Kapaklı Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi

31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından yeniden Kapaklı Belediye Başkanı seçilen Mustafa Çetin ve yeni dönemin meclis üyeleri, yeni dönemin ilk toplantısını Cumartesi günü saat 10.00’da gerçekleştirdi.

Kapaklı 13.04.2024 15:29:00 0
Kapaklı Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya Salih Cepe mazeret bildirerek katılmadı. 

 

31 MART İTİBARİYLE SİYASET BİTTİ

 

Başkan Çetin toplantının açılışında yaptığı konuşmada 2024 yerel seçimleri akabinde 31 Mart itibariyle halkın hür iradesiyle, özgür iradesiyle oluşmuş yeni meclisin hayırlı olmasını temenni etti. Yeni dönemde görev alan bütün meclis üyelerine önümüzdeki 5 yıl boyunca Kapaklı’ya kazandırılacak olan hizmetlerde katkı vermeleri ve Kapaklı’ya değer katmaları yönünde başarılar dileyen Çetin, “31 Mart itibariyle siyaset bitti. Şimdi önümüzde 60 ay var. Bu 60 ay boyunca ilçemizin bekleyen sorunları, ihtiyaçları, vatandaşın beklentileri, buradaki kadrolar tarafınca belirlenecek ve hizmet olarak vatandaşa sunulacak” dedi. 

 

 

 

“DİNAMİK YAPIYI CANLI TUTAR”

 

Çetin, “Elbette siyasette bir eleştiri, öneri dinamik yapıyı canlı tutar. Doğruların hayata geçmesi açısından çok önemlidir. Ancak bu eleştirilerin ya da önerilerin vatandaşın beklentilerini karşılamayacaksa yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. 31 meclis üyemiz var. Her meclis üyemiz bizim kıymetlimizdir, değerlimizdir. Dolayısıyla siyasi görüşü ne olursa olsun, seçildiği parti hangisi olursa olsun belediye makamı bütün meclis üyelerimize her zaman açık olacak. Belediye başkan yardımcılarımızla, müdürlerimizle, memurlarımızla beşeri ilişkilerinizi sağlıklı kurarsanız, saygı ve sevgi çerçevesinde bir diyalog kurarsanız her birinin Kapaklı’da hizmet için gayret eden insanlar olduklarını göreceksiniz, gerçekten de çaba gösterdiklerini fark edeceksiniz” şeklinde konuştu. 

 

“TOPLUMSAL ANLAYIŞI ORTAYA KOYMANIZI ARZU EDİYORUM”

 

Başkan Mustafa Çetin, “Büyüyen, gelişen ve ihtiyaçları her geçen gün artan Kapaklı’da birlik ve beraberliğe zarar vermeden, kimsenin kalbini kırmadan bir sürecin geçmesini temenni ediyorum. Kişisel beklentileri, menfaatleri bir kenara bırakıp toplumsal anlayışı ortaya koymanızı arzu ediyorum” ifadelerini kullandı. 

 

“HALKIN TEVECCÜHÜ BUGÜN MECLİSİ YANSITTI”

 

Geçtiğimiz dönem bazı tecrübeler yaşadıklarını dile getiren Çetin, “Sonrasında bir yerel seçim yaşadık. Yerel seçimde de halkın teveccühü bugün meclisi yansıttı. Biz cumhur İttifakı olarak sandıktan çıkan sonucu kendi açımızdan değerlendirdik ve bununla ilgili almamız gereken dersleri masaya yatırdık. Bundan sonraki süreçte kendi içimizde bunları tekraren takip edeceğiz. Aynı hassasiyeti de farklı partilerden seçilen hem meclis üyelerinin hem de teşkilatların göstermesini istirham ediyorum” dedi. 

