Öğe: Çerkezköy’ün il olması için ön ayak olacağız

Gazeteci Şaban Kardeş’in sunduğu Gündem Özel’in konuğu olan Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Abdullah Öğe, “Çerkezköy’ün il olması için mücadele eden STK’larımızın yanındayız. Buna önayak da olacağız” dedi.

Çerkezköy 27.03.2024 17:40:00 0
Öğe: Çerkezköy’ün il olması için ön ayak olacağız

Çerkezköy Haber, Marmara Haber, Radyo Haber ve Trakya FM Ortak Canlı yayınında Gündem Özel Programında gazeteci Şaban Kardeş’in sorularını cevaplayan Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Abdullah Öğe, tüm aday adayları gibi kendisinin de adaylık beklediğini belirtti. 

 

“BİR HER ZAMAN HAZIRIZ”

 

Aday adaylığı öncesinde projelerinin hazır olduğunu dile getiren Öğe, “Projelerimizi somutlaştırdık. Yapılabilecek projelerimizi hazırladık. Bir her zaman hazırız” dedi. 

 

“NEFES ALABİLECEK MEKANLARI AZ”

 

Çerkezköy’ün en önemli sorunun altyapı olduğunun altını çizen Öğe,  “Altyapı sorunları, keşmekeş hale gelmiş trafik sorunları. Trafik sorunları çözmek için projeler ürettik. Aynı zamanda Çerkezköylü hemşehrilerimizin nefes alabilecek mekanları da oldukça az. Ailemizle bir yere gitmek için ilçe değiştiriyoruz. Biz Kocameşe’ye yapacağımız projeyi ilk baştan beri projelerimize koyduk. Biz Kocameşe ile ilgili projemizin tanıtımını yaptık, bu bizim majör projelerimizden, daha sonra Kocameşe ile ilgili projeler diğer arkadaşlar tarafından ilave edilmeye başlandı. Ama bizim baştan beri Kocameşe ve Bağlık Mesire Alanı Projelerimiz planlarımızda vardı” diye konuştu. 

 

2014-2019 yılları arasında AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı görevinde bulunduğunu o dönemde birçok okulun devlet tarafından vatandaşların hizmetine sunulduğunu söyleyen Abdullah Öğe, “Devlet hastanemiz 206 yataklıydı. O dönemde, bizim dönemimizde inşası yapıldı, hizmete açıldı. O günkü Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte yeni hastane inşaatımızı birlikte gezmiştik, o dönemde hizmete açıldı. Ben aslında 2003-2021 yılları arasında birçok okul projemiz yapıldı. Bunlar bizim dönemimizde de yapıldı. Dere ıslah çalışmaları yapıldı” şeklinde konuştu. 

 

Veliköy’de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin bir arıtma tesisi olduğunu dile getiren Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Abdullah Öğe, “Çerkezköy Belediyesi’nin kolektör uygulamasıyla Çerkezköy’ün kanalizasyon sularını dereye değil, arıtma tesisine yönlendirmiş olsa şu anda Kavakdere ve Pınarça Deresi’nde pis derenin durumu ortaya çıkmazdı. Çerkezköy’ün kanalizasyonu birçok noktada, Yıldırım Beyazıt Mahallemizde ve Bağlık Mahallemizde derelere veriliyor. Arıtma tesisine kadar bağlanmadığı için bazı noktalarda gidiyor, bazı noktalarda gidilmiyor. Hatta ve hatta Çerkezköy’ün yeni yerleşim yeri olarak bilinen Cumhuriyet Mahallesi’nde Tepe Mevkiinde yeni siteler yapıldı. Orada hiç kanalizasyon hattı yok” diye konuştu.

 

Belediyelerin imar açtığı yerlerde altyapı hizmetini getirmiş olması gerektiğini söyleyen Öğe, “Özellikle son 10 yılda Çerkezköy’ün Tepe bölgesinde oldukça fazla siteler yapıldı. Bunlar genelde site tarzlı, kapalı otoparkı olan, yüzme havuzları olan konutlar. Yukarıda o kadar lüks siteler varken şu anda o bölgenin kanalizasyon hatları olmadığı için, ormanın içerisinden maalesef Kızılpınar’a kadar giden atık su, pis kanalizasyon suları mevcut. Aynı şekilde yine yeni gelişen bir bölge, Narin bölgesindeki site sakinleri ile toplantılar yaptık. Çerkezköy’de vidanjörler dört dönüyor o bölgede. Oradaki site sakinleri maalesef alt katları, bodrum katları kanalizasyon bastığı için şu anda böyle bir durumla karşı karşıyalar” ifadelerini kullandı. 

