Muratlı’da derslik sorunu bu okulla bitecek

Hayırsever iş insanı AKPA Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Darcan tarafından yaptırılan Muratlı’ya kazandırılacak 20 derslikli ortaokulun temeli düzenlenen törenle atıldı.

9.05.2024 18:04:00 0
Muratlı’da derslik sorunu bu okulla bitecek

Hayırsever iş insanı, AKPA Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Darcan tarafından Tekirdağ Muratlı’da yaptırılan Kemal Darcan Ortaokulu’nun temel atma törenine Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Muratlı Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, Muratlı Belediye Başkanı Varol Türel, İl Jandarma Komutanı Ahmet Çetin, NKÜ Rektörü Prof.Dr.Mümin Şahin, AK Parti İl Başkanı Ali Gümüş, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, il ve ilçe protokolü katıldı. 

 

OKULUMUZ 20 DERSLİKLİ OLACAK

 

Okul projesi hakkında bilgi verilmesinin ardından program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile devam etti. Törende ilk konuşmayı gerçekleştiren hayırsever AKPA Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Darcan, AKPA Kimya olarak 1997 yılından bugüne kadar bir çok projeye imza atmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti. Darcan, “ Tekirdağ-Muratlı'daki fabrikamızda Avrupa'nın tek çatı altındaki en büyük üretim tesisi olan AKPA Kimya birçok endüstri koluna ürettiği ara mamulleri 75'ten fazla ülkeye ihraç ederek küresel pazarda ilk beşte yer alıyor. Kemal Darcan Ortaokulu Projesi'nin temel atma töreninde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu okul projesiyle yeni yüzyılın değişen şartlarına uygun geleceğin bilgi toplumunu oluşturma yolunda nitelikli insan gücünü yetiştirme eğitimde fırsat değiştirmeyi sağlayarak öğrencilerin kaliteli eğitim almasını hedeflemekteyiz. 20 derslikli okulumuzun içinde kapalı spor salonu, bağımsız sanat atölyesi ve uzay gözlemevi bulunacaktır. Projemizin tüm Tekirdağ’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ 

 

Tekirdağ eğitim ailesi için son derece önemli bir gün olduğunu ifade eden Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, “ Bugün yeni eğitim yuvamızın temelini hep birlikte atıyoruz.  Kemal Bey'i okul yapımı konusunda ziyaret ettiğimizde henüz protokolümüzü imzalamamıştık. Kendisinin heyecanından çok etkilenmiştim. Çünkü bize şunu ifade etmişti, evet ben bir okul yapmak istiyorum ancak sadece bir okul binası değil, aynı zamanda spor salonu, çocuklarımızın derslik dışında zaman geçirebilecekleri tasarım atölyeleri ve hatta dedi bir gözleme ve uzay ve gözlem merkezinin de içerisinde bulunduğu böyle bir kompleks eğitim yapısı yaptırmak istiyorum. O gün çok mutlu olmuştuk. Hayırseverimiz Kemal Darcan’a teşekkür etmek istiyorum” dedi. 

 

EĞİTİM YATIRIM İHTİYACIMIZ TAMAMLANMIŞ OLACAK 

 

Ulusan, “ İl genelinde 215 öğrencimize, Muratlı ilçemizde 4 bin500 öğrencimize yine il genelinde 13 bin 500, Muratlı genelinde ise 308 öğrencimizle çocuklarımızı, gençlerimizi,  göz aydınlarımızı, sevgili evlatlarımızı geleceğe güven içerisinde mutlu, huzurlu, sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burada inşallah kısa süre içerisinde tamamlanacak olan hayırsever ortaokulumuzla beraber de Muratlı ilçemiz genelindeki eğitim yatırım ihtiyacımız tamamlanmış olacak” dedi. 

