BAL 2.Grup’ta 28.hafta maçları oynandı

Bölgesel Amatör Lig 2.grupta 28.hafta karşılaşmaları hafta sonunda oynandı. Lider Çorluspor 1947’nin bay geçtiği haftada Gebzespor rakibini farklı geçerek lider ile arasındaki puan farkını bire indirdi.

1.05.2024 10:49:00 0
BAL 2.Grup’ta 28.hafta maçları oynandı

Kapaklıspor ilk devre farklı mağlup olduğu Taçspor’a evinde de kaybederken, İstanbul ekipleri arasında düşmeme mücadelesi veren İFA ise deplasmanda Diliskelesispor’u son dakikalarda mağlup ederek umutlandı. 

 

Bölgesel Amatör Lig 2.grupta 28.hafta 7 karşılaşma ile tamamlanırken. Oynanan zorlu karşılaşmalarda fileler ise  36 kez havalandırıldı. 

 

 

GEBZESPOR SARAYSPOR 1953’Ü FARKLI GEÇTİ 

 

Gebzespor, BAL 2. Grup'ta lider Çorluspor'un bay olduğu haftada evinde Sarayspor 1953’ü konuk etti. Mor-Beyazlı ekip, rakibini 5-0 yenerek önemli bir galibiyet elde etti ve lider Çorluspor ile arasındaki puan farkını 1'e indirdi. Gebze Alaettin Kurt Stadyumunda Pazar günü oynanan karşılaşmaya üç puan parolası ile başlayan Gebzespor 19’uncu dakikada Adem’in golüyle karşılaşmada öne geçti. Gelen golün ardından rahatlayan Gebzespor beş dakika sonra Adem ile ikinci golünü buldu. Adem Parlak’ın üst üste kaydettiği iki golle 2-0 üstünlüğü yakalayan Gebzespor karşısında Sarayspor 1953 ise varlık gösteremedi. Karşılaşmanın 30’uncu dakikasında gelişen Gebzespor atağında Mehmet Tosun şık bir vuruş ile farkı da üçe çıkardı. Karşılaşmanın ilk devresinin ise kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmadı ve ilk devre Gebzespor’un 3-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı.  Karşılaşmanın ikinci devresinin ilk dakikaları karşılıklı ataklarla geçerken, ilerleyen bölümlere doğru konuk ekip farkı indirmeye çalıştı. Karşılaşmanın 78’inci dakikasında sahneye çıkan tecrübeli oyuncu Özgür Can Özcan topu ağlara göndererek takımının dördüncü golünü attı. Golden bir dakika sonra da Murat Demirezen takımının beşinci golünü kaydetti. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmadı ve karşılaşmada Gebzespor’un 5-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Puanını 63 yapan Gebzespor ligin bitimine iki hafta kala lider Çorluspor 1947 ile arasındaki puan farkını bire indirmiş oldu. Sarayspor 1953 ise ligde 17’inci mağlubiyetini aldı ve 21 puanda kaldı. 

 

TAÇSPOR KAPAKLI’DAN 3 GOLLE DÖNDÜ

 

TFF Bölgesel Amatör Lig 2. Grubun formda ekiplerinden İstanbul temsilcisi Taçspor deplasmanda Kapaklıspor’a konuk oldu.  Maça hızlı bir başlangıç yapan konuk ekip Taçspor ilerleyen bölümlerde ataklarını sıklaştırdı. 39’unucu dakikada gelişen Taçspor atağında Ahmet Gündoğdu düzgün bir vuruş gerçekleştirerek Taçspor’u Kapaklı deplasmanında öne geçirdi. Karşılaşmada mağlup duruma düşen Kapaklıspor kalan dakikalarda beraberlik golünü arasa da istediğini elde edemedi. Karşılaşmanın ilk devresinde gelişen ataklardan başka gol çıkmadı ve ilk devre Taçspor’un tek gollü üstünlüğü ile sonuçlandı.  İkinci yarıya hızlı başlayarak etkili bir oyun sergileyen Emir Barlas’ın öğrencileri Muhammed Çetin’in golü ile 2-0 üstünlüğü yakaladı. Farkın ikiye çıkmasının ardından Kapaklıspor oyun disiplininden tamamen koptu. Oyunun kontrolünü tamamen eline alan Taçspor 87. Dakikada maçın yıldızı Muhammed Çetin’in ikinci golü ile farkı da üçe çıkardı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmadı ve karşılaşmada Taçspor’un 3-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Bölgesel Amatör Lig 2. Grubun güçlü takımı Taçspor deplasmanda aldığı bu net galibiyetle yenilmezlik serisini 12 maça çıkardı. Taçspor puanını ise 55 yaparak üçüncü sıradaki yerini korurken, Kapaklıspor ise 33 puanda kaldı. 

