Ünal BOLAT


Ünal Bolat / Haftaya Bakış


Söylemler eyleme geçtiği zaman

Merhaba saygıdeğer okuyucular,

Son bir hafta içinde gazetemizin attığı “Çerkezköy artık yüzünü değiştirmeli” manşeti hayli anlamlıydı ve yerinde bir çağrıydı.

ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan ile görüşen CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, Çerkezköy’ün büyük bir sanayii ilçesi olduğuna dikkat çekiyor ve artık Çerkezköy’ün yüzünün değiştirilmesi gerektiğini söylüyordu. En önemlisi de kurum ve kuruluşların uyum içinde çalışmaları çağrısıydı…

Manşete taşıdığımız bu anlamlı çağırıya sanki cevap niteliğindeydi TREDAŞ’ın planlı elektrik kesintisi uygulaması.

Aydınlık geleceğe özlem içinde olduğumuz bir şehirde karanlıklarla terbiye edilmek ne yaman bir çelişkiydi böyle?

Sorduğunuzda kimse haksız değildi… Çünkü geçtiğimiz yıl Ekim ayında açıklama yapmıştı TREDAŞ. “Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliği’nde” yapılan değişiklik ile yönetmelikte yer ile belirlenen standartlar vs. uygulanıyordu…

Standartlar ah standartlar…

Vatandaşın yıkanamayan çamaşırından, yanmayan kombisinden, basılmayan gazetesinden, yapılamayan ameliyatından daha önemliydi standartlar

Vatandaşın isyan ettiği haberi de standardın umurunda olmazdı.

***

Sevgili okuyucular,

Tekirdağ’ın 92. Kurtuluş yıldönümünü kutlamıştık geçtiğimiz hafta. 12. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, düşman işgalinden kurtuluşunun 92.yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlamıştı.

Yine kutlamalarla ilgili Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği’nin konferansında konuşan Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Yel, Anadolu ve Trakya topraklarının bugüne kadar 25 medeniyete ev sahipliği yaptığını ifade ediyordu.

Peki Çerkezköy’e reva görülen bu uygulama 26. Medeniyet uygulaması mıydı?

Ya da kaçıncı medeniyeti yaşıyordu Çerkezköy halkı, kurum ve kuruluşlar arasındaki uyum ya da uyumsuzluk sebebiyle…

Aydınlık geleceği karanlıkta beklemek zorunda kalan insanların 92 sene önceki kurtuluşunu kutlamak medeniyetlere ev sahipliği yaptığıyla övünmek sonuç almaya yeterli miydi?

***

Öte yandan 25 medeniyetin gelip geçtiği bölgemizde siyasi söylem ve eylemlerin, asayiş olaylarının, hatta sanatsal faaliyetlerin dahi gerisinde kalan bir haber, gazetemizde bile kendine zor yer bulmuştu tek sütun santim ile…

Kapaklı ve Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlükleri tarafından, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi konusundaki bilgilendirme toplantısı düzenlenmişti…

Ne kadar önemsizleştirilmişti gıda tarım ve hayvancılığa yapılması gereken ekonomik yatırım.

Oysa bundan otuz sene öncesine kadar kendi kendine yeten yedi ülkeden biriydik biz. Bugün sarımsağımızı bile Çin’den ithal eder duruma geldik haberimiz var mı?

Sevgili okuyucular,

Sarıgül’ün Çerkezköy çıkartmasında söylediği önemli bir çağrı vardı. Kimsenin kimliği için, inançları nedeniyle ayrıştırılmaması gerektiğini ifade eden Sarıgül, “Camiler de bizim, Cem evleri de bizim; Havralar da, sinagoglar da bizim” diyordu.

Ne zaman ki bu söylemler ülkemizde eyleme geçer, ne zaman ki kurumlar arası hizmet “önce insan” düsturuyla değerlendirilir. Ne zaman ki hangi konuda olursa olsun vatandaşın mağduriyeti ötelenmez ve ne zaman ki üretime yönelik çalışmalar manşetlerde kendine layık olduğu yeri bulur, işte o zaman yüzümüz değişir…

***

Şehit ailelerimize anlamlı ziyarette bulunan ve sahip çıkan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a ve CHP İlçe yönetimine; Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz ve müdürlük çalışanlarına teşekkür ediyoruz.

Öte yandan öğrencilere yönelik başlattığı yangın ve çevre eğitimleri sebebiyle Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünü ve madde bağımlılığına tiyatro gibi önemli bir etkinlikle dikkat çekmeleri sebebiyle Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi yetkililerini; “Lösemiye Karşı Kardeşçe” projesini hayata geçirmesi sebebiyle de Kapaklı Belediyesi Ortaokulunu tebrik ediyoruz.

***

Eşi Hatice Nur Yerlikaya’nın babası 70 yaşındaki Dr. Abdullah Orkun’un Hatay’da ahirete irtihali sebebiyle Sayın Tekirdağ Valimiz Ali Yerlikaya’ya ve saygıdeğer eşlerine başsağlığı diliyoruz.

Sağlıcakla…

0282 726 91 91
0282 747 65 10