şey yaşadık, kötü niyetlerine bırakıyorum” dedi. 

 

Haber / Faik Onur KAYA 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10