Akay: Ne miras bıraktın da ne konuşuyorsun arkadaşım?

Çerkezköy Belediye Başkanı ve CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay 8’inci mahalle mitingini Cumhuriyet mahallesinde gerçekleştirdi.

Çerkezköy 26.03.2024 13:51:00 0
Akay: Ne miras bıraktın da ne konuşuyorsun arkadaşım?

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi adaylarının tanıtımının ardından CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Cumhuriyet Mahallesi sakinlerine hitap etti. 

 

580 DÖNÜMLÜK KENT ORMANI KAZANDIRACAĞIZ

 

Bu dönemde Cumhuriyet Mahallesinde 40 sokakta üstyapı çalışması, son on yılda 60 sokakta asfalt ve beton yol çalışması yaptıklarını kaydeden Akay, “ Melisa sokak ile Çağlayan Sokak’ı birbirine kavuşturduk. Tepe’de vatandaşların girmekten imtina ettiği, giremediği, terk edip gittikleri 170 dönümlük alanı Çerkezköylü hemşerilerimizle buluşturmuştuk. Geçen dönem verdiğimiz bir söz, 7 yıllık mücadeleden sonra hemen arkasındaki 580 dönümlük kent ormanını bu dönem mayıs-haziran aylarında inşallah açacağız. İnşallah kısmet olacak açılışını da biz yapacağız. Ve 750 dönümlük bir yaşam alanına, 750 dönümlük bir kent ormanına kavuşacağız. Otopark alanlarını 4 ayrı girişten yapacağımız, hiçbir yeri sıkıntıya sokmayacağımız, ilavesiyle beraber 7 kilometrelik yürüyüş parkuruna kavuşacağız. 6 kilometrelik bisiklet parkuruna kavuşacağız. 10 yeni spor alanına, 2 bin metrekarelik bir gölete ve 26 bin metrekarelik bir rekreasyon alanına kavuşarak hem Cumhuriyet Mahallesi’ndeki komşularımızı hem de Çerkezköy’deki tüm hemşerilerimizi yepyeni bir yaşam alanıyla buluşturmanın heyecanı içerisindeyiz” dedi. 

 

 

GEL DE BİRLİKTE YÜRÜYÜŞ YAPALIM 

 

Konuşmasında Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Abdullah Öğe’yi eleştiren Akay, “ Birileri çıkmış, ‘ben piknik alanına gitmek için Çerkezköy’ü terk ediyorum’ demiş. Ya kardeşim, terk etmeye bahane arıyorsun. 750 dönüm kent ormanı yaptık sana. Gel de iki yürüyüş yapalım”  dedi. Akay, "Çerkezköy’de üç düğün salonumuz bulunuyor. Bu dönem sonunda yediye çıkartacağız. Yeni modern hayvan rehabilitasyon merkezimizi İstasyon Mahallesi’nden kaldırıp Pınarça bölgesine gönderiyoruz. Yine arka alanda yaptığımız göletin hemen yanına yeni bir kır lokantasını inşallah bu projenin hemen ardından ilave ederek, o yaşam alanına bir kır lokantası kazandıracağız. Amfi tiyatroyu yıkıyoruz. Yeni açık hava sahnemizi Cumhuriyet Mahallesi’nde konumlandıracağız. Yarı olimpik yüzme havuzunun tam karşısında bir kültürel tesis inşa edeceğiz. İçinde sanat galerisi, kent restoranı olan, sesli sessiz çalışma alanları, kitap kafesi, etüt salonları olan bir yeni alanı inşa edeceğiz” diye konuştu. 

