Kapaklı’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri düzenlendi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı'da da bir dizi program düzenlendi.

Bölgede Gündem 17.07.2023 14:17:00 0
Kapaklı’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri düzenlendi

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı'da da bir dizi program düzenlendi. Bülent Ecevit Parkı’nda düzenlenen anma programında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Dünyada benzeri görülmemiş bu eylem karşısında, yine dünyada benzeri olmayan bu necip millet, iradesi ve dirayetiyle, sadece üzerine aldığı Türk bayrağıyla meydanlara inerek imanla, inançla, tankın, topun, silahın, helikopterin, uçağın önüne durarak bu hain girişimi sonlandırdı” dedi. 

 

 

Kapaklı Kaymakamlığı tarafından düzenlenen anma etkinlikleri 14 Temmuz Cuma günü Fatih Mahallesi’nde bulunan şehitlik ziyareti ile başladı. Burada Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edilerek şehitlerimizin kabirlerine karanfil bırakıldı. Ardından cuma namazı öncesinde Mevlana Cami’nde Mevlidi Şerif’i okunarak, Hatm-i Şeriflerin duası yapıldı.

 

ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ 

 

 

Etkinlikler 15 Temmuz Cumartesi günü akşam saat 20.00’da Bülent Ecevit Parkı’nda düzenlenen anma programı ile devam etti. Anma programına Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ile protokol üyeleri, siyasiler, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan anma programı 15 Temmuz şehitlerimiz ve gazilerimiz için okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

 

“BU NECİP MİLLET BU HAİN GİRİŞİMİ SONLANDIRDI”

 

Programda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “15 Temmuz akşamı ülkemizin birliğine, bütünlüğüne, milli iradeye ve demokrasiye müdahale amacıyla yapılan bu hain girişimi büyük acılara sebebiyet verdi. 15 Temmuz’da yüzlerce sivil vatandaşımız kendi evladımız zannettiğimiz hainler tarafınca şehit edilmiş, yine binlerce vatandaşımız gazilik unvanı almıştır. 

 

Dünyada benzeri görülmemiş bu eylem karşısında, yine dünyada benzeri olmayan bu necip millet, iradesi ve dirayetiyle, sadece üzerine aldığı Türk bayrağıyla meydanlara inerek imanla, inançla, tankın, topun, silahın, helikopterin, uçağın önüne durarak bu hain girişimi sonlandırdı” dedi.

 

“BİZ BU RUHU ÇANAKKALE’DE DE GÖRDÜK” 

 

Medeniyet tarihinde eşsiz mücadeleleri ve şanlı zaferleri olan necip Türk milletinin, 15 Temmuz’da sadece hainlere değil, tüm dünyaya ders verdiğini belirten Çetin, “Necip milletimiz ilk olarak milli iradeye, demokrasiye sahip çıkma dersi, ikinci olarak da vatanına, milletine bağlılığın dersini verdi. Biz bu ruhu Çanakkale’de de gördük, biz bu ruhu kurtuluş mücadelesinde de gördük. Kadınıyla, erkeğiyle beşikten asker olan bu millet, bayrağına, ezanına, birlik beraberliğine herhangi bir el uzatma olduğunda nasıl birlik ve beraberlik içerisinde topyekun hareket ettiğini, tankın önüne yattığını, F-16’lara karşı nasıl siper olduğunu gösterdi. 

 

Ne mutlu ki bu necip millet, bu ülkenin gelişmesine, kalkınmasına da böylelikle vesile oldu. O gün hem mevcut iktidar korundu, hem de ülkenin gelişimine katkıda bulunacak olan yer altı zenginliklerinin çıkarılmasına, sınır ötesi operasyonlara, İHA’lara, SİHA’lara ve yerli otomobilin üretilmesine katkıda bulunmuş oldu. Eğer o gün bu kalkışma başarıyla sonuçlanmış olsaydı bugün bunlardan bahsetmemiz ve ülkenin birliğinden, dirliğinden sağlanmasından bahsetmemiz mümkün olmayacaktı” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 “ASLOLAN VATAN AŞKI” 

Ülkemizde geçmişte farklı uygulamalarla demokrasiye müdahalelerin hep olduğunu dile getiren Çetin, “Askeri darbelerle, 12 Eylül öncesi kardeşi kardeşe vurdurmayla, iç karışıklık çıkararak hep bir kavga, hep bir huzursuzluk planı, bu şer odakları tarafından yapıldı. Aslına bakarsanız bir şeye dikkat etmemiz gerekiyor. Düşman sadece bizden olmayanı değil, bizden olanı da karşımıza çıkartıp bizdenmiş gibi görünüp iç müdahaleye, birliğimize, dirliğimize müdahale etmeye hep çalışıyor. Bu ilk olmadı, son da olmayacaktır. Bu sebeple millet olarak çocuklarımızı, gençlerimizi yetiştirirken hepimize çok önemli görevler düşüyor. 

 

Çocuklarımızın yetiştiği yerlerde onlara ne söylüyorlar, ne öğretiyorlar diye gençlerimizi hep anne baba olarak takip etmemiz gerekiyor. Aslolanın vatan aşkı, asıl olanın bayrağımız, ezanımız, birlik ve beraberliğimiz, Misak-ı Milli sınırlarımız olduğunu çocuklarımıza aşılamamız gerekiyor. 

 

 Çok şükür zaten böyle olmasaydı 15 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanımızın ‘sokaklara inin, meydanlara inin’ demesiyle beraber teyzemiz mutfakta kaynayan tenceresini bırakıp sokağa inmezdi. O Z kuşağı denilen gençlerimiz tankların önüne durmazlardı, bayrağı sırtına alan gençlerimiz helikoptere levye atmazdı” dedi. 

 

 

“ÇOCUKLARIMIZI VATAN SEVGİSİYLE YETİŞTİRMELİYİZ”

 

Türk milletinin genleriyle, kodlarıyla çok özel bir millet olduğunu ifade eden Çetin, “Ama düşman boş durmuyor, bütün değerlerimizi deforme etmeye çalışıyor. Bizim çocuklarımızın, kendi evlatlarımızın bize silah sıkacak kadar beyinlerinin yıkandığına da şahit olduk. O sebeple bu bize büyük bir ders olsun. Geleceğimiz olan çocuklarımızı vatan sevgisiyle yetiştirmeliyiz. 

 

O akşam ülkemizin birliği için, milli iradeye, demokrasiye sahip çıkmak için şehit olan sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Benzer bir kalkışma olduğunda bu milletin bir ve beraber olarak aynı cevabı tekrar vereceğini de bir kez daha haykırıyoruz” diye konuştu. 

 

OTUZ KUŞ ŞİİRİ OKUNDU

 

Başkan Çetin’in konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşma ekrana yansıtıldı. Ardından İlçe Müftüsü Şemsettin Şimşek dua etti, akabinde kaside ve ilahiler okundu. 15 Temmuz konulu video gösterimleriyle devam eden programda tiyatro eğitmeni Selahattin Karadağ “Otuz Kuş” şiirini okudu. Program gece 00.13’te tüm camilerden sala okunması ile sona erdi.

 

Haber / Semih SARMA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10