Festivale zeybek ateşi ile renk kattılar

Pakize Narin Anadolu Lisesi Zeybek Halk Dansları ekibi 4-8 Nisan tarihlerinde Çekya’nın başkenti Prag’da düzenlenen Uluslararası Paskalya Folklor Festivaline katıldı.

13.04.2024 17:05:00 0
Festivale zeybek ateşi ile renk kattılar

Festivale renk katan Pakize Narin Anadolu Lisesi Halk Dansları ekibinin ‘Ege’den Esintiler’ adlı gösterisi büyük beğeni toplarken, Prag’da yaşayan Türk vatandaşları ve yabancı turistlerde halk oyunları ekibine yoğun ilgi gösterdi.

 

 

3 Nisan Çarşamba günü Çerkezköy’den hareket eden öğretmen ve öğrencilerden oluşan 45 kişilik Pakize Narin Anadolu Lisesi Zeybek Halk Dansları ekibi Sırbistan’ın başkenti Belgrad ve Macaristan’ın başkenti Budapeşte ziyaretinin ardından 6 Nisan’da festivalin yapıldığı Çekya’ya vardı. Her yıl Paskalya Bayramı zamanı Prag’ın en ünlü meydanlarından olan Old Town Meydanı’nda yapılan bu festivalde, Türkiye’den Pakize Narin Anadolu Lisesi Zeybek Halk Dansları ekibi dışında Almanya, İtalya, Bulgaristan, Sırbistan, Yunanistan, Hırvatistan, İspanya, Romanya’dan toplam 13 ekip yer aldı. 

 

 

EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETTİLER 

 

Katıldığı bir çok festivalde ilgi odağı haline gelen Pakize Narin Anadolu Lisesi Halk Dansları ekibi Çekya’da da Paskalya Folklor Festivalinde ilgi odağı olmayı başardı. Halk oyunları ekibi festivalde hem Türkiye’yi hem de ilçemiz Çerkezköy’ü en iyi şekilde temsil etti. Festivalde Pakize Narin Anadolu Lisesi Halk Dansları ekibinin ‘Ege’den Esintiler’ adlı gösterisi büyük beğeni toplarken, Prag’da yaşayan Türk vatandaşları da halk oyunları ekibine yoğun ilgi gösterdi. Festival boyunca yabancı turistlerin de ilgisini üzerine toplayan ekibimiz ülkemiz ve ilçemiz adına çok güzel izlenimler bırakarak Çerkezköy’e döndü" dedi.

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10