“Zarar, koku ile sınırlı değil”

Tekirdağ Marmaraereğlisi, Yakuplu Köyü sınırları içindeki Angos Hayvancılık Şirketi’ne ait olan hayvan çiftliği ile ilgili ruhsatsız olduğuna ilişkin verdiği yazılı soru önergesine verilen ce

Tekirdağ 27.01.2012 18:32:00 0
“Zarar, koku ile sınırlı değil”

Tekirdağ Marmaraereğlisi, Yakuplu Köyü sınırları içindeki Angos Hayvancılık Şirketi’ne ait olan hayvan çiftliği ile ilgili ruhsatsız olduğuna ilişkin verdiği yazılı soru önergesine verilen cevapta ”İşletmeye Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliğinde belirtilen fiziki şartları ivedilikle sağlaması gerektiği idari tedbir olarak bildirilmiş ve Çevre Denetim Yönetmeliği gereğince de Çevre İzni alması için bir yıl süre verilmiştir” denildiğini ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen “Söz konusu çiftliğin çevreye verdiği zarar sadece koku ile sınırlı kalmıyor. Çiftlikte bulunan hayvanların idrarları ve dışkıları meraya bırakılmış ve çiftlik yakınında bu artıklardan oluşan bir göl meydana gelmiştir. Oluşan bu göletin içme suyu kaynağı olarak kullanılan Türkmenli göletine oradan da Yeniçiftlik barajına karıştığı iddiaları yerel basında yer almıştır” dedi.

BAKAN BAYRAKTAR’A SORDU

Tekirdağ İl Özel İdaresi İl Encümeni’nin kararında ruhsatsız ve kaçak olduğu gerekçesiyle söz konusu şirketin çiftliğinin yıkılması kararı verildiğini ifade eden Milletvekili Belen, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar tarafından yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğu önergede şu soruları sordu: “İl Encümen’in verdiği yıkım kararına rağmen söz konusu çiftliğe bir yıl süre veren Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü sorumlu personeli hakkında bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz? Yerel basında çıkan iddialar hakkında bir inceleme yapıldı mı, yapılmadıysa yaptırmayı düşünüyor musunuz? İl Müdürlüğünüz ile İl Encümeni arasında bir koordinasyon eksikliği olduğunu düşünüyor musunuz? Oluşan göletten toprağa sızarak yer altı su kaynaklarına ulaşacak olan bu hayvan idrarlarının, su kaynaklarına ulaşmasıyla bu su kaynaklarından faydalanan bölge halkının sağlığını tehlikeye sokmasını ve kitlesel hastalıklara neden olmasını engellemek için bir tedbir aldınız mı veya almayı düşünüyor musunuz?” 


0282 726 91 91
0282 747 65 10