Tekirdağspor Veliköy’den üç puan ile döndü

Tekirdağ Süper Amatör Lig’de Veliköy Sahası’nda oynanan zirveyi ilgilendiren karşılaşmada Veliköyspor Tekirdağspor’u konuk etti. Rakibi karşısında maçın ilk devresinde savunma hatalarından kalesi

6.02.2012 09:51:00 0
Tekirdağspor Veliköy’den üç puan ile döndü

Tekirdağ Süper Amatör Lig’de Veliköyspor, Tekirdağspor önünde tutunamayınca sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

 

MAÇ PAZAR GÜNÜ OYNANDI

 

Süper Amatör Lig’de zirvenin kritik karşılaşmasında Veliköyspor ile Tekirdağspor Veliköy Belediye Stadı’nda karşı karşıya geldi. Pazar günü oynanan karşılaşma saat 12.00’de başladı. Karşılaşmayı Levent Vartemel yönetirken, yardımcılıklarını ise Okan Dereli ve Serhat Ekmekçi yaptı. Müsabakaya her iki takımında taraftarlarının ilgili yoğun oldu. Müsabakada güvenlik önlemleri ile üst düzeyde olurken, jandarma ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı.

 

Ev sahibi ekip Veliköyspor karşılaşmaya 1-Semih, 2-Gürsel, 3-Selami, 4-Gökhan, 5-Onur, 6-Tuna, 7-Gökhan Balıkçı, 8-Gökhan Küçük, 9-Sinan, 10-Musa, 11-Ali kadrosu ile çıkarken, konuk ekip Tekirdağspor ise karşılaşmaya 1-Furkan, 2-Şamil, 3-Yasin, 4-Başar, 5-Barış, 6-Burak, 7-Burçak, 8-Cem, 9-İslam, 10-Seçkin, 11-Taygun ilk onbiri ile çıktı. Hafta içinde TFF’den lisansı çıkan kariyerli oyuncu Celil Sağır ise maça yedekler arasında başladı.

 

TEKİRDAĞSPOR ÖNE GEÇTİ

 

Her iki ekipte karşılaşmaya kontrollü başladı. Karşılaşmanın ilk dakikalarında Veliköyspor kalesinde etkili olmaya çalışan Tekirdağspor 2.dakikada galibiyet golünü buldu. Sağ kanattan Taygun ile gelişen atakta Veliköyspor’un savunma oyuncusu Gökhan’ın ters vuruşu ağlarla buluşunca Tekirdağspor karşılaşmada 1-0 öne geçti. Gelen golle birlikte büyük bir şok yaşayan Veliköyspor kalan dakikalarda beraberlik golünü aramaya çalıştı. Musa önderliğinde Sinan ve Gökhan Küçük ile pozisyonlar bulan Veliköyspor istediği beraberlik golünü bulamadı.

 

FARK İKİYE ÇIKTI

 

Taygun ve Seçkin ikilisi ile kontra ataklarla etkili olan Tekirdağspor ise kalan dakikalarda ikinci golü aradı. İlerleyen dakikalara doğru Tekirdağspor baskılı bir mücadele sergiledi. Gol için yüklenen konuk ekip Tekirdağspor’a Veliköyspor kontra ataklarla cevap verdi. Tekirdağspor ataklarının karşılığını 26 dakikada ikinci golü bularak aldı. 26.dakikada ilk golün hatasını yapan Gökhan ikinci kez hata yaptı. Ceza sahası içinde Gökhan’dan kaptığı topla kaleci Semih ile karşı karşıya kalan Seçkin şık bir vuruşla topu ağlara göndererek Tekirdağspor’u 2-0 öne geçirdi.