 

MEMLEKETİ ZODYAK BOTLARLA AMBARDERE’YE GÖNDERDİNİZ

 

30 Mart 2014’te göreve geldiğinde Çerkezköy nüfusunun 115 bin olduğunu kaydeden Akay, “ Şuan ise Çerkezköy’ün tabelasında ise 215 bin yazmaktadır. 5 bin nüfuslu Cumhuriyet Mahallemizin nüfusu neredeyse üç kat artarak 13 bine ulaşmıştır. Çerkezköy’e nasıl bir miras teslim edenler çıkıp ‘ öyle yapacağız, böyle yapacağız’ diyor. Altyapıda sorun varmış, suyun üstünden zıplıyoruz. Bu milleti su baskınları içerisinde boğdunuz be kardeşim. Memleketi Zodyak botlarla Ambardere’ye gönderdiniz. Şimdi kalkmışsın diyorsun ki ‘iki tane su birikintisi gördük, altyapı sorunu var.’ Sorunsuz bıraktığınız bir iş var mı? Spor kompleksi yaptığımız yer hayvan barınağıydı. Atatürk Viyadüğü’nden geçecek yer yoktu, yol yoktu. ‘Pınarça Deresi’ni ıslah ettik’ dediniz, çamur içinde bıraktınız. Dokunduğunuz, elinizi attığınız her şeyi kuruttunuz, dokunmadığınızı da zaten hiçbir şeye bakmadınız” dedi. 

 

 

 

NE YAPTIĞINI ÇIKIP ANLAT

Akay, “ 30 Mart 2014’te göreve geldiğimizde üç belediye teslim aldık. Bir Çerkezköy Belediyesi, bir Kızılpınar Belediyesi, bir Veliköy Belediyesi teslim aldık. 3 belediyeyi de batık teslim aldık. Bütçenin yüzde 150’si borçlu bir belediye aldık. Bugün Çerkezköy Belediyesi’nin bütçesinin yüzde 150’si 2 milyar TL. Yani bugünkü parayla Çerkezköy Belediyesi’ni 2 milyar TL borçla teslim ettiniz. Şimdi çıkmışsın ‘belediyenin parsellerini satıyor, peşkeş çekiyor’ diyorsun. Sattığımız parseller senin bıraktığın borcun 10’da biri etmiyor. Matematiğiniz mi yok? Ne miras bıraktın da ne konuşuyorsun arkadaşım? . Ben 10 yıl belediye başkanıydım, sen de 5 yıl ilçe başkanıydın. Bir çıkıp anlatabilir misin ne yaptın? Ne yaptığını çık Allah aşkına anlat, merak ediyorum. Bu millet de öğrensin. Bilmeyen varsa bilmeyen de öğrensin” diye konuştu. 

 

BİR ÇIKIP ANLATIR MISINIZ?

 

Akay, “ Bakanların geliş sezonu açıldı. Biri geliyor birisi gidiyor. Gelmeye gitmeye de doyamadılar. Geldin gittin arkadaş da bu bakanlıkların bütçesinden Çerkezköy’e 10 yılda ne kazandırdınız, bunu bir çıkıp anlatır mısınız? Her bakanlığın bir bütçesi vardır. Geleni karşılıyorsun, gideni uğurluyorsun. Gelene hoş geldin, gidene güle güle diyorsun da, ne yaptın arkadaş bunu anlatır mısın? Cevap var mı? Yok. Maşallah kuru kuru ziyaret. Ben millet bahçesi yapacağım dedin de biz destek mi olmadık, yardımcı mı olmadık? Ya da elini tutan mı vardı? Karayollarına Tepe Bağlantı Kavşağı’nı dahi yaptıramadın. Bu kavşağı karayollarına yaptırsaydın, biz de bu bedelle başka bir yatırımı bu topraklara kazandırsaydık. Biz ne yaptık, kapıyı zorladık. Biz bunu Büyükşehir’e yaptırdık” dedi.

 

YEMEZLER KARDEŞİM 

 

