Liselerde Bilim Uygulamaları Projesi etkinlikleri gerçekleştirildi

Çorlu Borsa İstanbul Fen Lisesi’nde "Liselerde Bilim Uygulamaları Projesi" etkinlikleri gerçekleştirildi.

22.04.2024 13:23:00 0
Liselerde Bilim Uygulamaları Projesi etkinlikleri gerçekleştirildi

Etkinlikler ile öğrenciler ekolojik denge, su verimliliği, kültürel miras, havacılık ve uzay temaları çerçevesinde görevli öğretmen ve öğrenciler iş birliği içinde bilimi yaşayarak, uygulayarak, deneyler ve çeşitli araştırmalar yaparak ortaya çıkardıkları çalışma, sunum ve ürünler ortaya koydu.

 

Seminerin ilk gününde programa Lise Bilim Uygulamaları Projesi İl Koordinatörü olan Borsa İstanbul Fen Lisesinin hazırladığı ve Tekirdağ Ebru Nayim Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı. 

 

 

SUNUM YAPILDI

 

Programında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Daha sonra Çorlu Borsa İstanbul Fen Lisesi Rehber öğretmeni Tuncay kaygısız tarafından Lise Bilim Uygulamaları Proje tanıtım sunumu, Tarih öğretmeni Ali Ercan tarafından ''Geçmişten Geleceğe 21.Yüzyıl Türkiye Vizyonu'' sunumu ve hava trafik kontrolörü Taner Gürbüz tarafından Türkiye'de pilotaj eğitimi ve hava trafik kontrolörlüğü uzman sunumu gerçekleştirildi. 

 

DENEY ATÖLYESİ ÇALIŞMASI YAPILDI

 

Seminer programının ikinci gününde Çorlu Borsa İstanbul Fen Lisesi öğrencilerinin ''Ekolojik Denge'' sunumunun ardından Namık Kemal Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Füsun Ekmekyapar'ın ''Su Verimliliği'' sunumu ile öğretmen ve öğrenciler bilgilendirildi. Sunumların ardından Biyoloji öğretmeni Elçin Sonuvar ve öğrencileri tarafından deney atölyesi çalışması yapıldı.

 

ETKİNLİKLERE KATILDI 

 

Bilimsel sunum programlarına İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan da katılarak hem konuklar hem de öğrenciler ile ilgilenerek, devamında öğrencilerin tarafından yapılan bilimsel aktiviteler hakkında bilgi alarak etkinliklere katıldı.

 

 

BİLİMİ UYGULAYARAK ÖĞRENME FIRSATI YAKALADILAR 

 

Daha sonra lise Bilim Uygulamaları Projesi bilimsel toplantı seminerleri ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilen TÜBİTAK bilim söyleşileri kapsamında Dr. Öğretim Üyesi Mahmut Bingöl tarafından ''Biyotaklit'' sunumu ile bilimsel toplantı seminerler sona erdi. Lise Bilim Uygulamaları Projesi kapsamında ekolojik denge, su verimliliği, kültürel miras, havacılık ve uzay temaları çerçevesinde görevli öğretmen ve öğrenciler iş birliği içinde bilimi yaşayarak, uygulayarak, deneyler ve çeşitli araştırmalar yaparak ortaya çıkardıkları çalışma, sunum ve ürünler ortaya koydu.

 

Haber / Sevay SÖNMEZ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10