Veliköy’e fakülte müjdesi

Yalı restaurantta düzenlenen akşam yemeğinde basın mensupları ile bir araya gelen Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy’de bulunan Meslek Yüksek Okulu’nun Veliköy’e taşınacağın?

Çerkezköy 25.01.2012 10:19:00 0
Veliköy’e fakülte müjdesi
Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, önceki gün saat 19.00’da Yalı Restaurant’ta düzenlenen yemekte Çerkezköy’de görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.
ÖNCE MYO, SONRA FAKÜLTE
Yemekte konuşan Hanifi Belindir, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) ile yapılan fakülte görüşmelerine ilişkin son gelişmeler hakkında bilgi verdi. NKÜ’nün Tekirdağ Merkez’de ve Çorlu’da birer fakültesi olduğunu ifade eden Belindir “Önümüzdeki süreçte bir fakülte de beldemizde açılacak. Rektörlük, Belediye binamızın arkasındaki bölgede incelemelerde bulundu ve alanın fakülte için uygun olduğu sonucuna varıldı. Yönetim ve rektörlükle bölgede kampus, yurt gibi tesislerin yapılması yönünde istişarelerimiz oldu. İlk etapta Çerkezköy’deki Meslek Yüksekokulu’nu buraya taşıyacağız. Daha sonraki süreçte de fakültemizi faaliyete geçirmek için gereken çalışmaları yapacağız. Yerleştirmelerin nasıl olacağı konusunda Yapı İşleri Denetim Başkanlığıyla görüşmelerimiz ve yazışmalarımız devam ediyor” dedi.
ŞUBAT MECLİSİNDE GÜNDEME GELECEK
Rektörlüğe yolladıkları yazının cevabının erken gelmesi halinde konuyu Şubat ayının ilk oturumunda meclis gündemine getirileceğini kaydeden Hanifi Belindir, İdari Bina ve Yüksek Okulun yapımını belediyenin üstleneceğini taahhüt ettiklerini söyledi. Tekirdağ’da yapılan son toplantıya Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dursun Ali Tever ve Çerkezköylü işadamlarından Ömer Kılıç ile birlikte katıldığını söyleyen Belindir, projenin bu aşamaya gelmesinde Ali Ertem’in katkısının büyük olduğunu ifade etti.
2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA
Fakültenin yapılacağı arazide daha önce park yapmayı düşündüklerini belirten Başkan Hanifi Belindir, “Söz konusu alan yeşil alandır. Burada belediye olarak sosyal yaşam alanı oluşturacaktık. Projemiz hazırdı. Fakat fakülte konusu daha büyük önem arz ettiği için bu projeden vazgeçtik. Araziyi eğitim amaçlı kullanmak istiyoruz” açıklamasını yaptı. Yapımı süren ilköğretim okulu inşaatının da tamamlandığını söyleyen Belindir, “Ufak rötuşler kaldı. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü de eğitim öğretim yılı arasında çocukların okul değiştirmesinin onlar için iyi olmayacağı konusunda bizi uyardı. İlköğretim okulu 2013-2014 eğitim yılında hizmete başlayacak” dedi.   
2012 VELİKÖY’ÜN YILI OLACAK
Basın mensupları ile sohbet eden Başkan Belindir, basının demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu sbelirterek “İki buçuk yıldır sizlerle birlikte hizmet vermeye çalıştık. Beldemizle ilgili haberleri kamuoyuna duyurmamızda sizler çok önemli görevler üstlendiniz. Tarafsız ve dürüst bir şekilde yaptığınız haberlerle halkın en doğru şekilde olan bitenden haberdar olmasını sağlıyorsunuz. 2012 yılı Veliköy’ün ve bölgenin büyüyüp kalkınacağı bir yıl olacak” dedi. Yemeğe, Başkan Belindir ve basın mensuplarının yanı sıra Veliköy Belediye Meclis Üyeleri Ramazan Çetinkaya ve Ahmet Çetin de katıldı.

Çerkezköy Haber / Ahmet KARDEŞ  


0282 726 91 91
0282 747 65 10