“BAKANLIKLARIMIZIN KAPISINI ÇALDIK” 

Öğe, “2014-2019 yılları arasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte birçok okul projesinde iktidar partisinin ilçe teşkilatı olarak elimizden geleni yaptık. Birçok defa il başkanımızla birlikte Ankara’da bakanlıklara giderek Çerkezköy’ün öncelikli olarak okul ihtiyaçları konusunda bakanlıklarımızın devamlı kapısını çaldık. Yeni hastane binasını o dönemde bitirebildik. Her defasında bakanlığımıza biz doktor ihtiyacını ilettik. Çerkezköy’deki devlet hastanemiz sadece Çerkezköy’e değil neredeyse bütün bölgeye hizmet ediyor. İnşallah Temmuz ayında Kapaklı devlet hastanemiz hizmete açıldığında Çerkezköy Devlet Hastanemiz rahatlayacak” dedi.

“ÇERKEZKÖY’ÜMÜZ NEDEN İL OLMASIN?”

Halaçlı’dan, Çavuşlu’dan, Çayırdere’den, hastaların Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne gelerek tedavi olduğunu sözlerine ekleyen Abdullah Öğe, “Kızılpınar nüfusumuz oldukça büyük bir nüfus. Çerkezköy birçok ilden, ilçeden büyük. İnşallah altyapısı olursa önümüzdeki dönemlerde Çerkezköy’ün il olma altyapısı inşallah sağlanacak. Belki de Çerkezköy’ümüz il olacak. Neden olmasın? Hak ediyoruz Çerkezköy olarak. Bu altyapı sorunlarını hızlı bir şekilde çözerek, projelerimizi hayata geçirerek biz Çerkezköy’ümüzün il olmasını ben şahsen, Çerkezköy il olmayı hak ediyor. Çerkezköy’ün il olması için mücadele eden STK’larımızın yanındayız. Buna önayak da olacağız. Çerkezköy Tekirdağ’ın yüzde 2’lik yüzölçümüne sahip. Alan oldukça dar, nüfus çok yoğun. Bunun çözüm yolu, Çerkezköy’ün artık arazisinin büyümesi gerekiyor. Sorunları çözmek için. Biz bu konunun oldukça arkasında duruyoruz, bunun için de önayak oluyoruz. Altyapısını da araştırdık. Çerkezköy’ümüz neden il olmasın? Çerkezköy il olursa hem ilçemiz hem de vatandaşımız nefes alacaktır” dedi. 

YÜZME HAVUZU İNŞAATI SÜRÜYOR 

Öğe, “Devlet yatırımı olarak Sosyal Güvenlik Merkezi yapıldı. Gençlik Merkezi binamız yapıldı. Kızılpınar jandarma karakolu yapıldı. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizin de yeni yerinin tahsisi yapıldı. Yapılacak inşallah. Sosyal Hizmetler Merkezimiz yapıldı. TREPAŞ, Gazdaş yeraltı elektrik kablo hatları, yeraltı doğal gaz hatları, o dönemde Karayolları Velimeşe-Veliköy-Çerkekzöy duble yolu yapıldı. Bağlık Mahallemizde yüzme havuzu yapıldı. Şu anda çevre düzenlemesi yapılıyor. Bir-bir buçuk ay içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız” dedi. 

“BÜTÇESİ AYRILMIŞKEN PROJE YAPILMADI”

Devlet yatırımlarından biri olan Hükümet Konağı inşaatının devam ettiğini de sözlerine ekleyen Öğe, “2019 yılında yerel seçimlerin hemen sonrasında o dönemki ilçe başkanımız Kızılpınar’a bir gençlik merkezi kazandıralım diye Gençlik ve Spor Bakanımız Tekirdağ’a geldiğinde Çerkekzöy ile alakalı 5 tane yatırım programa alındı. Kızılpınar Mahallemizde bir tane gençlik merkezi yapma projemiz vardı. Yatırıma alındı, bütçesi ayrıldı. O dönemki ilçe başkanımız ‘Eski Trakyum’un olduğu yer belediyeye ait, buranın gençlik merkezi olarak bizlere tahsisini verin biz de hazinenin yeri olan garaj yerini belediyeye verelim, biz buraya gençlik merkezi yapalım’ diye bir talepte bulundu belediye başkanına. Ama belediye başkanımız ‘Hayır. Benim orada projem var. Proje yapacağım’ dedi. 2019’da bize bu yer verilmedi. Maalesef orada bütçesi ayrılmışken o proje yapılmadı. Şimdi gidin orada belediyenin hiçbir projesi yapılmadı. Duyduğumuza, bildiğimize göre bir tane firma orayı depo olarak kullanıyor. Hani proje mi yapıldı? Orada yapılacak olan gençlik merkezi bu sebeple yapılamadı” diye konuştu. 

