EMADDER’in 7’nci şubesi Çerkezköy’de açıldı

8 Eylül 1999 sonrası SGK girişi olan çalışanların emeklilikte hak arayışını sürdürmek üzere kurulan EMADDER'in 7’nci şubesi, Gazi Osman Paşa Mahallesi Sayar Sokak’ta bulunan Yekeler İş Merkezi’nde açıldı.

Çerkezköy 22.04.2024 11:06:00 0
EMADDER’in 7’nci şubesi Çerkezköy’de açıldı

Pazar günü saat 16.30’da düzenlenen açılışa; Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Enver Bayram, EMADDER Genel Başkanı Mihriban Uğurlu ve dernek üyeleri katılırken, Yerel Yönetimler Çalıştayı için Ankara’da bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da açılışa çelenk gönderdi. 

 

“DÜZENLEMELER ADALETLİ VE HAKKANİYETLİ OLMALI”

 

Açılışta konuşan EMADDER Genel Başkanı Mihriban Uğurlu, bu mücadeleye emeğini koyan ve kendilerine destek olan herkesi selamlayarak sözlerine başladı. Emekli olmanın bir hak olduğunu söyleyen Uğurlu, “Keyfi yasalar, yaptırımlar ile çalışan, üreten ve emeklilik günlerini doldurmuş insanlara ‘17 sene, 20 sene yaş bekle’ demek çok büyük haksızlıktır. Ülkemizde sosyal güvenlik alanında tabi ki çalışmalar yapılabilir, düzenlemeler yapılabilir. Ama bu düzenlemelerin adaletli, hakkaniyetli olması gerekir” dedi.

 

 

“BU YANLIŞTAN BİRAN ÖNCE DÖNÜLMELİDİR”

 

 2000 yılından sonra bu kadar yaş uçurumu olmasının kabul edilemeyeceğini dile getiren Uğurlu, “Bu yanlıştan biran önce dönülmesi ve bu adaletsizliğin ortadan kaldırılması gerekmektedir. EMADDER ailesi olarak 81 ilde gerçekleştirdiğimiz yapılanmamızın 7’nci şubesi olan Tekirdağ Çerkezköy şubemizi bugün hep beraber açıyoruz. Bütün EMADDER ailesine ve bu mücadeleye gönül veren bütün arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. 

 

 

“HER ALANDA ADALETE İHTİYACIMIZ VAR”

 

Çerkezköy Şubesinin hayırlı olmasını temenni eden Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar da açılışta yaptığı konuşmada “Bundan sonra da emeklilerin haklarını mecliste her zaman koruyacağız. Sizin haklarınızı almanız için biz Ankara’da varız, arkanızdayız, her zaman da mücadeleye hazırız. Ama öncelikli olarak sizin haklarınızı almak her şeyden önemli. Bu şubenin de emekliliği hak ettikten sonra da devamını sağlamanızı rica ediyorum. Sadece emeklilikte değil, her konuda, yaşadığımız her alanda adalete ihtiyacımız var. Olmazsa olmazımız” dedi. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Çerkezköy şubesinin açılışı yapıldı. 

 

Haber / Yusuf DURMUŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10