 

 

“GEÇTİĞİMİZ DÖNEM BÜYÜKŞEHİR’DEN İSTEDİĞİMİZ HİZMETLERİ ALAMADIK”

 

Çetin, “Geçtiğimiz dönem Büyükşehir’den istediğimiz hizmetleri alamadık. Sadece geçen dönem değil, aslına bakarsanız 10 yıllık süre içerisinde Büyükşehir’in bize kazandırdığı birkaç tane proje var ancak Büyükşehir’in kendi yok. İnşallah yeni dönemde Büyükşehir’in vatandaşı da dinlediği, varlığını hissettirdiği bir yapının kurulması için gayret gösterelim hep beraber” dedi. 

 

“SORUN ÇÖZME NOKTASINDA İHTİYACI KARŞILAMIYOR”

 

Kapaklı’da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir irtibat bürosu olduğunu ve irtibat bürosunda yalnızca 3-4 tane memur olduğunu söyleyen Çetin, “Sorun çözme noktasında ihtiyacı karşılamıyor. Bu yapının ivedilikle masaya yatırılıp çözüm noktası geliştirilmesi gerekiyor. Biz bunları Büyükşehir’de mevcut yönetime sunacağız, anlatacağız. Birikimlerimiz, tecrübelerimizi, gördüklerimizi üst mercilere, yeni başkanımıza izah edeceğiz. Kapaklı’ya beraber hizmet edelim. Biz de hükümet kanadı olarak devlet yatırımlarının gelmesi açısından aynı hassasiyetle, aynı gayretle çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

 

“GEÇMİŞ DÖNEMİ SİLİYORUZ” 

 

Başkan Mustafa Çetin’in ardından CHP Grubu adına söz alan Kazım Doğaç 31 Mart’taki seçimlerden sonra CHP grubu olarak rozetleri çıkardıklarını ve önümüzdeki 5 yıla bakacaklarını söyledi. Bu süreçte gerek Büyükşehir’den gerek Kapaklı Belediyesi’nden hiçbir siyasi parti gözetmeden, Kapaklı için ellerinden gelen her şeyi yapmak için yola çıktıklarını söyleyen Çetin, “Biz geçmiş dönemi siliyoruz, önümüzdeki 5 yılda neler yapabiliriz, Kapaklı’ya nasıl değer katabiliriz diye yola devam edeceğiz” dedi. 

 

“DOĞRU İŞLERE TAM DESTEK VERECEĞİZ”

 

Daha sonra AK Parti grubu adına konuşan Metin Kanat seçilen muhtarlara ve belediye meclis üyelerine yeni görevlerinin hayırlı olmasını diledi. Kanat, parti ayrımı yapmaksınız Kapaklı’ya daha ne kadar hizmet getirilebilir, onun mücadelesinin verilmesi gerektiğini düşündüğünü söyledi. Yeniden Refah Partisi grubu adına söz alan Ercan Üçel ise yeni dönemin hayırlı olmasını temenni ederek, Yeniden Refah Partisi grubu olarak doğru işlere tam destek vereceklerini, yanlışın karşısında ise elif gibi dimdik duracaklarını dile getirdi. 

 

 “POLEMİKLERLE DEĞİL HİZMETLERLE ANILAN BİR DÖNEM OLSUN”

 

Seçimlere AK Parti listesinden katılan MHP’li Hakan Değirmenci ise yeni dönemin hayırlı olmasını temenni ederek 2024-2029 döneminin polemiklerle değil hizmetlerle anılan bir dönem olmasını diledi. 

 

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Konuşmaların ardından saygı duruşunda bulunuldu akabinde İstiklal Marşımız okundu. Ardından gündemin ilk maddesinde yer alan meclis toplantılarının sesli ve görüntülü olarak kaydedilmesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 

 

DİVAN KATİP ÜYELERİNİN SEÇİMİ YAPILDI

 

