BAL 2.grupta 29.hafta tamamlandı

Bölgesel Amatör Lig 2.grupta 29.hafta karşılaşmaları oynandı. Evinde Yuvacıkspor’u üç golle geçip en yakın rakibi Gebzespor’un puan kaybı yaşadığı haftada Çorluspor 1947 ligin bitmesine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

8.05.2024 12:14:00 0
BAL 2.grupta 29.hafta tamamlandı

Temsilcilerimizden Kapaklıspor ve Sarayspor 1953 rakiplerine mağlup olarak haftayı puansız kapatırken, Feriköyspor ve Diliskelesispor ligden düşen takımlar arasında yer aldılar. 

 

TFF Bölgesel Amatör Lig 2.grupta Pazar günü birbirinden zorlu karşılaşmalar oynanırken, oynanan yedi karşılaşmada fileler ise 34 kez havalandırıldı. 

 

ÇORLUSPOR 1947 RAHAT KAZANDI 

 

Bölgesel Amatör Lig 2.grupta mücadele eden Çorluspor 1947 en yakın rakibi Gebzespor’un puan kaybettiği haftaya evinde Yuvacıkspor’u üç golle geçerek ligin bitimine bir hafta kala grubunda şampiyonluğu ilan ederek 3'üncü lige çıkmayı garantiledi. En son 2006-2007 yılında 3'üncü ligde mücadele eden Çorluspor, bu hasretine 17 yıl aranın ardından son verdi. Taraftarı önünde maça mutlak üç puan parolası ile başlayan Çorluspor 1947 ilerleyen bölümlerde Fırat Güneş’in ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Zayıf rakibi karşısında çok rahat bir futbol ortaya koyan Çorluspor 1947 ilk devrenin son dakikalarında Necati Önal ile bir gol daha bularak karşılaşmanın ilk devresini 2-0 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci devresinde de rahat oyununu sürdüren ev sahibi ekip 58’inci dakikada golcü oyuncusu Serdal Öz ile farkı da üçe çıkardı.  Kalan dakikalarda ise gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Çorluspor 1947’nin 3-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Karşılaşmadan üç puan ile ayrılan Çorluspor 1947 rakibinin puan kaybetmesi ile ligin tamamlanmasına bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

 

GEBZESPOR’UN HAYALLERİNİ İFA BİTİRDİ 

 

Bölgesel Amatör Lig 2.Grup’ta şampiyonluk kovalayan Gebzespor, maç öncesinde 52 puanı bulunmasına rağmen düşme endişesi yaşayan İFA ile karşılaştı. Ligde kalıp kalmadığı halen belli olmayan ve Süper Amatör Ligden gelecek (Sultangazi veya Dikilitaş) takımla baraj maçı oynama ihtimali bulunan İFA, net 3 gol girişiminden sonuç alamadı. 90+3’te ise gole giden İFAlı Enes Çelik, ceza sahasına girmek üzereyken Selim Şahinbaş tarafından faul yapılarak durduruldu. Gebzesporlu Selim bu pozisyonda bariz gol şansını engellediği için oyundan ihraç edildi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca Gebzespor şampiyonluk hayallerini başka bahara bıraktı. 

 

KAPAKLISPOR KULLAR 1975’E KAYBETTİ 

 

Bölgesel Amatör Lig 2.grupta Kapaklıspor hafta sonunda deplasmanda Kullar 1975’e konuk oldu. 

 

İki takım içinde önemli olan karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Kapaklıspor oldu. Rakip kalede kontra ataklar geliştiren Kapaklıspor arzuladığı gole ise 23’üncü dakikada ulaştı. Sağ kanattan gelişen hızlı atakta ceza sahası içinde topla buluşan Tansu Yazıcı düzgün bir vuruş gerçekleştirerek Kapaklıspor’u karşılaşmada öne geçirdi. Golden üç dakika sonra ise ev sahibi ekipte Emrullah Yıldırım kırmızı kart görerek takımını bir kişi eksik bıraktı. Rakibi karşısında on kişi kalmasına rağmen oyundan kopmayan ev sahibi ekip taraftarının desteği ile beraberlik golünü aradı. Karşılaşmanın 37’inci dakikasında ev sahibi ekip penaltı kazanırken, topun başına geçen Yiğit Kerem Armutlu düzgün vuruş ile skoru eşitledi. Rakibinin beraberlik için yüklendiği dakikalarda ev sahibi ekip Kullar 1975 68’inci dakikada Emre Korkmaz Güner’in golüyle farkı da ikiye çıkardı. Kalan dakikalarda ise her iki takımında geliştirdiği ataklar sonuçsuz kalınca karşılaşmada Kullar 1975’in 3-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Bu sonuçla birlikte Kullar 1975 puanını 47 yaparken, Kapaklıspor ise 33 puanda kaldı.

