O görüntülerle ilgili savcılık adli, belediye idari soruşturma başlattı

Çerkezköy Belediyesi’ne ait hayvan barınağındaki sokak hayvanlarının yürek burkan görüntülerinin sosyal medyada yayınlanmasının ardından Çerkezköy Belediyesi ve Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

Çerkezköy 28.03.2024 17:28:00 0
O görüntülerle ilgili savcılık adli, belediye idari soruşturma başlattı

Barınaktaki güvenlik kameralarını mercek altına alan belediye yetkilileri, idari soruşturma başlatırken, hayvanseverler de durumu Çerkezköy Kaymakamlığı’na bildirdi. Görüntülerin sosyal medya hesapları üzerinden yayılmasının ardından Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da harekete geçerek sokak hayvanlarının görüntüleriyle ilgili sorumluların tespit edilmesine yönelik adli soruşturma başlattığı öğrenildi. 

 


“BU GÖRÜNTÜLERİ KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL”


Olaya ilişkin kendisine telefonla ulaştığımız Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu görüntülerin ne zamana ait olduğunu, kim ya da kimler tarafından nasıl servis edildiğini şu anda bilmiyoruz. Bununla ilgili tahminlerimiz var. Bu görüntülerin 2 yıl öncesine ait olduğu yönünde yeni bilgiler edindik. Ancak seçime sayılı günler kala Çerkezköy Belediyesi’nin hizmetlerini gölgelemek adına böylesi hassas bir konuda bu nahoş görüntülerin yayınlanması insani olarak her insanı olduğu gibi bizleri de üzmüştür. Bununla ilgili yürütülen adli soruşturmanın yanı sıra idari soruşturmamız tamamlandığında kamuoyunu daha sağlıklı bir şekilde bilgilendireceğiz. 

 

Bu görüntüleri kabul etmek, bu görüntüler karşısında sessiz kalmak elbette mümkün değil. Bize emanet edilen hiçbir canın, hiçbir canlının kılına zeval gelmesine asla gönlümüz razı olmaz. Orada çalışan, fedakarca görev yapan arkadaşlarımızı da zan altında bırakanlarla ilgili gerekli işlemleri yapacağız. Bu olayla ilgili ihmali olanlar tespit edilip en kısa sürede gereği yapılarak adli mercilere gerekli bilgi ve belgeler verilerek kamuoyu bilgilendirilecektir” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, her insanın olduğu gibi kendisinin de görüntüler karşısında büyük bir üzüntü duyduğunu ifade etti. 


Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10