Neyzen Karadağ’dan müthiş dinleti

Ney ve elektronik müziği aynı kliple buluşturarak dünyada bir ilki gerçekleştiren Türkiye’nin ilk kadın Neyzeni Burcu Karadağ ve orkestrası  “Şems’in 40 Kuralı”nı öğreten eserleri seslendirdiği konser büyük beğeni ile izlendi.

Çerkezköy 29.03.2024 19:14:00 0
Neyzen Karadağ’dan müthiş dinleti

Çerkezköy Belediyesi, Türkiye'nin ilk kadın Neyzeni Burcu Karadağ'ın liderliğindeki orkestranın "Şems'in 40 Kuralı" eserini seslendirdiği özel bir etkinlik düzenledi. Modern düzenlemelerle farklı kültürlerden enstrümanlar ve semazenlerin yer aldığı etkinlik, manevi bir deneyim sundu. 

 

KULAKLARIN PASINI SİLDİ 

 

Önceki akşam Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde Burcu Karadağ ve orkestrası, Çerkezköylüleri semazenler eşliğinde manevi yolculuğa çıkardı. Müzisyen Burcu Karadağ ve piyanoda Ozan Sarıboğa, kanunda Onur Cicin, perküsyonda Mehmet Akatay’ın konuklarını ilahi bir yolculuğa çıkardığı Tasavvuf Konseri’nde, Yazar Elif Şafak’ın Aşk isimli kitabında geçen ve her biri insanlık için özel mesajlar taşıyan Şems-i’n Kırk kuralı, sahnedeki ekrana bir bir yansıtıldı. Burcu Karadağ’ın ney performansı ise kulakların pasını silerken, bu usta icraaya semazenler de tüm maneviyatları ile eşlik etti.Konserin ardından günün anısına Neyzen Burcu Karadağ’a Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gizem Tuna tarafından çiçek takdim edildi. 

 

 

ÇERKEZKÖY HER ZAMAN BİZİM İÇİN ÇOK ÖZELDİR 

 

Çerkezköy’de konser verdiği için mutlu olduğunu ifade eden Neyzen Burcu Karadağ,  “ Bugün özel Ramazan akşamı bizlerle bir arada olduğunuz için teşekkür ediyorum. Hazreti Mevlâna ve Şems’in yolundan gitmek her zaman bizim en büyük düsturumuz olmuştur. Her zaman barış, her zaman dostluk, her zaman kardeşlik ve her zaman sevgi diyoruz. Bu naçizane 40 kuralı da sizlerle paylaştığımız için ayrıca çok mutluyuz. Bizim müziğimizi aşk ile sevgi ile paylaştığınız için, bu akşam burada olduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Çerkezköy her zaman bizim için çok özeldir.  Oksijeni bile farklı, gelir gelmez fark ettik. Buradan oksijen alıp büyük bir sağlıkla İstanbul’a döneceğiz. Şimdiden herkesin bayramını kutluyorum” dedi. 

 

 

Haber/Sevay SÖNMEZ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10