Başkan Yüceer: Tekirdağ’ımızı uzlaşarak büyüteceğiz

31 Mart yerel seçimlerinde göreve gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer başkanlığında gerçekleştirdi.

13.04.2024 17:29:00 0
Başkan Yüceer: Tekirdağ’ımızı uzlaşarak büyüteceğiz

Toplantıda konuşan Başkan Yüceer, “Bir yönetimdeki en tehlikeli şey, ‘ben yaptım, oldu’ mantığıdır çünkü bu mantık uzlaşma aramaz. Uzlaşmada hayır vardır diyorum. Bir yerde uzlaşı arayışı varsa eninde sonunda orada fayda sağlanır. Ben Tekirdağ için bu dönem böyle olacağını düşünüyorum. Bu meclisteki belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimiz ile kentimizi uzlaşarak büyüteceğiz” dedi. 

 

 

Cumartesi günü saat 14.00’te gerçekleştirilen toplantı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer’in konuşmasıyla başladı. 

 

“BU MECLİSTE UZLAŞMA OLACAK”

 

Meclis üyelerinin bu partinin, şu partinin belediye başkanı ve belediye meclis üyeleri olmadığını, Tekirdağ’ın ve ilçelerinin belediye başkanları, belediye meclis üyeleri olduğunun altını çizen Yüceer, “Varsa kırgınlıklar, ardımızda bırakma zamanı gelmiştir diye düşünüyorum. Elbette farklı düşüneceğiz, çözüm önerilerimiz farklı olacak. Bunlar iyi şeyler, bunlar çoğulculuk. Çoğulcu olmak güzel. Biliyorum ki ben bu mecliste uzlaşma olacaktır. Tekirdağ’a da ülkemize de gerekli olan şey budur diye düşünüyorum” dedi. 

 

“UZLAŞMADA HAYIR VARDIR”

 

Bir yönetimdeki en tehlikeli şeyin, ‘ben yaptım, oldu’ mantığı olduğunu söyleyen Yüceer, “Çünkü bu mantık uzlaşma aramaz. Uzlaşmada hayır vardır diyorum. Bir yerde uzlaşı arayışı varsa eninde sonunda orada fayda sağlanır. Ben Tekirdağ için bu dönem böyle olacağını düşünüyorum. Bu meclisteki belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimiz ile kentimizi uzlaşarak büyüteceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

 

“ALLAH HİÇBİRİMİZİ MAHCUP ETMESİN”

 

Başkan Candan Yüceer, “Tekirdağ’ın ilk kadın büyükşehir belediye başkanı olarak 11 ilçe belediye başkanı ve belediye meclis üyeleriyle beraber Tekirdağ’ı daha güzel, daha yaşanabilir şehir haline getirmek için çalışmaya hazırız. Buradaki her bir belediye başkanımız, her bir meclis üyesi arkadaşım, hemşehrilerimin teveccühüne layık olmak için eminim ki elinden geleni yapacaktır. Yorulmadan, durmadan büyük bir aşkla Tekirdağ’a hizmet edeceğiz. Tekirdağ’ımızı hak ettiği yere inşallah el birliğiyle taşıyacağız. Allah hiçbirimizi mahcup etmesin” şeklinde konuştu. 

 

“HEPİMİZİN ORTAK ÖZELLİĞİ TEKİRDAĞLILIK”

 

Tekirdağ’ın sorunları olduğunu ancak hiçbir sorunun çözülemez olmadığını ifade eden Yüceer, “Eğer bu kente sevdalıysak, insan odaklı bakıyorsak, halkın sorunlarını önemsiyorsak burada, bu mecliste çözüm mutlaka bulunacaktır diye düşünüyorum. Bu mecliste farklı anlayışlardan, farklı görüşlerden, farklı partilerden insanlar var ama hepimizin ortak özelliği Tekirdağlılıktır” ifadelerini kullandı. 