Daha sonra divan katip üyelerinin seçimi yapıldı. Divan katip üyeliğine 2 yıl görev yapmak üzere asil üye olarak Emre İldiz ve Sevgi Aksoy seçilirken, yedek üyeliğe de Barış Özek ve Servet Adıgüzel seçildi. 2 yıl görev yapmak üzere meclis 1. Meclis Başkan Vekilliğine Metin Kanat seçilirken, 2. Meclis Başkan Vekilliğine de Ruhi Özden seçildi.  Toplantı, divan Katip üyelerinin belirlenmesinin ardından 1 yıl görev yapmak üzere encümen üyelerinin seçilmesiyle devam etti. Yapılan gizli oylama sonucu encümen üyeliğine Güven Turut, Emre İldiz ve Rafet Öztürk seçilirken, İmar Komisyonu Üyeliğine de AK Parti grubundan Metin Kanat, Rafet Öztürk, Mahmut Dağlı, CHP grubundan da Seçkin Dilsiz ve Sertif Kanat oy birliğiyle seçildi. Bütçe Komisyonu üyeliğine AK Parti grubundan Sevgi Aksoy, İsmail Akdaş, Bekir Atak, CHP grubundan Ersin Yavuz, Cengiz Gezer seçilirken, Tarife Komisyonu üyeliğine de AK Parti grubundan Barış Özek, Ruhi Özden, Servet Adıgüzel, CHP grubundan Öner Vardar, İbrahim Arslan seçildi. Çiftçi Malları Koruma Meclisi asil üyeliğine Ertürk Çamurlu, Nusret Saraç, Sermet Sarıca, Zafer Çelebi ve Yücel Başaran seçilirken, yedek üyeliğe de Kenan Çelik, Ahmet Çakır, Ekrem Çelebi, İsmet Terzi ve Selami Şirin seçildi. Murakebe Heyeti asil üyeliğine İlhami Özkan, Burhan Küçükişcan, Yener Atalay, Nevzat Yenici ve Mehmet Yıldırım’ın seçildiği toplantıda yedek üyeliğe de Taner Diril, Hüseyin Kara, Salih Er, Cevat İbiş ve Erkan Kesik seçildi. Toplantı Kapaklı Belediyesi’nin üyesi olduğu Marmara Belediyeler Birliği’ne 1 asil, 1 yedek meclis üyesinin seçimiyle devam etti. Asil meclis üyeliğine Hakan Değirmenci seçilirken, yedek meclis üyeliğine de Metin Kanat seçildi. 

 

MÜTEŞEBBİS HEYET TEŞKİLİNDE GÖREV ALACAKLAR

 

Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet teşkilinde görev alacak 5 asil ve 5 yedek meclis üyesi de belirlendi. Asil olarak Mustafa Çetin, Çağlar Bütün, Halil Yıldırım, Nusret Güvercin ve Bekir Atak’ın seçildiği heyette yedek olarak da Sevgi Aksoy, Güven Turut, Ruhi Özden, Barış Özek ve Servet Adıgüzel seçildi.  Toplantı meclis üyesi belediye başkan yardımcılarına 2024 yılında ödenecek olan aylık ücretin belirlenmesi ile devam etti. Meclis üyesi belediye başkan yardımcılarına 2024 yılında belediye başkanına verilen ödeneğin 3’te 2’si oranında aylık ücret verilmesi karara bağlandı. Meclis başkan ve üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için belediye başkanına verilen aylık brüt ödeneğin günlük tutarının 3’te 1’i oranında huzur hakkı verilmesi de karara bağlandı. 

 

BAŞKAN ÇETİN’E YETKİ VERİLDİ 

 

Toplantı sendika ile sosyal denge sözleşmesi imzalamak üzere Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi ile devam etti. Daha sonra Pınarca Mahallesi 224 ada 6 parselde bulunan 241 metrekare belediye hissesinin satılı da oy birliğiyle kabul edildi. Daha sonra Kapaklı Belediye Başkanlığı’nın 2023 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Görüşme sırasında meclise 1. Meclis Başkan Vekili Metin Kanat başkanlık etti. Yapılan bilgilendirme ve video sunumunun ardından 2023 yılı faaliyet raporu CHP ve Yeniden Refah Partisi grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğu ile meclisten geçti. Kapaklı Belediye Başkanlığı 2023 yılı denetim komisyonu raporunun okunmasının ardından meclis toplantısı sona erdi. 

 

Haber / Faik Onur KAYA 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10