Çorluspor 1947 avantajı eline geçirdi

Bölgesel Amatör Lig 2.grupta 24.hafta karşılaşmaları hafta sonunda oynandı.

Tekirdağ 27.03.2024 12:04:00 0
Çorluspor 1947 avantajı eline geçirdi

 

Haftaya maç fazlasıyla lider giren Çorluspor 1947 evinde zaman zaman zorlandığı Uzunköprüspor’u iki golle geçerek haftayı üç puan ile kapattı. İkinci sıradaki Gebzespor ise evinde Taçspor ile berabere kalarak Çorluspor 1947’nin 4 puan gerisinde kaldı. Temsilcilerimizden Kapaklıspor deplasmanda Keşanspor’a tek golle mağlup olurken, Sarayspor 1953 ise deplasmanda Babaeskispor’u dört golle geçti.

Bölgesel Amatör Lig 2.grupta 24.hafta karşılaşmalarında fileler toplam 17 kez havalandırıldı. İki karşılaşma beraberlikle sonuçlanırken, iki karşılaşmayı ev sahibi, iki karşılaşmayı ise deplasman ekipleri kazandı. 

 


ÇORLUSPOR 1947 İKİ GOLLE GÜLDÜ 


Haftaya lider durumda giren Çorluspor 1947 evinde Uzunköprüspor’u konuk etti. Karşılaşmanın ilk devresinde taraftarının desteği ile tek kale bir futbol ortaya koyan Çorluspor 1947 bir türlü geliştirdiği ataklarda golü bulamadı. Konuk ekip Uzunköprüspor kontrollü bir futbol ortaya koyarken, Çorluspor 1947 ise önemli fırsatları değerlendiremedi. Karşılaşmanın ilk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanırken, ikinci devre ev sahibi ekip ataklarını sıklaştırdı. Sağlı sollu ataklarını devam ettiren Çorluspor 1947 arzuladığı gole ise karşılaşmanın 70’inci dakikasında ulaştı. 70’inci dakikada gelişen Çorluspor 1947 atağında ceza sahası içinde topla buluşan Serdal Öz şık bir vuruş gerçekleştirerek takımını öne geçirdi. Gelen golle birlikte rahatlayan Çorluspor 1947 uzatma dakikalarında da Muhammet Burak Balcı ile bir gol daha bularak karşılaşmadan da 2-0 galip ayrıldı. Rakibi Gebzespor’un evinde iki puan bıraktığı karşılaşmadan üç puan ile ayrılan Çorluspor 1947 puanını da 54 yaparak Gebzespor’un önünde dört puanlık üstünlüğünü sürdürdü. Uzunköprüspor ise bu mağlubiyetle birlikte 17 puanda kaldı. 

 


GEBZESPOR ŞAMPİYONLUK YOLUNDA YARA ALDI


Bölgesel Amatör Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Gebzespor, sahasında konuk ettiği Taçspor ile 1-1 berabere kaldı. Gebze, şampiyonluk yolunda çok kritik 2 puanı kaybetti. Ligin ilk yarısını 5 puan farkla lider tamamlayan, şampiyonluk şarkılarının söylendiği Gebze’de üst üste kaybedilen puanlardan sonra avantajını da yitirdi. Zorlu karşılaşmaya üç puan parolası ile başlayan Gebzespor geliştirdiği ataklarda bir türlü galibiyet golünü bulamadı. Karşılaşmanın ilk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanırken, karşılaşmanın ikinci devresinin ilerleyen bölümlerinde konuk ekip öne geçti. 56’ıncı dakikada sol kanattan Ahmet Semih Doğan’ın ceza sahasına yaptığı ortaya iyi yükselen Muhammet Çetin düzgün bir kafa vuruşu ile topu ağlara göndererek konuk ekip Taçspor’u karşılaşmada öne geçirdi. Karşılaşmanın kalan dakikalarında kontrollü bir futbol ortaya koyan konuk ekip uzatma dakikalarında önemli bir fırsattan yararlanamadı. Dönen topta hızlı çıkan Gebzespor’da Ömer Faruk Can’ın ortasında topu iyi takip eden Adem Parlak şık bir vuruşla skoru eşitledi. Kalan dakikalarda ise gelişen ataklardan başka gol çıkmadı ve karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı. 


Gebzespor puanını 51 yaparken, uzatmalarda iki puan bırakan Taçspor ise 43 puana yükseldi. 


LÜLEBURGAZSPOR SAHAYA ÇIKMADI 


Haftanın bir diğer karşılaşmasında Feriköyspor evinde ligden düşmesi kesinleşen Lüleburgazspor’u ağırladı. Karşılaşmaya Lüleburgazspor çıkmazken, federasyonun alacağı karar sonra Feriköyspor’un maçı hükmen kazanması bekleniyor. 


