Çerkezköy’de taksimetre güncelleme yoğunluğu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından 13 Temmuz’da alınan kararla taksilerde açılış ücreti 18 TL’ye kısa mesafe 29 TL’ye yükseltildi.

Bölgede Gündem 19.07.2023 13:13:00 0
Çerkezköy’de taksimetre güncelleme yoğunluğu

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından 13 Temmuz’da alınan kararla taksilerde açılış ücreti 18 TL’ye kısa mesafe 29 TL’ye yükseltildi. Zam kararının ardından taksimetrelerine güncelleme yapmak isteyen sarı taksiler, Çerkezköy Kapalı Pazar Yerinde kurulan taksimetre servislerine akın etti. Taksimetre ayar merkezlerinin önüne sabah erken saatlerde başlayan yoğunluk gün boyunca da devam etti.

 

Son yapılan zam ile birlikte taksimetrelere ortalama yüzde 40’lık zam yapıldı. Bununla birlikte açılış 12 TL’den 18 TL’ye, kilometre ücreti 29 TL’ye, indi bindi ise 47 TL’ye çıktı. Zamların ardından Çarşamba günü sabahın erken saatlerinde taksimetre ayarını yaptırmak isteyen taksici esnaflar, Çerkezköy Kapalı Pazar yerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Taksimetre ayar ücreti ise 2 bin 100 TL olarak belirlendi. 

 

 

 

YOĞUNLUK GÜN BOYU DEVAM ETTİ 

 

Çerkezköy’de taksimetre ücretlerine zam yapılmasının ardından araçlarındaki taksimetre cihazlarını güncelleyerek, yeni tarife üzerinden yolcu taşıyabilmek için taksiciler Çerkezköy Kapalı Pazar yerinin arka tarafında kurulan yetkili servis noktalarına sabah saatlerinde itibaren akın etti. Taksimetre ayar merkezlerinin önüne sabah erken saatlerde başlayan yoğunluk gün boyunca da devam etti.

 

ZAM KARARININ ÖNEMİ KALMADI

 

Çerkezköy ve Kapaklı’da toplam 200 aracın taksimetre cihazlarını güncellediğini kaydeden Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, “Taksici esnaflarımız ile bir aradayız ve taksimetre ayarları güncelleniyor. Bu kapsamda UKOME’den geçtiğimiz günlerde zam kararı çıkmıştı. 

 

Fakat zam kararını aldıktan 2 gün sonra gelen zamlarla birlikte aldığımız zam kararının bir önemi de kalmadı. Değişen bir şey olmayacak, sonuçta aldığımız ücretin hepsini yakıta veriyoruz. Bize yansıyan bir şey yok. Vatandaşa da yazık günah. Hayırlı uğurlu olsun yani ne diyelim. 

 

İlçemizde faaliyet gösteren taksilerin fiyat güncellemeleri, taksimetre ayarları bugün itibariyle de yapılıyor. Buradan esnaf arkadaşlarımıza çağrımız herkes kurallara uyarak, taksimetrelerini açarak müşteri memnuniyetlerini ön planda tutmalıdır. 

 

Bugün taksimetre cihazlarını güncellemeyen esnafımız 20 Temmuz Perşembe günü Çerkezköy-Çorlu yolu otogar yanında bulunan Kadoil petrolda bulunan servis noktasında yaptırabilir” dedi. 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10