 

 

KEŞANSPOR DEPLASMANDA SARAYSPOR’U MAĞLUP ETTİ 

 

TFF Bölgesel Amatör Lig 2.grupta 29.hafta karşılaşmasında Sarayspor 1953 evinde Keşanspor’u ağırladı. Güzel bir havada oynanan karşılaşmaya her iki takımda üç puan parolası ile çıkarken, ilerleyen bölümlere doğru oyunda hakimiyeti eline alan Keşanspor 23’üncü dakikada Ramazan’ın golüyle karşılaşmada öne geçti. İlk devrenin ilerleyen bölümlerinde beraberlik için yüklenen Sarayspor 1953 43’üncü dakikada Nevzat ile beraberlik sayısını buldu. Karşılaşmanın ilk devresinde gelişen ataklardan başka gol çıkmadı ve ilk devre 1-1’lik eşitlikle tamamlandı. İkinci devreye ilk devrede olduğu gibi hızlı bir giriş yapan konuk ekip Keşanspor 47’inci dakikada Ramazan’ın attığı golle karşılaşmada bir kez daha öne geçti. Gol düellosuna sahne olan karşılaşmanın 56’ıncı dakikasında Sarayspor Murat ile beraberlik golünü buldu. Çekişmenin devam ettiği karşılaşmada 69’uncu dakikada bu kez sahneye çıkan Batuhan Keşanspor’u üçüncü kez öne geçirdi. Kalan dakikalarda ise gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Keşanspor’un üstünlüğü ile sonuçlandı. Keşanspor bu galibiyetle puanını 36 yaparken, Sarayspor 1953 ise 21 puanda kaldı.

GÖLCÜKSPOR LÜLEBURGAZSPOR’U GOLE BOĞDU 15-0

BAL 2.Grup’ta il sıralamasında son haftaya avantajlı girmek isteyen Gölcükspor, 29.hafta karşılaşmasında Lüleburgazspor ile karşılaştı. Gölcük Stadı’nda oynanan maçı Kırmızı-Siyahlı ekip, 15-0 gibi tarihi bir farkla kazandı. Zayıf rakibi karşısında maça rahat başlayan ev sahibi ekip Gölcükspor 7 ve 8’inci dakikada Emre ve Burak ile goller buldu. Çok rahat oyununu sürdüren ev sahibi ekip ilerleyen bölümlerde Burak, Ender, Yağız ile goller bularak farkı da beşe çıkardı. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında Burak, Yunus, Emre ile üç gol daha bulan Gölcükspor karşılaşmanın ilk devresini 8-0 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci devresinde de goller bulmaya devam eden ev sahibi ekip ikinci devrenin ilk on beş dakikasında Cihan, Emre, Yağız Efe, Cihan ile goller bularak skoru 12-0 yaptı. Tek kale bir futbol ortaya koyan Gölcükspor karşısında genç oyunculardan kurulu Lüleburgazspor ise varlık gösteremedi. 78’inci dakikada Coşkun, 84’üncü dakikada Tolunay ve 89’uncu dakikada yine Coşkun ile goller bulan ev sahibi ekip karşılaşmadan da 15-0 galip ayrıldı. Gölcükspor bu galibiyetle birlikte puanını da 47 yapıp umutlarını son haftaya bırakırken, ligden düşmesi haftalar öncesinde belirlenen Lüleburgazspor ise 6 puanda kaldı. 

 

 

DİLİSKELESİSPOR LİGDEN DÜŞTÜ 

 

BAL’da Yuvacıkspor’dan sonra düşen ikinci Kocaeli takımı Diliskelesispor oldu. Mavi-Beyazlı ekip, son maçında deplasmanda Babaeskispor’u 5-1 yenmesine rağmen Kullarspor ve Gölcükspor’un kazanmasıyla küme düşmesi kesinleşti.

 

DİLİSKELESİSPOR İKİNCİ DEVRE AÇILDI

 

İlk devresi golsüz eşitlikle tamamlanan karşılaşmanın 55’inci dakikasında konuk ekip Yunus Emre Yılmaz ile öne geçti. Golün rahatlığı ile konuk ekip üç dakika sonra Yunus Emre Yılmaz ile bir gol daha buldu. Rakibinin direncini kıran Diliskelesipor 60’ıncı dakikada Mücehid, 70’inci dakikada Yusuf Kaan Kara ile farkı da dörde çıkardı. Sağlı sollu ataklarını sürdüren konuk ekip Levent Çoban ile beşinci golünü bulurken, ev sahibi ekip Babaeskispor ise şeref sayısını 85’inci dakikada Önder Emirhan ile buldu. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Diliskelesispor’un 5-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Diliskelesispor puanını 43 yaparken, Babaeskispor ise üç puanda kaldı. 

 

UZUNKÖPRÜSPOR SON DAKİKALARDA GÜLDÜ 

 

İkinci devrenin en dikkat çeken takımları arasında yer alan Uzunköprüspor İstanbul temsilcisi Feriköyspor’u ağırladı. Müthiş çekişmeye sahne olan karşılaşmanın ilk dakikalarında iki takımda ataklar geliştirirken, ilk devrede gol sesi çıkmadı. Karşılaşmanın ikinci devresinde galibiyet golünü arayan Feriköyspor karşısında ev sahibi ekip Uzunköprüspor öne geçti. Karşılaşmanın 89’uncu dakikasında hızlı gelişen ev sahibi ekip atağında Berke Gega topu ağlara göndererek ev sahibi ekibi karşılaşmada öne geçirdi. Kalan dakikalarda ise gelişen ataklardan başka gol çıkmadı ve karşılaşmada Uzunköprüspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Uzunköprüspor puanını 29 yaparken, Feriköyspor ise 50 puanda kalarak ligden düştü. 

 

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 747 65 10