 

 

Büyükşehir Belediyesi’nin ve hükümetin yapması gereken yatırımları, siyaseti bir kenara koyarak organize edilmesi gerektiğini vurgulayan Öğe, “Bugün ‘bakanlığın önünde gerekirse yatarım’ diyenler 10 yıl boyunca o bakanlıkların kapısını çalsaydı, bizim ilçe binamıza ‘Gelin Çerkezköy’e böyle bir yatırımı Çerkezköy’e kazandıralım’ diye bir talep duymadık. Bize böyle bir taleple gelinmedi” dedi. 

“İŞ İNSANI OLARAK GİTTİM”

Ticaretle uğraştığını, ilçe başkanlığı döneminde 5 yıl boyunca teşkilatı devamlı diri ve dinamik tuttuklarını söyleyen Öğe, 2018’de milletvekili adayı ve 2023 genel seçimlerinde de tekrar milletvekili adayı olduğunu söyledi. Bugün ise Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı olduğunu dile getiren Öğe, “Siyasetin içerisinde olmasak, burada olmasak, banketlerde, temayüllerde teşkilatımız bizi bugün Cumhur İttifakı belediye başkan adayı olarak göstermezdi. Ben iş adamıyım. Çerkezköy’de doğdum. Aslen Erzurum İspirliyim. Ailemizle birlikte burada ticaretle uğraştık. Benim 2004 yılından beri aile şirketimiz var. Ben iş insanı olarak gittim, belediye başkanı olarak bir yere gitmiyorum ki” cevabını verdi. 

“HEPSİ AK PARTİ’NİN BİRER NEFERİ”

Adaylık açıklandığında aday adaylarıyla bir toplantı yaptıklarını ve herkesin katıldığını söyleyen Öğe, aday adaylarının fikirlerini dinlediklerini de dile getirdi. Öğe, “Beraber yol yürüyeceğiz dedik. Bazı çalışmalara beraber katılıyoruz. Zaman zaman görüşüyoruz. Hatta bu projeleri hazırlarken birçok aday adayı arkadaşımızla birlikte hazırladık. Hepsi birbirinden kıymetli. Hepsi AK Parti’nin birer neferi. Ve bizim de bir zenginliğimiz. Aday adayı arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz” dedi. 

“SON DAKİKA İÇİN BEKLETİLMİŞ BİR HAMLE DEĞİL”

Ahlaklı siyaset yaptıklarını ifade eden Abdullah Öğe, “Bünyamin Sönmez kardeşimiz kendisiyle alakalı, partinin kriterlerine uymayan bir durumla karşı karşıya kaldı. Bundan haberdar olduk, ‘buyursun gelsin birlikte çalışalım o zaman’ dedik. Şu anda fikirleriyle, sahada çalışmasıyla bize katkıda bulunuyor. Çünkü daha önce o partide zaten önceki dönemlerde de bunlar yaşandı. Maalesef Bünyamin kardeşimiz de bunu yaşadı. Ama asla son dakika için bekletilmiş bir hamle değil. Nasip işi ve çok da mutlu olduk. Genç, heyecanlı, Çerkezköy’e bir şeyler yapmak isteyen bir arkadaşımız. Biz de ‘Gel beraber çalışalım’ dedik. Sağ olsun kardeşimiz bizimle beraber” diye konuştu. 

“SUYA TÜRKİYE’NİN EN PAHALI FATURALARINI ÖDÜYORUZ”

Öğe, “Problemlerin çözümleri üzerine projeler ürettik. Kızılpınar’da üst katlara su çıkmıyor. Çerkezköy’ün pek çok noktasında sık sık su kesintileri meydana geliyor. İçemediğimiz, tüketmediğimiz suya Türkiye’nin en pahalı faturalarını ödüyoruz. Çok kirli sularımız var ve çok pahalı. Altyapı sorunları giderilemediği için yüzde 40’a varan kayıp kaçak oranından dolayı maalesef suyun maliyetini biz ödüyoruz” dedi.

