Çerkezköy Meclisi, Mayıs ayının ilk toplantısını gerçekleştirdi

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı Meclis toplantısının ilk oturumu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında gerçekleştirildi.

2.05.2024 17:32:00 0
Çerkezköy Meclisi, Mayıs ayının ilk toplantısını gerçekleştirdi

Toplantıda belediye iştirak şirketleri Çerkezköy Tarımsal ve Kimyasal Ürünler Satış, Pazarlama A.Ş. ile Çerkezköy Halk Ekmek Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin yapılacak olan Genel Kurullarında Çerkezköy Belediyesi’ni temsil etme ve oy kullanmak için Belediye Başkanı Vahap Akay’ın vekil tayin edilmesine oy birliği ile karar verildi. 

 

Belediye Meclis Salonu’nda Perşembe günü saat 15.00’te gerçekleştirilen toplantı, 7 ek gündem maddesinin okunarak gündeme alınması ile başladı. 

 

 

CUMHUR İTTİFAKI’NIN ÖNERGELERİ OKUNDU 

 

Daha sonra Cumhur İttifakının kiralık araçlar, belediyenin borcu, Ocak ayında Belediye Başkanı Vahap Akay’a verilen 175 milyon TL’lik kredi yetkisi kapsamında kredi kullanılıp kullanılmadığı, mart ayında gündeme gelen Çerkezköy Hayvan Barınağı’ndaki görüntülerle ilgili bir işlem yapılıp yapılmadığı ile ilgili önergeleri okundu. 

 

SAVCILIĞIN RES’EN SORUŞTURMASI SÜRÜYOR 

 

Akay, önergelere bir sonraki mecliste cevap verileceğini belirterek hayvan barınağındaki görüntülerle ilgili belediyenin başlattığı idari soruşturmanın devam ettiğini, savcılığın da res’en soruşturma yürüttüğünü dile getirdi. 

 

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ 

 

Akay’ın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemin ilk maddesinde yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün kesin hesap hakkındaki yazısı görüşüldü. İlgili gündem maddesi incelenmek üzere oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Daha sonra İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün Belediye Başkan Yardımcıları Cengiz Memiş ve Gökay Keleşoğlu’na ödenecek ücretlerin tespit edilmesi yazısı oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ 

 

Zabıta Müdürlüğü’nün Resmi Mühür hakkındaki yazısının  görüşülerek oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 45 ada 3 parselde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı inceleme raporu yazısı görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Kızılpınar Atatürk Mahallesi 30 metrelik imar yolu ve park-rekreasyon alanına ilişkin Uygulama İmar Planı değişikliği askı itirazı hakkındaki yazısının İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Veliköy Mahallesi 165 ada 12 parsel yazısının görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

 

EK GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Daha sonra ek gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. 2 adet boş ve dolu kadroda derece değişikliği yapılması konulu yazının oy birliği ile kabul edildiği toplantıda Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü’nün Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 36 ay süre ile araç kiralama işi ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün çöplerin toplanması, nakli ve şehir temizliği hizmetlerinde kullanılmak üzere 36 aylığına araç kiralama işi konulu yazılar da AK Parti ve MHP’li Meclis üyelerinin ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. 

 

 

MÜTEŞEBBİS HEYETİ ÜYELERİ BELİRLENDİ

Daha sonra Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis heyetine 2 asıl ve 2 yedek üyenin seçimi yapıldı. Bulut Becerik ve Yunus Erçil’in asıl üyeler olarak belirlenirken, Bülent Tansalıç ve Memet Kadak da yedek üye olarak seçildi.  Toplantı belediye iştirak şirketleri Çerkezköy Tarımsal ve Kimyasal Ürünler Satış, Pazarlama A.Ş. ile Çerkezköy Halk Ekmek Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin yapılacak olan Genel Kurullarında Çerkezköy Belediyesi’ni temsil etme ve oy kullanmak için Belediye Başkanı Vahap Akay’ın vekil tayin edilmesine oy birliği ile karar verilmesi ile devam etti.  Daha sonra Çerkezköy Halk Ekmek Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin sermaye artırım talebi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Toplantı 5-15 Haziran tarihlerinde Danimarka’nın Kopenhag şehrinde Avrupa Birliği tarafından düzenlenecek teknik geziye Çerkezköy Belediyesi’ni temsilen Çerkezköy Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bünyesinde çalışan 3 personelin görevlendirilmesin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından sona erdi. 

 

İKİNCİ OTURUM PAZARTESİ GÜNÜ 

 

Çerkezköy Belediye Meclisi komisyonlara havale edilen gündem maddelerini görüşmek üzere 6 Mayıs Pazartesi günü saat 15.00’te toplanacak

 

 

Haber / Faik Onur KAYA 

 


0282 747 65 10