 

“HEPİMİZ BU GÜZEL KENTE BORÇLUYUZ”

 

Yüceer, “Hepimiz bu güzel kente borçluyuz, bu meclis bu borcu ödeme yeridir. Tekirdağlıların anlayışına uygun bir meclis olacaktır burası. Kavganın, öfkenin, çatışmanın yeri değil, uzlaşmanın, huzurun, çözümün yeri olacaktır. Bir mahallede kimin kime oy verdiği değil, mahallenin neye, hangi hizmete ihtiyacı olduğu bizim için önemlidir. Bizim için öteki yoktur. Ayrımsız ve ötekisiz bir şekilde 11 ilçemizin, 373 mahallemizin, 1 milyon 200 bine ulaşan hemşehrilerimizin öncelikli ihtiyaçları doğrultusunda planlı ve birlikte yönetimi esas alan, cinsiyet eşitliğine, yeşil çevreye duyarlı, adaletli, erişilebilir, şeffaf, katılımcı, güler yüzlü, dürüst, çalışkan bir anlayış içinde çalışacağız. Yaşamın her evresinde hemşehrilerimizin yanında olacağız” dedi. 

 

“BU KENT HEPİMİZİN” 

 

Başkan Candan Yüceer, “Herkes için eşit ve adil bir Tekirdağ için çalışacağız. Çünkü bu kent hepimizin. Tekirdağ hızla büyüyen bir kent, hızla büyüyen de sorunları var. Kentimizin yaşanabilirliğini bozmadan bu denli hızlı büyümeye baş etmemiz gerekiyor. Tekirdağ’ımızın daha fazla, özenli hizmetleri alması gerekiyorken maalesef yükün altında tek başına kaldı. Bu yüzden bizlerin daha yaratıcı, maharetli, çözüm odaklı hareket etmesi gerekiyor” diye konuştu. 

 

“TEKİRDAĞ’IMIZI BİRLİKTE GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ”

 

Her kesimle istişare ederek, danışarak, herkesin eleştirilerini dinleyerek, tüm paydaşlarla güçlü bir koordinasyon sağlayarak ulaşım ve altyapı sorunlarını çözmüş, krizlere ve afetlere daha dayanıklı, havasıyla suyuyla sorunsuz, üreten ve istihdam yaratan, yenilikçi ve akılcı, sosyal adaleti sağlayan yoksulluğu yenen, nefes alan, yeşil, kültür ve sanatı geliştiren mutlu bir kent için, Tekirdağ için çalışacaklarını da vurgulayan Candan Yüceer, “Bu tek başımıza yapabileceğimiz bir şey değil, bu ancak katılımcı bir meclisle, sizlerle yapılabilir. Bunu hep birlikte başarabiliriz. Büyük ailemiz Tekirdağ’ımızı birlikte geleceğe taşıyacağız. Yolumuz açık olsun, Allah utandırmasın” ifadelerini kullandı. 

 

“TEKİRDAĞ’A YAKIŞAN BİR DEMOKRASİ KÜLTÜRÜ HASIL OLDU” 

 

Başkan Candan Yüceer’in ardından toplantıda AK Parti grubu adına söz alan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, göreve seçilen belediye başkanlarına ve meclis üyelerine yeni dönemde görevlerinde başarılar diledi. 31 Mart’ta güzel bir demokrasi şöleni geçirdiklerini ifade eden Çetin, Tekirdağ’a yakışan bir demokrasi kültürünün hasıl olduğunu dile getirdi. 

 

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE TEKİRDAĞ’A GÜZEL HİZMETLER YAPACAĞIZ” 

 

Candan Yüceer’in halkın teveccühüyle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu dile getiren Mustafa Çetin, “Kadın olmanız hasebiyle de bir ilke imza attınız. Söylemleriniz gerçekten çok yerinde ve bizim arzuladığımız söylemler. Umarım bunlar sadece söylemde değil, eylemde de hayat bulur.  Geçmiş dönemde yaşadıklarımız var, tecrübe ettiklerimiz var. Bunların bu dönemde artık geride kalıp yeni dönemde hep beraber Tekirdağ’ı, 11 ilçeyi adil ve eşit bir şekilde geliştiren, halkımızın beklediği hizmetleri ortaya koyan bir anlayışın bu mecliste vücut bulmasını ve hayata geçmesini arzuluyoruz. Bir kez daha bütün arkadaşları kutluyoruz, hayırlı olmasını diliyoruz. Hep beraber birlik beraberlik içerisinde inşallah Tekirdağ’a güzel hizmetler yaparız” dedi. 

