Tekirdağ’da IPARD 3 programı bilgilendirme toplantısı yapıldı

Tekirdağ'da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD 3 Programı Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

Tekirdağ 2.04.2024 13:25:00 0
Tekirdağ’da IPARD 3 programı bilgilendirme toplantısı yapıldı

 

Kırsalda yaşayan insanların yaşam standartlarını yükseltmek, tarımsal üretim ve verimliliği artırmak amacıyla 2011 yılından beri IPARD destekleri ile yenilikçi projeleri ülkemize kazandıran Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun İrtibat Ofisi Tekirdağ’da açıldı. Bu kapsamda, tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyette bulunan vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD 3 Programı Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

 



Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen toplantıya Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günya, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Çanakkale İl Koordinatörü Hasan İskender ve vatandaşlar katıldı.

 


TEKİRDAĞ’A HAYIRLI OLSUN 


Toplantıda konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, “ Daha önce çalıştığımız yerlerde kırsal kalkınma birimi bizde yok diye hayıflanıyorduk. Bizim ilimizde de olsa, insanlarımız hızlıca müracaat etse, faydalansa diye. En son Kilis’te olsun diye çok uğraşmıştık. Çok şükür Kilis ve Tekirdağ’da dahil olmak üzere 81 ilde kurulma kararı alındı. Hızlıca Defterdarlık biriminde bir büro oluşturduk. Arkadaşlarımız göreve başladılar. Ziyaretime geldiler, biz gittik dinledik. Bu birimin ilimizde açılmasının faydalı olacağını düşünüyorum çünkü tarım Trakya Bölgesi’nde oldukça gelişmiş, verimli topraklarımız var, aydın zihniyetli tekniğe önem veren ziraatçılarımız var. Bu desteklerin onlara yol açacağını ve tarımda bir merhale daha kat edeceğimizi düşünüyorum. Bir süre sonra buranın ayrı bir müdürlük olabileceğini, kendi binasının da olabileceğini değerlendiriyoruz. Bu hizmetlerin Tekirdağ’ımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 


Haber/Gülay YİĞİT SEZEN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10