“YOLLARIN DURUMU MALUM”

Çerkezköy’ün altyapı, kanalizasyon, yol sorunu olduğunu söyleyen Öğe, “Birçok mahallemizde yağmur suyu ile aynı hattı kullanan kanalizasyon hatları var. O yüzden mahallelerimizde istenmeyen kokular oluyor. Yolların durumu malum. Küçük sanayi sitesinin haline bir bakın. Birileri şimdi çıkıp ‘gerekirse bakanlığın kapısında yatacağız’ diyor. 10 yıldır seni tutan mı vardı” ifadelerini kullandı. 

 

“ÇERKEZKÖY TEKİRDAĞ REKABET SİYASETİNE KURBAN EDİLDİ” 

 

Aynı partide dahi uyumsuzluk yaşandığını ve Çerkezköy’ün Tekirdağ rekabet siyasetine birçok konuda mağdur edildiğini söyleyen Öğe, “Aynı partinin halihazırda Büyükşehir Belediye Başkan Adayı varken Çerkezköy Belediye Başkanı da kendisini Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gördüğünden dolayı maalesef koordine olamadılar. Rakip gördüler birbirlerini. Ve Çerkezköy bu mağduriyeti yaşadı. Beğenirsiniz beğenmezsiniz, 2014 öncesinde Çerkezköy’de Bağlık Köprüsü yapıldı, Atatürk Viyadüğü yapıldı. Kızılpınar ve Veliköy’de belde belediyelerimizin olduğu dönemde orada birçok yatırım yapıldı. Ama bugün maalesef Çerkezköy Belediyesi Büyükşehir Belediyesi ile koordine olunamadığı, rakip olunduğundan dolayı bunun mağduriyetini Çerkezköy yaşadı. 5 yıllık Tekirdağ rekabet siyasetinin mağduru da Çerkezköylü vatandaşlarımız oldu” diye konuştu. 

 

“KONUYU BELEDİYEDEN TERMİK SANTRALE GETİRİYOR”

 

Gazeteci Şaban Kardeş’in termik santral ile ilgili sorusuna cevap veren Abdullah Öğe, “Şu anda termik santral mi yapıldı? Konuyu belediyeden termik santrale getiriyor ya arkadaş. Bizim hükümetimiz cumhuriyet tarihinin en çevreci politikalarını üretti. Bizim hükümetimiz kendi vatandaşının zararına olacak, çevreyle ilgili zararlı bir tesis yapar mı? Yapmadı şu ana kadar. Belediye başkanı ‘biz istemiyoruz diye bu proje yapılmadı’ değil. Bu projenin yeriyle alakalı zaten biz de bunu konuştuk. Enerji Bakanlığı’nın milli enerjiyle alakalı bir projesi vardı. Bir projeyi konuşuyorduk. Bu bölgede bunu yapacağız diye bir yer duydunuz mu siz” dedi. 

 

“ÇEVRECİ OLMAYAN YATIRIMLARA BİZ DE KARŞIYIZ” 

 

Çevreci olmayan, insan sağlığına zararlı olan bir yatırıma karşı olduklarını söyleyen Öğe, “Böyle bir şeye kim müsaade edebilir. Olay şuraya getirildi. Sanki hükümet termik santrali getirecek, insanları zehirleyecek. Hükümetimiz böyle bir şeyin zaten içinde olmaz. Bu dönemde yeşil enerji, doğal enerji, doğal kaynaklarla ilgili en titiz çalışmayı zaten biz yapıyoruz. Konuyu bu tarafa çekmenin altında cevap verilemeyen başka konular var. Bu konuyu tekrar tekrar pişirip gündeme getirmenin bir anlamı yok. Şu anda bir şey yapılmadı. Bu da belediye başkanının demesiyle değil. Hükümet böyle bir yatırımdan vazgeçti. Çok çevreciyiz diyenler Tepe’deki kanalizasyonu Kızılpınar’a kader veriyorlarsa, kanalizasyon hatlarını kolektöre bağlamadan Pınarça’ya, Kavakdere’ye vererek çevreye katliam yapıyorlarsa ‘Burada santral olacaktı, biz önledik’ demesinler” ifadelerini kullandı. 

 

PROJELERİNİ ANLATTI 

 

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Abdullah Öğe, Çerkezköy’de hayata geçirecekleri projelerle ilgili de bilgiler aktardı. 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10