 

ALBAYRAK’A TEŞEKKÜR ETTİ 

 

CHP Grup Sözcüsü Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar ise, “Tüm belediye meclis üyelerine, belediye başkanlarına yeni görevlerinin hayırlı olması temenni ediyorum. Geçmiş dönem belediye başkanımız Kadir Albayrak’a 10 yıllık süre içerisinde memlekete yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Siz de hayırlı olsun diyorum. İnşallah hep beraber memlekete güzel hizmetler getireceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

 ENCÜMEN ÜYELERİ VE KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ

 

Daha sonra denetim komisyonu raporu okundu. Gündemin birinci maddesinde meclis 1. başkan vekili ve meclis 2. başkanvekilinin seçimi gizli oyla yapıldı. Yapılan seçim sonucu Meclis 1. Başkan Vekilliğine Hasan Toprak, Meclis 2. Başkan Vekilliğine Fatma Çoban seçilirken toplantının bir sonraki gündem maddesinde de 2 asil, 2 yedek meclis katibinin seçimi yapıldı. Gizli oyla yapılan seçim sonucu asil meclis katipliğine Uğur Kaya, Fatma Süerden Köse seçilirken, yedek meclis katipliğine de Selamettin Hakan Yüce ve Serhat Besli seçildi. Daha sonra encümen üyelerinin seçimine geçildi. Encümen üyeliğine Hülya Perin Meriç, Erdal Zengin, Oral Çelikkol, İsa Kunt ve Hüseyin Vasfi Güner seçilirken, 9 üyeden oluşan İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na CHP grubundan Gökay Keleşoğlu, Oğuz Çakmak, Ergün Güleryüz, Şaban Erden, Bilgehan Çağlar, Ali Cengiz Yürük seçilirken, AK Parti grubundan da Ümit Kök, Nilüfer Temur, Metehan Kumyol seçildi.  Bir sonraki gündem maddesinde 7 üyeden oluşan Çevre ve Sağlık Komisyonu’na üye seçimi yapıldı. Komisyon üyeliğine CHP grubundan Serhat Besli, Sertaç Akgül, Umut Öge, Fatma Çoban ve Habip Durman, AK Parti grubundan da Sezayi Çetin ve Ali Çolak seçildi. Toplantı Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinin seçimi ile devam etti. Komisyon üyeliğine CHP grubundan Cengiz Memiş, Hüseyin Vasfi Güner, Talat Çömlekçioğlu, Kenan Aşer, Taner İmamoğlu, Selamettin Hakan Yüce seçilirken, AK Parti grubundan da Hüseyin Uzunlar, Mustafa Çalım ve Metin Kanat seçildi.

 

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ 

 

Toplantı Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunun seçimi ile devam etti. 7 üyeden oluşan Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna CHP grubundan Emin Benan Utku, Fatma Erözkan, Uğur Kaya, Selamettin Hakan Yüce ve Fatma Çoban, AK Parti grubundan Emre İldiz ve Cihan Karaca seçildi. 9 üyeden oluşan Ulaşım Komisyonu üyeliğine ise CHP’den Burak Boğaç Baykal, Ercüment Tuncay, Bulut Becerik, Kazım Doğaç, Gökay Akant, Doğukan Dağ seçildi, AK Parti grubundan ise Mahmut Dağlı, Mehmet Erkul ve Emre İldiz seçildi. İçişleri Komisyonu’na CHP grubundan Murat Dinç, Fatma Süerden Köse, Selamettin Hakan Yüce, Ali Cengiz Yürük ve İsa Kunt, AK Parti grubundan da Turgut Şentürk ve Cihan Karaca seçildi. Tarım Hayvancılık ve Orman Komisyonu’na Oğuz Çakmak, Birol Taner, Umut Öge, Habip Durman, Ercüment Tuncay, AK Parti grubundan Uğur Eker, Kemal Kurt seçildi. Gelibolu Gökbüet Barajı Su Birliği’ne üye olarak Alpay Var, Birol Taner, Serhat Besli asil olarak, Fatma Süerden Köse ve Umut Öge de yedek olarak seçilirken; belediyeyi Marmara Belediyeler Birliği’nde temsil etmek üzere de Doğukan Dağ ve Kenan Aşer asil olarak, Fatma Erözkan da yedek olarak seçildi. Toplantının 10’uncu gündem maddesinde de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni Trakya Belediyeler Birliği’nde temsil etmek üzere asil üyeliğe İsa Kunt, Oğuz Çakmak, yedek üye olarak da Uğur Kaya seçilirken, Tarihi Kentler Birliği asil üyeliğine Hülya Perin Meriç, Emin Benan Utku, Ali Cengiz Yürük, yedek üyeliğe de Kenan Aşer ve Birol Taner seçildi. 

