TBL’de heyecan dorukta: 5 takım düşme tehlikesi yaşıyor

Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi’nde son hafta maçlarının tamamı 21 Nisan Pazar günü 15:00’da başlayacak.

19.04.2024 15:16:00 0
TBL’de heyecan dorukta: 5 takım düşme tehlikesi yaşıyor

Son 5 takımdan Konyaspor, Kapaklıspor, Pizza Lazza Haremspor, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor ve OGM Ormanspor’dan iki tanesi alınacak sonuçlara göre Türkiye Basketbol 2. Ligi(TB2L)’ne düşecek.

 

Ligde son hafta maçlarının hepsi 15.00’de oynanırken, temsilcilerimizden Kapaklıspor evinde ikinci sırayı garantileyen Sigortam Net’i konuk edecek. Zorlu karşılaşma pazar günü Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Spor Salonunda saat 15.00’de oynanacak. Kapaklıspor rakibini yendiği takdirde ligde kalırken, kaybetmesi durumunda diğer rakiplerinin maçlarına bakacak. 

 

ZORLU KARŞILAŞMALAR VAR 

 

Haftanın diğer karşılaşmalarında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor, Balıkesir Büyükşehir Belediyesini konuk ederken, haftanın en zorlu maçında Konyaspor evinde MKE Ankaragücü’nü konuk edecek. OGM Ormanspor evinde Bornova Belediyesi Karşıyaka’yı konuk ederken, Esenler Erokspor ise Gölbaşı Belediyesi Ted Ankara Kolejliler ile karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe Koleji Novotel evinde şampiyon Semt77 Yalovaspor’u ağırlarken, Finalspor ise evinde Gaziantep Basketbol ile karşı karşıya gelecek. Haftanın merakla beklenen karşılaşmasında Alagöz Iğdır Basketbol evinde Pizza Lazza Haremspor’u ağırlarken, Mersin Büyükşehir Belediyesi ise Çayırova Belediyesi ile karşı karşıya gelecek. 

 

İKİ TAKIM DÜŞECEK 

 

Oynanacak karşılaşmaların ardından Konyaspor, Kapaklıspor, Pizza Lazza Haremspor, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor ve OGM Ormanspor’dan iki tanesi alınacak sonuçlara göre Türkiye Basketbol 2. Ligi(TB2L)’ne düşecek.

 

 

KAPAKLISPOR NASIL LİGDE KALIR?

 

Tekirdağ temsilcisi son haftada oynayacağı Sigortam.net maçını kazanması halinde ligde kalacak. Eğer kaybederse Pizza Lazza Haremspor’un veya Konyaspor’un yenilmesini, yada 12 galibiyete sahip 4 takımdan herhangi 2’sinin yenilmesini bekleyecek.

 

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAĞITSPOR NASIL LİGDE KALIR?

 

Kocaeli ekibinin ligde kalması ise evinde oynayacağı Balıkesir Büyükşehir Belediyespor maçını kazanıp, OGM Ormanspor, Pizza Lazza Haremspor veya Konyaspor’dan ikisinin kaybetmesi halinde yada galip gelip OGM Ormanspor ile Kapalıspor’un kaybetmesi gerekiyor.

 

PİZZA LAZZA HAREMSPOR NASIL LİGDE KALIR?

 

İstanbul ekibinin ligde kalma şansı ise Alagöz Holding Iğdır Basketbol deplasmanından alacağı galibiyet diğer tüm sonuçlardan bağımsız olarak ligde kalmasını garantileyecek. Iğdır’da kaybetmesi halinde Haremspor ligde kalması için OGM Ormanspor, Konyaspor ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor üçlüsünden ikisinin kaybetmesi gerekecek.

 

KONYASPOR NASIL LİGDE KALIR?

 

Konyaspor evinde MKE Ankaragücü İkon Menkul maçını kazanıp, Kapaklıspor kaybetmesiyle birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor, Pizza Lazza Haremspor ve OGM Ormanspor’un kazanması halinde ligde kalacak. Bütün takımların 47 puana ulaşması halinde ise Kapaklıspor ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor küme düşüyor. Bu ihtimalin dışında Kocaeli, Ormanspor ve Haremspor üçlüsünden en az ikisinin kaybetmesini ligde kalabilmek için bekleyecek. 

 

OGM ORMANSPOR NASIL LİGDE KALIR?

 

Ankara ekibi Bornova Belediyesi Karşıyaka maçını galip tamamlarsa diğer sonuçlardan bağımsız olarak ligde kalmayı garantiliyor. Eğer evindeki maçı kaybetmesi halinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor, Konyaspor ve Pizza Lazza Haremspor’dan en az ikisinin kaybetmesini bekleyecek.

 

Haber/Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10