 

FARK ÜÇE ÇIKTI

 

Arka arkaya gelen gollerin ardından Veliköyspor oyun disiplininden tamamen koptu. Rakibi karşısında çok rahat bir oyun ortaya koyan Tekirdağspor 30.dakikada farkı üçe çıkardı. Tekirdağspor orta alanın ilerisinden serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Burak 30 metre uzaklıktan mükemmel bir vuruş gerçekleştirerek takımının üçüncü golünü kaydetti. Karşılaşmanın ilk devresinde maçı koparan Tekirdağspor kalan dakikalarda fark mücadelesi verdi. Karşılaşmanın ilk devresinin son dakikalarında farkı indirmek için mücadele eden Veliköyspor Musa ve Gökhan ile girdiği pozisyonları değerlendiremedi. Karşılaşmanın son dakikalarında her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol sesi çıkmayınca ilk devre Tekirdağspor’un 3-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

 

VELİKÖYSPOR GOL ARADI

 

Karşılaşmanın ilk devresini üç farklı mağlup kapatan Veliköyspor’da Gökhan Küçük ve Ali’nin yerine Mert ve Emre dahil oldu. Veliköyspor’un en az bir gol için geldiği dakikalarda Tekirdağspor taraftarının desteği ile dördüncü golü aradı. 47.dakikada sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan İslam’ın vuruşu az farkla auta çıktı. Her iki takımında açık bir futbol ortaya koyduğu karşılaşmanın ikinci devresinde Veliköyspor önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Sağ kanattan Gökhan ile gelişen atakta Sinan topla buluştu. Sinan boş pozisyonda bulunan Musa’ya topu aktardı. Musa’nın sert vuruşu kale direğini sıyırarak auta çıktı.

 

HER İKİ TAKIMDA AÇIK FUTBOL ORTAYA KOYDU

 

56.dakikada Tekirdağspor’un kazandığı serbest vuruşta topun başına üçüncü golün sahibi Burak geçti. Burak’ın kullandığı serbest vuruş Semih’in kontrolünde auta çıktı. Bu pozisyondan iki dakika sonra Seçkin’in kornerinde Veliköyspor defansı arasında kafa vuruşu gerçekleştiren Barış’ın vuruşu direği sıyırdı. Taraftarların orta alan mücadelesi izlediği karşılaşmanın ikinci devresinin en ciddi atağı 65.dakikada gelişti. Sol kanattan seri çalımlarla ilerleyen Seçkin Gürsel’i oyundan düşürerek ceza sahası içine girdi. Seçkin’in uzak köşeye giden vuruşunu kaleci Semih mükemmel refleks ile kornere çeldi.

 

VELİKÖYSPOR ZORLANDI

 

67.dakikada Veliköyspor’un kaptanı Musa hakeme itirazdan dolayı sarı kart ile cezalandırıldı. Tekirdağspor’da 70.dakikada İslam’ın yerine oyuna Barış Demircan dahil oldu. Veliköyspor’da ise Selami’nin yerine Ömer girdi. Üç farklı mağlup durumda olan Veliköyspor kalan dakikalarda pozisyona girmekte zorlandı. Oyun hakimiyetini elinde bulunduran Tekirdağspor ise organize ataklarla dördüncü golü aradı. 82.dakikada Veliköyspor defansını az yakalayan Tekirdağspor Barış ile önemli bir pozisyonu değerlendiremedi.

 

3-0 MAĞLUP AYRILDI

 

Karşılaşmanın 85.dakikasında Tekirdağspor’da Seçkin’in yerine Celil Sağır oyuna girdi. Türkiye Futbol Federasyonundan lisansı çıkan tecrübeli oyuncu Celil her iki takımın taraftarlarının alkışları ile oyuna dahil oldu. Oyunda kaldığı sürede sol kanatta etkili bir oyun ortaya koyan Celil taraftarlara resital sundu. Karşılaşmanın son dakikalarında her iki takımında geliştirdiği ataklardan gol sesi çıkmayınca karşılaşmada Tekirdağspor’un 3-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

 

“KENDİMİ HAZIR HİSSEDİYORUM”

 

Karşılaşmanın ardından görüşlerini aldığımız Celil Sağır, yeşil sahalara tekrar dönüş yaptığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Karşılaşmada mücadele eden her iki takım oyuncularını tebrik eden Sağır” lisansım çıktıktan sonra hocam 85.dakikada beni oyuna aldı. Kondisyon olarak kendimi hazırlıyorum. Bugün oyunda kaldığım süre zarfında elimden gelen mücadeleyi ortaya koydum “ diye konuştu.

 
 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10