 

2023 YILI FAALİYET RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı günü 2024 yılında her ayın ikinci haftası Çarşamba günü saat 13.00 olarak belirlendi. Meclis Tatil ayı ise Ağustos olarak belirlendi. Meclis toplantılarının sesli ve görüntülü kayıt altına alınması talebinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından 2023 yılı faaliyet raporu görüşülürken, görüşülme sırasında meclise Hasan Toprak başkanlık etti. 

 

“ADİL BİR DAĞILIM YAPILMADI”

 

AK Parti Grubu adına söz alan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı’nın geçmiş dönemde bütçenin çok küçük bir oranında hizmetini aldıklarını söyleyerek, “Dolayısıyla adil ve bir dağılımın yapılamadığını, siyaseten bazı ayrımların yapıldığını, ilçemizde birçok ilçede olduğu gibi bekleyen bir sürü sorunun çözümü noktasında yeterli bir faaliyetin organize olmadığını, buradan özellikle yeni başkanımız Candan başkanımıza bir sıkıntıyı ifade etmek istiyorum” dedi. 

 

“BÜYÜKŞEHİRİN 11 İLÇEDE SADECE İSMİ VAR”

 

Büyükşehir’in 11 ilçede sadece ismi olduğunu muhatapları olmadığını ifade eden Çetin, “Dolayısıyla ilçelerimizde yaşanan sorunlarda vatandaş direkt belediye başkanı olarak bizleri buluyor, bizlere ifade ediyor. Büyükşehir’e aktardığımız zaman daire başkanları bunlarla ilgili gerekli aksiyonları alamıyorlar. Bu konuda ivedilikle 11 ilçede de Büyükşehir’in varlığını hissettirecek bir organizasyonun kurulması gerektiğini ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu. 

 

“SÜLEYMANPAŞA’DA İKİNCİ BİR BELEDİYE BAŞKANI GİBİ GÖREV YAPTI”

 

 

Çetin, “Kadir başkanımız sevdiğimiz, saygı duyduğumuz bir ağabeyimiz, 10 yıl boyunca Süleymanpaşa’da ikinci bir belediye başkanı gibi görev yaptı. Bazı ilçelere yatırım yaptı. Ama belediyecilik sadece yatırım yapmak değil. Sorunların masaya yatırılıp çözüm noktasında da Büyükşehirin varlığını hissetmek istiyoruz. Yeni dönemde Candan başkandan özellikle bu konuda önemli bir adım atmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.  

 

“SU SORUNU CİDDİ BİR SORUN” 

 

Mustafa Çetin, “TESKİ’yle ilgili de çok ciddi planlama ve yönetimsel değişiklikler yapılması gerekiyor. Su sorunu ciddi bir sorun. Bu konuda 10 yıl boyunca bir adım atılamadı. Biz bu nedenlerle faaliyet raporuna olumsuz oy kullanacağız” dedi. Çetin’e cevap veren CHP Grup Sözcüsü Volkan Nallar Kadir Albayrak’ın 10 yıl boyunca 11 ilçeye eşit hizmet ettiğini söyleyerek Albayrak’a teşekkür etti. Faaliyet raporu oy çokluğu ile meclisten geçti. 

 

YÜCEEER’E YETKİ VERİLDİ 

 

Sosyal denge tazminatı ödenmesi ve sözleşme döneminde verilecek sosyal denge tazminatı belirlemek üzere yasal yetkisi bulunan sendika ile sözleşme imzalamak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer’e yetki verildi. Daha sonra imar planıyla ilgili gündem maddeleri görüşülerek komisyona havale edildi. İmar planıyla ilgili gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından Personel A.Ş’de temsile yetkili kişi seçimi yapıldı. Konuyla ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer yetkilendirilirken, Gıda Tarım A.Ş.’de de temsil için Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer’e yetki verildi. Çevre Atık Yönetimi A.Ş.’de temsile yetkili kişi olarak da Yüceer’e yetki verildi. Otopark Ulaşım A.Ş.’de temsile yetkili kişi olarak Yüceer’e yetki verildi. Birlik Yem A.Ş.’de de Yüceer’e temsil yetkisi verilmesinin ardından Interreg Next Akdeniz Havzası’nda Sınır Ötesi İşbirliği Programı için protokol yetkisi talebi kabul edildi. Daha sonra komisyon raporları görüşülerek karara bağlandı. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10