Çerkezköylü öğrenciler, il finallerinden başarılarla döndüler

Çerkezköylü ilkokul ve ortaokul öğrencileri Tekirdağ’da düzenlenen Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası İl Finalinden derecelerle döndüler.

18.04.2024 11:12:00 0
Çerkezköylü öğrenciler, il finallerinden başarılarla döndüler

Kategorilerinde 1. olan öğrenciler 24-26 Mayıs tarihlerinde Rize'de yapılacak olan Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Şampiyonasında Tekirdağ’ı temsil edecek. 

 

Millî Eğitim Bakanlığı ile Tüm Akıl ve Zekâ Oyunları Federasyonu (TAZOF) arasındaki protokol kapsamında her yıl düzenlenen Akıl ve Zekâ Oyunları Türkiye Şampiyonası'na katılacak öğrencilerin seçimi için 16-17 Nisan tarihlerinde Marmaraereğlisi OPET Anadolu Lisesinde İl Finalleri gerçekleştirildi.

 

 

10 KATEGORİDE YARIŞTILAR 

 

İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin toplam 10 kategoride yarıştığı turnuvada; 115 ilkokul öğrencisi Mangala, Pentago, Küre, Qbitz ve Equilibrio; ortaokul düzeyinde ise 110 öğrenci Mangala, Pentago, Reversi, Küre ve Kulami kategorilerinde yarıştı. 

 

İLKOKULLARDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER 

 

Akıl ve Zeka oyunlarında İlkokullarda Mangala kategorisinde Süleymanpaşa Karacakılavuz İlkokulu öğrencisi Elif Demir birinci, Süleymanpaşa Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Taha Pars Uğur ikinci ve Çerkezköy Veliköy İlkokulu öğrencisi Muhammet Eren Keskin de üçüncü oldu. Pentago kategorisinde Süleymanpaşa Karacakılavuz İlkokulu öğrencisi Hüseyin Emre Demir birinci, Çerkezköy Kızılpınar İlkokulu öğrencisi Eslem Döner ikinci ve Süleymanpaşa Mevlana İlkokulu öğrencisi Nehir Dilan Erdem de üçüncü oldu. Küre kategorisinde Çorlu Mükerrem Ali Kayan İlkokulu öğrencisi Ali Mahir Akdal birinci, Çerkezköy Veliköy İlkokulu öğrencisi Muhammet Akif Aktoprak ikinci, Çorlu Vali Şenol Engin İlkokulu öğrencisi İbrahim Yurtkulu da üçüncü oldu. Q-Bitz kategorisinde Süleymanpaşa Safiye Osman Çeliker İlkokulu öğrencisi Zeynep Zümra Aktaş birinci, Süleymanpaşa Murat Hüdavendigar İlkokulu öğrencisi Zeynep Coşkun ikinci, Çerkezköy Zeki Algur İlkokulu öğrencisi Esma Gündoğdu ise üçüncü oldu. Equilibrioda Kapaklı Gazi İlkokulu öğrencisi Havva Nur Alaca birinci, Süleymanpaşa Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Berat Ege Şerbetçi ikinci ve Kapaklı Gazi İlkokulu öğrencisi Azra Bars da üçüncü oldu. 

 

 

ORTAOKULLARDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER 

 

Ortaokullarda Mangala kategorisinde Süleymanpaşa Kazandereli Memiş Pehlivan Ortaokulu öğrencisi Kuzey Yaşar Gılbaz birinci, Süleymanpaşa Hacı İlbey Ortaokulu öğrencisi Yusuf Mustafa İbrahim ikinci, Hayrabolu Çerkezmüsellim Ortaokulu öğrencisi Deniz Özer de üçüncü oldu. Pentago kategorisinde Şarköy Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Doğancan İrkutlu birinci, Kapaklı Nazmiye-Seyfettin Koçak Ortaokulu öğrencisi Zelal Temel ikinci, Süleymanpaşa Trakya AİHL (Ortaokul) öğrencisi Orhan Sütlü üçüncü oldu. Reversi kategorisinde Süleymanpaşa Hacı İlbey Ortaokulu öğrencisi Umutcan Arslantaş birinci, Şarköy Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Ethem Alak ikinci, Çorlu Furtuni ve İsak Pinhas Ortaokulu öğrencisi Alp Muhsin Yaşar üçüncü oldu. Küre kategorisinde Süleymanpaşa Vali Enver Salihoğlu Ortaokulu öğrencisi Aygün Çağılnaz birinci, Süleymanpaşa Hacı İlbey Ortaokulu öğrencisi Abdullah Şahin ikinci, Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Gönül Umut üçüncü oldu. Kulami kategorisinde Çerkezköy Metin Seçkin Ortaokulu öğrencisi Levent Salih Aydemir birinci, Çerkezköy Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu öğrencisi İbrahim Halil Baysal ikinci, Çorlu Necati Perihan Kervancı Ortaokulu öğrencisi Fuat Çınar Kunada üçüncü oldu. 

 

TEKİRDAĞ’I TEMSİL EDECEKLER 


Kategorilerinde 1. olan öğrencilerin 24-26 Mayıs tarihlerinde Rize'de yapılacak olan Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Şampiyonasında Tekirdağ’ı temsil edeceğini söyleyen yetkililer, “Okul, ilçe ve il turnuvalarına katılım sağlayan tüm öğrencilerimizle danışman öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize, velilerimize ve turnuvalarda gönüllü olarak görev alan hakemlerimize teşekkür eder, Türkiye Finalleri'nde yarışacak öğrencilerimize başarılar dileriz” dedi. 

 

 

Haber / Semih SARMA 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10