Mehmet Büyükekşi, 4 yıllığına yeniden TFF Başkanlığına seçildi

Türkiye Futbol Federasyonu Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı önceki gün Ankara’da yapıldı ve seçime tek aday olarak giren TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi 4 yıllığına yeniden başkan seçildi.

Bölgede Gündem 23.06.2023 16:02:00 0
Mehmet Büyükekşi, 4 yıllığına yeniden TFF Başkanlığına seçildi

JW Marriott Hotel'de yapılan genel kurul toplantısı 202 delegenin imzasıyla açıldı. Divan başkanlığına, Spor Toto Süper Lig kulüplerinden Adana Demirspor'un başkanı Murat Sancak seçildi. Genel kurula Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, TFF eski başkanları, milletvekilleri, FIFA, UEFA temsilcileri, kulüp başkan ve yöneticileri ile delegeler katıldı.


YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ 


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gündem maddeleri görüşülmeye başlandı. Genel kurulda TFF Başkanı, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu'nun 1 Haziran 2022-31 Mayıs 2023 dönemindeki hesap ve faaliyetleri oybirliğiyle ibra edildi. Yapılan seçimde Mehmet Büyükekşi 4 yıl için yeniden Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına seçildi.


İŞTE YENİ YÖNETİM 


Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki yeni yönetimde İbrahim Burkay, Yusuf Günay, Yalçın Orhan, Alkın Kalkavan, Hamit Altıntop, Müslüm Özmen, Volkan Can, Ali Düşmez, Erman Kalkandelen,Ramazan Üçdan, Agah Ruşen Çetin, Mustafa Eröğüt, Şafak Müderrisgil, Haluk Kalyoncu yer aldı.

 
TEŞEKKÜR ETTİ 

 


Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında, “ Futbol camiası olarak, 2022-2023 sezonunu tamamladık. Bu sezon, Spor Toto Süper Lig şampiyonu olan Galatasaray’ı, Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe’yi, Süper Lig’e çıkmaya hak kazanan Samsunspor’u, Çaykur Rizespor’u ve Pendikspor’u, TFF 1. Lig’e yükselen Çorumspor, Kocaelispor ve Şanlıurfaspor’u, TFF 2. Lig’e yükselen yeni Mersin İdmanyurdu’nu, Iğdır futbol kulübünü, 68 Aksaray Belediyespor’u, Belediye Derincespor’u, Karaman futbol kulübünü, Beyoğlu Yeni Çarşıspor’u, BAL’dan 3. Lige yükselen 15 takımımızı kutluyorum. 

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde şampiyon olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget Gençlik Spor Kulübü’nü tebrik ediyorum. Bu güzel oyunu daha da güzelleştirmek için mücadele eden futbol camiasının tüm fertlerine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Değerli dostlarım, sevinç ve mutluluklar kadar üzüntü ve keder de hayatın içinde. Tarihin en büyük doğal afetlerinden birini yaşadığımız 6 Şubat depremi de hepimize büyük bir acı verdi. 

On binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Futbol ailemizden büyük kayıplar verdik. Birçok kulübümüz ve sporcumuz da bu afetten yara aldı. Ben bu vesileyle bir kez daha, depremde hayatını kaybeden aile bireylerimize ve tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Futbolun birleştirici gücü ile maddi ve manevi destek seferberliği ilan eden tüm kulüplerimizden Allah razı olsun. 

Rabbim böyle acıları bizlere bir daha göstermesin. 1 yıllık süre için, TFF başkanlığı görevini en iyi şekilde yerine getirmek için sizlere söz vermiştim. Güven, adalet, şeffaflık, eşitlik prensiplerini benimsemiş, ulaşılabilir bir yönetim anlayışı taahhüt etmiştim. Değerli yönetim kurulu üyelerimle birlikte hayata geçirmeyi hedeflediğimiz projeleri de sizlerle paylaşmıştım. Allaha şükür, verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirdik. Hatta bunlara ilave birçok alanda önemli kararlar aldık. Futbolumuzun gelişimi için çözüm odaklı ve tüm paydaşları merkeze alan bir yönetim anlayışını benimsedik” dedi. 


BİRLİK BERABERLİK MESAJI VERDİ

 
Büyükekşi, “ Türk futbolunda süreklilik arz eden gelir kaynaklarına kavuşmamız gerekiyor. Bunun için; dostluğa ve işbirliğine, sükunete ve empatiye, birbirimize güvenmeye ve bu güzel oyunun güzel taraflarını ön plana çıkarmaya ihtiyacımız var. Futbolun içinde heyecan var. Rekabet var. 

Hırs var. Ve doğal olarak hararetli tartışmalar var. Bu sene de bu duyguları bolca yaşadık. Ama bugün Türk futbol ailesi olarak damaklarımızda buruk tatlar bırakan her şeyi bir kenara bırakıp beyaz bir sayfa açma zamanı. Bu aile içerisinde konuşarak çözemeyeceğimiz hiçbir şey olmadığı gibi üzerimizde geçmişe dair bir kırgınlık taşıma lüksümüz de yoktur. Önümüzdeki dört yıl boyunca sizlerle birlikte; Türk futbolunu sportif performansta ileri taşımaya, kulüplerimizin gelirlerini iyileştirmeye, yayın gelirlerini artırmaya, Milli Takım ve kulüplerimizi Avrupa ve dünya sıralamasında yukarı çıkarmaya, futbolun seyirci kitlesini büyütmeye, marka değerini, itibarını, imajını güçlendirmeye, futbol sevgisini artırmaya odaklanacağız. 

Yeni Türkiye 100 yılında, futbolumuz ve ülkemiz için birlikte yapacağımız daha çok şey var. Kıymetli dostlarım, bizim hedefimiz; sadece EURO 2024’e katılmak değil, başarılı futbolumuzla bu turnuvaya damga vurmak, EURO 2028 ve 2032 turnuvalarında sadece ev sahibi olmak değil, bu güzel ülkenin bugüne kadar gerçekleştirdiği organizasyonlar arasında en güzel, en başarılı ev sahibi olmasını sağlamak. Bu hedeflere ancak birlik ve beraberlik içinde ulaşabiliriz. Bugüne kadar bizlere verdiğiniz desteklere de yol gösterici eleştirilere de şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ederim. 

Sözlerime burada son verirken, genel kurulumuza katılımlarınız ve bizlere güveniniz için şükranlarımı arz ediyorum. Genel kurulumuzun ve yeni yönetimimizin Türk futbolu için hayırlı olmasını diliyorum. 

Geride kalan dönemde yönetimimizde görev alan arkadaşlarıma da hizmetleri için teşekkür ediyorum. ‘Yeni yüzyıla yeni bir başlangıç’ vizyonuyla çıktığımız bu yolda milyonların tutku ile bağlandığı bu oyunu hep birlikte daha iyi bir seviyeye yükselteceğimize yürekten inanıyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi. 


Haber/Semih SARMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10