SARAYSPOR 1953 FARKLI KAZANDI 


Ligde alt sıralardan kurtulmaya çalışan Sarayspor 1953 deplasmanda ligin dibinde yer alan Babaeskispor’a konuk oldu. Zayıf rakibi karşısında maça mutlak üç puan parolası ile başlayan Sarayspor 1953 ilerleyen bölümlerde Metin Açıkgöz’ün ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Gelen golle birlikte rahatlayan Sarayspor 1953 karşısında ev sahibi ekip Babaeskispor beraberlik için yüklense de istediğini elde edemedi. İlk devrenin sonlarına doğru İsmail Baydil ile bir gol daha bulan konuk ekip ilk devreyi iki farklı üstünlükle önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci devresinde de üstünlüğünü sürdüren Sarayspor 1953 tecrübeli oyuncusu Bahadır Aydınoğlu’nun golüyle de farkı da üçe çıkardı. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında çok rahat bir oyun ortaya koyan Sarayspor 1953 87’inci dakikada Murat Yakut ile bir gol daha bularak karşılaşmadan da 4-0 galip ayrıldı. Sarayspor 1953 bu galibiyetle birlikte puanını 21 yaparken, Babaeskispor ise dört puanda kaldı. 

 


DERBİDE GÜLEN GÖLCÜKSPOR 


Kocaeli kent derbisinde Gölcükspor deplasmanda Yuvacıkspor’a konuk oldu. Rakibi karşısında maça iyi başlayan Gölcükspor 17.dakikada Burak Toker ile golü bularak karşılaşmada öne geçti. Kalesinde gördüğü golün ardından toparlanmaya çalışan Yuvacıkspor beraberlik için yüklense de istediğini elde edemedi. Karşılaşmanın 31’inci dakikasında sahneye çıkan Emre Okur düzgün bir vuruş gerçekleştirerek takımın ikinci golünü kaydetti. Karşılaşmanın ilk devresi Gölcükspor’un iki farklı üstünlüğü ile tamamlanırken, ikinci devre ev sahibi ekip Yuvacıkspor 65’inci dakikada penaltı kazandı. Topun başına geçen Berat Aydın düzgün vuruşla farkı bire indirerek takımını ümitlendirdi. 73’üncü dakikada ise sahneye çıkan Serbay Yağıt düzgün bir vuruş gerçekleştirerek takımına 3-1’lik galibiyeti getirdi. Bu skorun ardından Gölcükspor, 38 puanla 6.sırada yer alırken, Yuvacıkspor 19 puanda kaldı.


GOL SESİ ÇIKMADI 


Bölgesel Amatör Lig 2.grupta kümede kalma mücadalesi veren Diliskelesispor sahasında Kullar 1975’i ağırladı. Kora kor bir mücadeleye sahne olan maçta ev sahibi ekip Diliskelesispor geliştirdiği ataklarda golü bulamadı. Karşılaşmanın ilk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanırken, ikinci devre taraftarının deştiği ile Kullar 1975 kalesinde gol arayan ev sahibi ekip bir türlü galibiyet golünü bulamadı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan gol çıkmayınca karşılaşmada başladığı gibi golsüz eşitlik ile tamamlandı. Evinde önemli iki puan bırakan Diliskelesispor puanını 37 yaparken, Kullar 1975 ise 35 puanla sekizinci sırada kendisine yer buldu. 


KEŞASPOR TEK GOLLE GÜLDÜ 


Ligde orta sıralarda mücadele eden Keşanspor evinde Kapaklıspor’u ağırladı. Karşılaşmaya rakibine oranla üstün başlayan Keşanspor’un 6.dakikada gelişen atağında Kapaklıspor’un ceza sahası içerisinde çarpan topla buluşan Batuhan’ın vuruşu auta çıktı. 32.dakikada Keşanspor’un sol kanatta geliştirdiği atakta Sadullah’a yapılan hareketten Keşanspor bir faul atışı kazandı. Batuhan’ın kullandığı serbest vuruşta Kapaklıspor defansına çarpan top ceza sahasının sağ tarafında topu takip eden Eser’in önüne düştü, Eser güzel bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.Karşılaşmada mağlup duruma düşen Kapaklıspor kalan dakikalarda beraberlik için ataklar geliştirse de istediğini elde edemedi. 

 

Karşılaşmanın ilk  devresi ev sahibi ekip Keşanspor’un tek gollü üstünlüğü ile sonuçlanırken, karşılaşmanın ikinci devresinde her iki takımında geliştirdiği ataklar sonuçsuz kaldı. 7 dakika uzatılan karşılaşmanın uzatmaların altıncı dakikasında gelişen Keşanspor atağında Mustafa’nın pasında Kapaklıspor ceza sahası sağ kanadında topla buluşan Eren burada Berke tarafından düşürüldü ve Keşanspor bir penaltı atışı kazandı. Topun başına geçen Ramazan’ın vuruşunu kaleci Sezai çıkardı. Kaleci Sezai’den dönen topu takip eden Ramazan topu yeniden aldı ve vuruşunu yaptı top auta çıktı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmadı ve karşılaşmada Keşanspor’un tek gollü üstünlüğü ile sonuçlandı. Keşanspor bu galibiyetle birlikte puanını 33 yaparken, Kapaklıspor ise 29 puanda kaldı. 


Haber/Faik Onur KAYA  


0282 726 91 91
0282 747 65 10