Şarköy kreş projesinin temeli atıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından geleceğimizin teminatı çocuklarımızın en iyi şartlarda eğitim alması ve iş hayatında kadın istihdamının artması amacıyla Şarköy’de inşa edilecek olan kreş projesinin temeli atıldı.

Şarköy 11.03.2024 13:02:00 0
Şarköy kreş projesinin temeli atıldı

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “ Bugün burada temelini atacağımız Şarköy Kreş Projemiz, göz bebeğimiz olan çocuklarımızın hayat yolculuklarının çok erken bir aşamasında önemli bir basamak atlamalarını sağlayacaktır. Şarköy kreş projemiz, çocuklarımızın yanı sıra annelerinin hayatına da değer katacak ve hayatlarını kolaylaştıracaktır” dedi. 

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan temel atma töreninde ilk konuşmayı yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yüksel Özdal, projenin teknik detayları ile ilgili bilgileri katılımcılar ile paylaştı. Özdal, “Toplam inşaat alanı 643 metrekare olan ve tek katlı olarak inşa edilecek olan Şarköy Kreş Projesinde; ana işlev olarak 40 metrekarelik 4 adet derslik, müdür ve öğretmenler odası - rehberlik ve asistan odaları bulunuyor. Eğitim faaliyetlerine yardımcı olacak 30 metrekare büyüklüğünde atölye - yemekhane, 160 metrekarelik ortak alan ve bekleme alanı mevcut olan projede; revir, personel soyunma ve dinlenme odaları, güvenlik bölümleri ile su deposu, temizlik odası, çamaşırhane gibi teknik hacimler proje kapsamında yer alıyor. Ayrıca parsel içinde 65 metrekare büyüklüğünde, çocuklar için ahşap oyun grubu sahası da bulunuyor” dedi. 

 

TEŞEKKÜR ETTİ 

 

Görev sürelerinin başından bu yana Büyükşehir Belediyesi ile uyum içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, projenin Şarköy ilçesi için önemine dikkat çekerek projede emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere herkese teşekkür etti ve kreş projesinin Şarköylüler için hayırlı olmasını diledi.

 

 

HAYIRLI OLSUN 

 

Türkiye genelinde eğitim alanında en fazla yatırım yapan belediyelerin başında geldiklerine dikkat çeken Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “2’nci hizmet dönemimizi tamamlarken Türkiye genelinde eğitime en büyük yatırım yapan belediye olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Başta 11 İlçeye 11 Okul Projesi olmak üzere eğitim alanında pek çok proje gerçekleştirdik. Okul öncesi eğitimin, hayat boyu başarıda çok önemli bir yerinin olduğu gerçeğinden hareketle Şarköy Kreş Projemizi hayata geçiriyoruz. Tek katlı bir bina olarak inşa edilecek 643 metrekarelik tesisimizde 4 derslik ile müdür, öğretmen, rehberlik, asistan odaları, atölye, yemekhane, ortak alan, bekleme alanı, revir, personel odaları, güvenlik bölümleri, su deposu, temizlik odası ve çamaşırhane yer alacaktır. Ayrıca çocuklar için ahşap oyun grubu sahası da projede mevcuttur. Bugün burada temelini atacağımız Şarköy Kreş Projemiz, göz bebeğimiz olan çocuklarımızın hayat yolculuklarının çok erken bir aşamasında önemli bir basamak atlamalarını sağlayacaktır. Şarköy Kreş Projemiz, çocuklarımızın yanı sıra annelerinin hayatına da değer katacak ve hayatlarını kolaylaştıracaktır. Hayatın her alanında var olan çalışkan, üretken ve güçlü kadınlarımız, en değerli varlıkları olan evlatlarını kreşimize gönül rahatlığıyla emanet edebileceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerle Şarköy Kreş Projemizin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

 

TEMELİ ATILDI 

 

Kadir Albayrak’ın ardından konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla Tekirdağ’ın marka bir kent haline geldiğine vurgu yaptı ve 10 yıllık görev süresi boyunca hayata geçirdiği hizmetlerden dolayı Başkan Kadir Albayrak’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından büyük coşku eşliğinde Şarköy Kreş Projesi’nin temeli atıldı. 

 

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10