Sürdürülebilir Katı Atık Yönetimi ve Coğrafi Bilgi Sistemi Projesi hayata geçirildi

Şarköy Belediyesi Trakya bölgesinde ilk kez uygulanan ‘Sürdürülebilir Katı Atık Yönetimi ve Coğrafi Bilgi Sistemi’ni hayata geçirdi.

Şarköy 25.01.2024 15:00:00 0
Sürdürülebilir Katı Atık Yönetimi ve Coğrafi Bilgi Sistemi Projesi hayata geçirildi

Şarköy’e kazandırılan bu sistem ile atık yönetimi sürecinde kaynakların verimli kullanılması sağlanırken; zaman, enerji ve maliyet tasarrufunun da önünün açıldığı ifade edildi. 

ÇÖP TOPLAMA VERİMLİLİĞİ YÜKSELTİLDİ 

Sistem sayesinde atıkların kontrolsüz depolanması önlenirken, geri dönüşüm potansiyeli olan malzemelerin yeniden özenli bir şekilde toplanılmasının sağlandığını kaydeden yetkililer, “Kent genelinde konumlandırılan çöp konteynerlerinin konumları bilimsel veriler ışığında değerlendirilerek; rotalama analizleri gerçekleştirildi. Bu sayede; en uygun çöp toplama rotası belirlenerek, verimlilik yükseltilirken ve maliyetlerde tasarruf yapılması sağlandı. Şarköy’ün merkezi ve mahallelerinde çöp araçlarının çıkışı, çöp toplama ve boşaltma noktaları Coğrafi Bilgi Sistemi sayesinde belirlenerek sayısal ve görsel harita oluşturuldu. GPS yardımıyla rotalama güzergâhı takip edilerek sürecin sağlıklı bir şekilde takip edilmesi sağlandı. Sürdürülebilir Katı Atık Yönetimi ve Coğrafi Bilgi Sistemi projesi ile çöp toplama verimliliği yükseltilirken, maliyet düşürüldü ve (CO2) karbon salınım oranının en aza indirildi” dedi. 

“ÇALIŞMALARIMIZ TEKNOLOJİ VE BİLİM IŞIĞINDA DEVAM EDECEK” 

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Alpay Var, “Sürdürülebilir Katı Atık Yönetimi ve Coğrafi Bilgi Sistemi sayesinde çevre kirliliğini minimize ederek yüksek tasarruf sağlıyoruz. Şarköy Belediyesi olarak, çevre dostu ve sürdürülebilir projelere imza atarak kentimizi geleceğe emin adımlarla taşıyoruz. Belediyemizin başarılı bir şekilde uygulamaya başladığı Sürdürülebilir Katı Atık Yönetimi ve Coğrafi Bilgi Sistemi Projesi ile Trakya Bölgesinde çevreye duyarlılık ve atık yönetim konularında bir ilke imza atıyoruz. Çevremizi korumak, doğal kaynakları muhafaza etmek ve gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir Şarköy bırakabilmek adına tüm gücümüzle çalışıyoruz. İlerleyen süreçte de teknoloji ve bilimin ışığında tüm çalışmalarımızı Trakya’nın gözbebeği Şarköy’ümüz için gerçekleştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Haber / Sevay SÖNMEZ 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10