 

BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİDİR 

 

Ulusan’ın ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “ Şehrimize, ülkemize her temel kesilen her kurdele bizler için çok değerlidir. Bugün hepimiz sevinç ve mutluluk içerisindeyiz. Çünkü biliyoruz ki eğitime yapılan her türlü yatırım, insana geleceğimize yapılmış en büyük yatırımdır. Bundan daha kıymetli, daha önemli, daha anlamlı bir yatırım olamaz. Ben bu anlamda hem Muratlılı hemşerilerim adına, bütün hemşerilerim adına ve ülkem adına hayırseverimize teşekkür ediyorum. Bence yapılan en büyük hayır, en büyük hizmet bu. Ne mutlu ona, böyle güzel bir okulu şehrimize kazandırdığı için ben gerçekten yürekten teşekkür ediyorum” dedi. Tekirdağ’ın hızlı göç alan, göçle birlikte eğitim noktasında, okul derslik noktasında sürekli ihtiyacı olan bir il olduğunu ifade eden Yüceer, “ Bununla beraber deprem tehlikesi adı altında, elbette haklı olarak birçok binamız okullarımızla beraber hem tahliye edildi, yıkım kararı alındı ve bu ihtiyacımız bu dönemde daha da fazla arttı. Dolayısıyla bu süreçte böylesi hayırseverlerimizin olması, bu eksiğin kapatılması çok kıymetlidir” dedi. 

 

 

OKUL İHTİYACI ORTAYA ÇIKIYOR 

 

Tekirdağ nüfusunun 1 milyon 767 bin 59 olduğunu ve her yıl yaklaşık 30 bin göç aldığını ifade eden Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, “ Kısacası her yıl Muratlı ilçesi kadar nüfus ilimizde artmaktadır. Bunun alt yapısını da hazırlamamız gerekiyor. Yollarını, hastanesini, okulunu yapmamız gerekiyor.Kısacası bir çok altyapıya da ihtiyaç vardır. Bu noktada ise hem yerel yönetimlere hem devletin tüm birimlerine önemli iş düşmektedir. Bir hastane bitiyor bunun inşaatı bitmeden yeni hastane ihtiyacı çıkıyor. Okul yapılıyor ama daha inşaat bitmeden yeni okul ihtiyaçları karşımıza çıkıyor. Milli Eğitim Bakanlığımızın onayıyla depreme dayanıklı okullarımız yıkılıyor. Bu yıkılan binaların yerine planlanan okullarla ilgili Milli Eğitim Bakanımızın yaklaşık altı ay önce ilimizi ziyaretlerinde uzun uzun konuştuk, programa aldırdık ve teknik personel sıkıntısını hem genel yönetimlerimizden hem OSB'lerden aldığımız destekle giderdik. Ankara'daki protokol imza, onay kısımlarını birebir takip ettik ve sonucunda da işlerimizin yüzde sekseninin yaklaşık maliyeti ihaleye çıkması ihale tarihi alınması anlamında yüzde seksenini tamamladık. Elimizde çok az bir iş var. Onların yaklaşık maliyetini de hazırladık. Yakın bir tarihte ihaleye çıkacağız” dedi. 

 

HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR ETTİ 

 

Milli Eğitim Bakanlığının kendisine düşeni yaptığını kaydeden Soytürk, “ Okulları planlıyor ve yapıyor. Ama bir taraftan da hayırseverlerimiz de vardır. Sekiz aylık dönemimde sekiz tane hayırsever ile eğitim protokolü imzaladık. Eski Belediye Başkanı Kadir Albayrak döneminde on bir ilçeye on bir okul yapıldı. Süleymanpaşa’da iki tane okul yapıldı. Kapaklı'da, Çerkezköy'de, Çorlu'da yerel yönetimlerimiz tarafından okullar yapıldı. Onlara da şükranlarımı arz ediyor. Bu hayırseverlik katsayısının artarak devam etmesini diliyorum. Hayırseverimiz Kemal Bey’e de teşekkür ediyorum. Allah kabul etsin. Diğer yatırımlarınız da önemlidir, cari açığı kapatıyorsunuz. Ayrıca ülkeye döviz girdisi de sağlıyorsunuz. Bunlarda çok önemlidir. En önemlisi ise yapacağınız okul olacak. Sizin isminiz burada yaşayacak. Okulumuz Muratlı’ya, Tekirdağ’a ve ülkemize hayırlı olsun” dedi. Muratlı Müftüsü Osman Latioğlu’nun duasıyla birlikte 20 derslikli okulun temeli atıldı. 

 

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 747 65 10