Akay, “ 5 yıl sonra yaptığınız iş iflas etmiş, çıkmışsın Kızılpınar’da bizi hemşehrilerimize şikayet etmeye çalışıyorsun. Eksik yaptığınız işin, beceriksizliğinizin faturasını Kızılpınar’da bana çıkarmaya çalışıyorsun. Yemezler kardeşim. Çıkmış arkadaşımız diyor ki doğrudan teminle parçalara bölünmüş, bilmem ne olmuş. Almış eline 2 tane kağıt. Bir rapor almış. Olmuştur, ancak kamu zararı var mı, bir eksiklik var mı bunu anlat. Laf ediyorsun yok peşkeş çekildi diye büyük büyük laflar konuşuyorsun. Kamu zararı var mı? Yok. Doğrudan temin limiti bütçenin yüzde 10’unu geçemez diyor. Siz bıraktığınızda yüzde 40’tı, biz bunu yasal sınıra çektik. Sanki bu işleri hiç yapmamış gibi oradan atıp tutuyorsun. Demiş ki vatandaşa randevu vermiyormuşum. Benim vatandaşlarımla, hemşehrilerimle, annelerimle, ablalarımla buluşmadığım hiçbir an yok. Yolda, kahvede denk gelir görüşürüm. Bisikletle, piknik alanında, parkta, bahçede görüşürüm. Her hafta halk günü yaparım, vatandaşlarımla he Perşembe halk gününde buluşurum. Yermez çadır kurarım, mahalle mahalle halk günleri yapar yine buluşurum. Ben her dakika görüşürüm de seni 5 yıldır gören var mı, sen bana onu anlatır mısın? Kayboldun gittin buralardan. Gelmişsin şimdi buralara, bize laf anlatmaya çalışıyorsun” dedi.

 

 

DÖN BİR ETRAFINA BAK 

 

Öğe’ye eleştirisini sürdüren Akay, “ Bu termikçi arkadaşım şimdiden kontrolü bu baskıcı sendika temsilcilerine teslim etmiş durumda. İşçinin özgür iradesine baskı kurarak oy alacağını zanneden bu arkadaşlar organize bir şekilde bir taarruza geçtiler. Muhtemelen şu anda canlı yayında organize bir şekilde yazıyorlar. Yazın kardeşim yazın. Elinizi korkak alıştırmayın. Bak ben meydandayım, meydana buyurun. Baskı kurup tehdit edenler, baskıyla tehditle işçiyi sindirmeye çalışanlar aynı taktikle bana baskıcıymışım demeye çalışıyorlar. Meydanı boş mu sandınız? İşçiye, emekçiye yaptığınız baskıları görmezden geleceğiz falan mı zannettiniz? Kimse kusura bakmasın gelmeyeceğiz. Şimdi termikçi aday arkadaşım çıkmış ‘emekçiler bizim yanımızda’ diyor. Senin yanındakiler emekçilerin oyunu kendi hakkı zannedenler. Dön bir etrafına bak. Senin yanında işçinin, emekçinin özgür iradesine ipotek koymaya çalışanlar var. Görüşme odalarına çağırırsın, işçiyi emekçiyi tehdit ederek oyun oynamaya çalışırsın. Bunları görmezden gelmeyeceğiz. Konuşmaya, haykırmaya devam edeceğiz” dedi.

 

KİRACI ADAMDAN KARUN OLUR MU? 

 

Her cümlesinde birlik, beraberlik ve kardeşlik ifadelerini kullandığını ifade eden Akay, “ Çıkmışsın ‘bu toprakları peşkeş çektin, karun oldun’ diyorsun. Arkadaşım sen daha geçen hafta bana demedin mi sen burada kiracısın diye? Kiracı adamdan karun olur mu? Nasıl bir matematik sizinki anlamadım ben. Karun sizsiniz siz. Bütün etrafınız karunlarla sarılmış. Ben bu toprakların hakkını, hukukunu korurken, sen ve senin gibi karunlar, gözü doymazlar Çerkezköy’e termik santral yapacaklardı. Sen milletin hakkını savunacağına gittin o karunların peşine takıldın termik santral yapma mücadelesi verdin. Siz bu milleti düşünmezsiniz. Onlar bir avuç zenginler kulübünü nasıl daha fazla zengin edeceğinin hesabını yapıyorlar. Biz halk ekmekle, halk sütle, halk etle bu milletin derdine nasıl çare oluruz, yoksulluğa nasıl mahkum etmeyiz bunun mücadelesini verdik, bunu düşündük. İçerideki dışarıdaki, bu birlikteliği bölerek siyaset üretmeye çalışarak bizi kaybettirmeyi düşünüyorsanız millet burada, hodri meydan. Herkesin bir hesabı varsa, bu milletin de hesabı var. Bu oyunu kuranlar, bu milletin bu oyunları bozacağını asla unutmasın” dedi. 

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10