Ünal BOLAT


Şehidimizin ruhu şÃ¢d olsun

2012 yılında Tunceli'de hain saldırıda şehit düşen Karaağaçlı Jandarma Er Kadir Dadaş'ın ardından, Suriye sınırı Akçakale Hudut Karakolu'nda silah arkadaşı ile nöbette şakalaşırken arkadaşının tüfeğinin ateş alması sonucu başından yaralanan Piyade Er Emrah Çalkın, da Akçakale Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayıp şehit düştü. Şehidimiz Karaağaç'ı şehit ailelerini ve bizleri bir kez daha yasa boğdu.


İl Müftüsü Mahmut Gürlen’in söylediği gibi Türk Bayrağı rengini şehitlerimizin kanlarından almıştır ve biz ordusuna “Mehmetçik” diyen, asker ocağına “Peygamber Ocağı” diyen tek milletiz. Bir şehit babası, şehit kardeşi ya da şehit annesi olmak, dinen en büyük payelerden biridir. Şehidimize Allahtan rahmet geride kalan yakınlarına başsağlığı ve sabrı cemil niyaz ediyoruz.

 

Siyaset millete vefadır

 

Sevgili okuyucular,

Meteorolojinin haberlerine göre bölgemizde dondurucu Sibirya soğukları hüküm sürecek. Bu sebeple iletken kopukları, kuvvetli fırtınaya bağlı direk yıkılması, buzdan dolayı araçların elektrik iletim direklerine çarpması vb. gibi nedenlerle yaşanan elektrik arızaların ve kesintilerinin giderilmesi çok önemlidir. Bir de ulaşım aksatılmamalıdır.

Bu konuda TREDAŞ yetkilileri meydana gelen elektrik kesintileri ile ilgili Çerkezköy İşletme Müdürlüğüne bağlı 40 kişilik saha personelinin, arızanın meydana geldiği anlardan itibaren ivedilikle müdahalelerini yapmakta olduğunu kamuoyuyla paylaştılar. Duyarlılıklarına teşekkür ediyoruz.

Bir diğer teşekkürümüz de gazetemize demeç vererek Çerkezköy’deki olumsuz hava şartları ve kar yağışına rağmen bölge halkının yanında olduklarını, 30 dakika ara ile otobüs seferleri gerçekleştirerek yolcuların ulaşımını emniyetli bir şekilde sağlamayı amaçladıklarını belirten Kale-Yonca Firmaları Bölge Müdürü Nihat Macit Beyefendiye…

***

Sevgili okuyucular,

Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Merkez ve Uzunköprü’de yaptığı ziyaretlerde  “biz bu milletin emrindeyiz. Bu bölge benim bölgem. Bu insanlar benim hemşerim. Ben Yunanistan’dan ceket sırtımda Meriç’ten kaçak gelirken, ilk girdiğim toprak İpsala’nın biraz güneyinde Karpuzlu bölgesiydi. Dolayısıyla benim bu topraklara, bölge insanına borcum var. Rabbim inşallah borcumuzu ödemeyi nasip etsin.” diyerek bölge insanına vefa örneği sergilerken, öte yandan belki de bir anlık duygu seliyle "annelik kariyer" değildir diye tweet atan Elif Şafak’a anneliğin en önemli kariyer olduğunu hatta bir erkek için de babalığın en önemli kariyer olduğunu söylemiştir. Sayın Bakan bu özgüven dolu açıklamasıyla, annelik ve babalık müesseseni, tweetini şöhretine borçlu kalemin oyuncağı olmaktan kurtarmıştır.

Diğer yandan Vefaeli Derneği ve Çerkezköy İlçe Müftülüğü bünyesinde İstişare Kurulu Kadın Meclisi tarafından düzenlenen kahvaltıda konuşan İstişare Kurulu Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Akın kadınları ve anneleri şöyle değerlendirmiştir:

“Eğitimli bir kadın, yarının anne-babalarını daha sağlıklı bir şekilde yetiştirecektir. Sosyal sorumluluk bilinci verildiğinde yapılan olumsuzlukları da sorgulayacaktır. Çocuklarını bu bilinçle yetiştirecektir. Kadın Meclisi olarak kadına öncelik tanıyıp topluma hizmet vermeyi amaçlıyoruz.”

Anneliği kariyer saymayanlar acaba kendi yakınlarındaki annelere ve kendi annelik durumlarına bakarak mı böyle bir algıya sahip oldular bilemiyoruz ama kariyer denilen zirvede söz sahibi olan nice ünlü politikacı, ilim adamı, akademisyen kadın var ki kendilerine birinci önceliği sorulduğunda “önce anneyim” demektedir.

Bu algının sahipleri bu toplumun inandığı manevi değerlere ve inançlara ne kadar ilintilidirler onu da bilemiyoruz ama bu toplumda Hazreti Peygamber “Cennet annelerin ayakları altındadır” buyururken bu tartışmaya daha ilk başta son noktayı koymamış mıdır?

Sevgili okuyucular,

Gazetemiz objektif ve tarafsız yayıncılığın yayında ulusal gazetelerin bile takip edemediği özel haberlere ulaşarak başarılı gazetecilik örneği vermeye devam etmektedir.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın da katıldığı müteahhitlerle birlikte bir iş yerinde düzenlenen kahvaltıya ilişkin yayımladığı haberin ardından hem de gazetemizin baskıya girdiği saatlerde Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından yapılan açıklamayı objektif gazetecilik gereği, noktasına, virgülüne dokunmadan aynen yayınlamıştır.

Öte yandan “İcra İflas Hocasına, Hileli iflastan suç duyurusu” başlıklı haber ile Merkez Parti Genel Başkanı olarak şöhret bulan İ. Ü. Hukuk Fakültesi Medeni Usul Hukuku ve İcra İflas Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı hakkında hileli iflas suçlaması ile suç duyurusunda bulunulmasına karar verildiğini haber yapan ilk ve tek gazete olmuştur.

***

Aynı zamanda haber ailesi olarak 2015 yılını çalışanları ile birlikte kutlayan gazetemiz 10 yılı aşkın kurumda özverili bir şekilde görev yapan personele plaket vererek onurlandırmıştır.

2014 yılını acısıyla tatlısıyla geride bıraktıklarını söyleyen gazeteci Şaban Kardeş, “Yeni bir yıla başlangıç yapıyoruz. Yeni yılın Haber ailesi ve Çerkezköylü hemşerilerimiz başta olmak üzere tüm insanlara huzur, mutluluk, sağlık, bereket getirmesini temenni ediyorum” demiştir.

Biz de hem gazetemizin güzide çalışanlarına hem siz saygıdeğer okuyucularımıza 2015 yılı için aynı duyguları temenni ediyoruz.

Sağlıcakla…

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10