 

 

EDİRNE DERBİSİNDE GÜLEN UZUNKÖPRÜSPOR OLDU 

 

TFF Bölgesel Amatör Lig 2.grupta hafta sonunda oynanan Edirne derbisinde Keşanspor evinde Uzunköprüspor’u konuk etti.  Maça hızlı bir başlangıç yapan konuk ekip Uzunköprüspor 21.dakikada Furkan Şare’nin golüyle karşılaşmada öne geçmesini bildi. Golün şokunu üzerinden çabuk atan ev sahibi ekip Keşanspor 30’uncu dakikada Eser Berk Ulaş ile beraberlik sayısını buldu. Müthiş çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde konuk ekip Uzunköprüspor Burak Gümüş’ün golüyle karşılaşmada bir kez daha öne geçti. Karşılaşmanın ikinci devresinde de heyecan devam ederken, ataklarını sıklaştıran ev sahibi ekip 59’uncu dakikada Eren Daniş’in şık golüyle karşılaşmada bir kez daha beraberlik sayısını buldu. 75’inci dakikada konuk ekip Uzunköprüspor Oğuzhan Erbay’ın mükemmel golü ile karşılaşmada bir kez daha öne geçti. Karşılaşmada üç kez öne geçen Uzunköprüspor son dakikalarda üstünlüğünü koruyarak karşılaşmadan 3-2 galip ayrılmasını bildi. Uzunköprüspor bu galibiyetle birlikte puanını 26 yaparken, Keşanspor ise 33 puanda kaldı. 

 

LÜLEBURGAZSPOR KULLAR’A 9 GOLLE MAĞLUP 

 

Bölgesel Amatör Lig 2.grupta ligden düşmesi haftalar öncesinde belli olan Lüleburgazspor 28.hafta karşılaşmasında Kullar 1975’e konuk oldu. Maça konuk ekip etkili başlarken, genç oyunculardan kurulu Lüleburgazspor ise rakibi karşısında varlık gösteremedi. Dakika 27’de başlayan gol yağmuru 90. dakikaya kadar sürdü. Konuk ekip Kullar 1975’e galibiyeti getiren golleri ise Bünyamin Küçükosman (4), Gökhan Yılmaz (2), Aykut Aslan, Emre Yılmaz ve Barış Sinan Üstün kaydetti. Alınan bu farklı skorla Kullarspor, puanını 44’e yükseltirken, Lüleburgazspor ise üç puanda kaldı. 

 

İFA SONRADAN AÇILDI 

 

Haftanın önemli karşılaşmasında İFA deplasmanda Diliskelesipor’a konuk oldu. Büyük çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde ev sahibi ekip Diliskelesispor Yunus Emre Yılmaz’ın golüyle karşılaşmada öne geçti. Karşılaşmanın ilk devresi ev sahibi ekibin üstünlüğü ile sonuçlanırken, ikinci devrenin ilerleyen bölümlerinde konuk ekip İFA duran topta Bora Tezcan’ın şık golüyle skoru eşitledi. Müthiş çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın son dakikaları büyük çekişmeye sahne olurken, konuk ekip İFA uzatma dakikalarında galibiyet golünü buldu. Maçın uzatma bölümde gelişen İFA atağında topla buluşan Mahsum Yaşar düzgün vuruşla topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada İFA’nın üstünlüğü ile sonuçlandı. Bu galibiyetle birlikte İFA puanını 52 yaparken, Diliskelesispor ise 40 puanda kaldı. 

 

 

 

YUVACIKSPOR’DAN FARKLI GALİBİYET 

 

Alt sıralarda yer alan iki ekibin mücadelesinde Yuvacıkspor ile Pınarhisarspor karşı karşıya geldi. Genç oyunculardan kurulu iki ekibin mücadelesinde ev sahibi ekip Yuvacıkspor 2’inci dakikada Berat Aydın’ın golüyle karşılaşmada öne geçti. Gelen golle birlikte rahatlayan ev sahibi ekip ilerleyen bölümlerde Burak Oğulcan ile farkı ikiye çıkardı. Karşılaşmanın ilk devresi Yuvacıkspor’un üstünlüğü ile sonuçlanırken, Pınarhisarspor ise ikinci devrenin başında Önder ile farkı bire indirdi. Karşılaşmanın kalan dakikalarında üstünlüğü eline alan Yuvacıkspor Barkın Akyelen ve Berat Aydın ile goller bularak farkı tekrar açtı. Oyundan kopan rakibi karşısında 85,88’inci dakikalarda Arda Tuna Abanoz ile goller bulan Yuvacıkspor’da maçın skorunu tayin eden oyuncu ise Mehmet Akif İbrahimoğlu oldu. 7-1’lik galibiyetin ardından Yuvacıkspor puanını 25 yaparken, Babaeskispor ise 4 puanda kaldı. 

 

FERİKÖYSPOR SONRADAN AÇILDI 

 

Haftanın en zevkli maçında ise Feriköyspor evinde Gölcükspor’u ağırladı. Maça hızlı başlayan konuk ekip Gölcükspor karşılaşmanın 29’uncu dakikada Ender'in asisti ve Burak Toker'in golüyle öne geçti. Karşılaşmanın ikinci devresinde beraberlik gülünü arayan ev sahibi ekip arzuladığı gole ise 83’üncü dakikada Metin Eşkin’in golüyle yakaladı. Gelen golle birlikte büyük moral bulan ev sahibi ekip uzatma dakikalarında Metin ile sonuca giderek karşılaşmadan 2-1’lik galibiyet çıkardı. Feriköyspor bu galibiyetle birlikte puanını 50 yaparken, Gölcükspor ise 44 puanda kaldı. 

 

Haber/Faik Onur KAYA 


0282 747 65 10