Fidanlar toprakla buluşturuldu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu tarafından 2017 yılında hayata geçirilen ‘ Her Sınıf Bir Fidan’ projesi devam ediyor.

Tekirdağ 26.03.2024 17:03:00 0
Fidanlar toprakla buluşturuldu

 

2017-2018 eğitim öğretim yılında başlatılan ‘ Her Sınıf Bir Fidan’ projesi kapsamında okul bahçesinde toprakları yeni fidanlarla buluşturduklarını kaydeden okul yetkilileri, “ 2017 yılında okulun öğretime açıldığı yıl 5 meyve ve 25 çam fidanı dikerek projemizi başlattık. 2023- 2024 eğitim öğretim yılında okul bahçesinde 250 çam türü ve 62 meyve fidanı bulunmaktadır. Ayrıca çeşitlendirmek adına zeytin ve nar ağacı fidanları da ekledik. Mart ayı orman haftası etkinliği ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Yeşil Miras” projesi kapsamında okul idaresi, okul aile birliği, öğretmen, öğrenci ve velilerimizin destekleriyle 20 adet ıhlamur fidanını, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ve TEMA Vakfı iş birliği içerisinde toprakla buluşturduk. Canlıların hayatında bu denli önemli rol oynayan çevreyi korumak adına bu projeyi gerçekleştirdik. Aynı zamanda doğa ve çevrenin korunmasına, güzelleştirilip geliştirilmesine yönelik farkındalık sağlamak istedik. Bu projeyle hem öğrencilerimize hem insanlarımıza hem de diğer okullara örnek olmayı amaçladık. Günümüzdeki hızlı sanayileşmeyle birlikte gelen hava ve çevre kirliliklerinin olumsuz etkilerini azaltmak adına küçük bir adım atmış olduk. Geleceğimiz olan çocuklarımızı işin içine katarak doğamızı koruma bilinci kazandırmak istedik. Dikilen fidanların bakımını sonrasında kendileri üstleneceğinden ağaç ve toprak sevgisi kazanmış oldular. Bunun yanında da takip gerektirdiği için sorumluluk bilincine sahip olmalarını da hedefledik. 2023-2024 eğitim öğretim yılında okul bahçesinde evcil hayvanların yaşam alanını oluşturduk. 40 tavuk 10 ördek 6 hindi civcivi temin ederek öğrencilerimizin evlerinden getirdikleri yiyeceklerle büyümelerini sağladık. Bu adımımızla da hayvan sevgisi kazanmalarını amaçladık. Öğrencilerimize ağaç dikme, hayvan besleme gibi etkinliklere katılma fırsatı sunarak onlara kırsal yaşam değerlerinin aşılanmasını sağladık” dedi. 

 

 

90 ÖĞRETMEN VE 2 BİN 314 ÖĞRENCİ İLE YÜRÜTÜLÜYOR 

 

Proje ile ilgili açıklama yapan Kapaklı Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu Müdürü Murat Bekdaş ise, “ Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu idareci, öğretmen ve öğrencileri 'Her Sınıf Bir Fidandır' projesi çerçevesinde okul bahçesini yeşillendiriyor. Proje Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu 90 öğretmeni, 2 bin 314 öğrencisi ve öğrenci velileri işbirliği çerçevesinde yürütülmektedir. Öğrenciler kendi harçlıklarından biriktirdikleri parayla öğretmenlerinin gözetiminde aldıkları fidanları  okul bahçesine dikiyorlar. Öğrenciler kendi emekleriyle diktikleri fidanları sulayıp göz bebekleri gibi koruyorlar. Bu da öğrencilerin çevreye duyarlı olma, doğayı koruma, geliştirme, sorumluluk alma bilincini sağlıyor ve öğrencide doğa ve hayvan sevgisi oluşturuyor. 'Bir kuşağın diktiği ağacın meyvesini gelecek kuşaklar yer, ağacın gölgesinde serinler' böyle bir projede sorumluluk alan öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyoruz" dedi. Etkinliğe Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Vardı, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Recep Demirbağ, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

 

 

 

Haber/Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10