Belediye personeline ‘İhale Kanunu’ anlatıldı

Çorlu Belediyesi ve civar belediye personellerine Sayıştay Başdenetçisi Ferhat Gündüz tarafından ‘Kamu İhale Kanunu’ ile ilgili eğitim verildi.

Çorlu 8.02.2012 19:07:00 0
Belediye personeline ‘İhale Kanunu’ anlatıldı

Çorlu Belediyesi personeline 4734 sayılı Kamu İhale Kanunuyla ilgili eğitim verildi.

 

100 BELEDİYE PERSONELİNE EĞİTİM

 

İnsan Kaynakları, Eğitim Müdürlüğü ve Kamusal Eğitim Araştırma ve Geliştirme Derneği’nin işbirliğiyle Çorlu Belediyesi personeline yönelik düzenlenen Kamu İhale Kanunu eğitimine Çorlu Belediyesi’nden 70 personelin yanı sıra civar belediyelerden de 30 personel katıldı. İki gün süren eğitimde Sayıştay Başdenetçisi Ferhat Gündüz, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nu (KİK) anlattı. Eğitim seminerinde yapım işleri ihaleleri, mal alımı ihaleleri, hizmet alım ihaleleri, danışmanlık hizmet alım ihaleleri anlatıldı.

 

İHALE KANUNUYLA İLGİLİ HERŞEY ANLATILDI

 

Sayıştay Başdenetçisi Ferhat Gündüz’ün verdiği eğitimde çerçeve anlaşmalar, elektronik kamu alımları platformu, yapım işleri uygulama yönetmeliği’nin yanı sıra görevlilerin sorumluluğu, yapım işleri muayene ve kabul yönetmeliği ile ilgili bilgiler verildi. Belediye personelleri ayrıca, “hizmet alımı ihaleleri uygulama yönetmeliği, hizmet alımları muayene ve kabul yönetmeliği, ihalelere karşı yapılacak idari başvurulara ait yönetmelik, mal alım ihaleleri uygulama yönetmeliği, mal alımları denetim muayene ve kabul işlerine dair yönetmeliğin, köylere hizmet götürme birliği ihale yönetmeliği, mimarlık - peyzaj mimarlığı – mühendislik – kentsel tasarım projeleri – şehir ve bölge planlama ve güzel sanat eserleri yarışmaları yönetmeliği, çerçeve sözleşme ihalelerinde uygulanacak usul ve esaslara ilişkin yönetmelik, KİK genel tebliği ve ilgili diğer konular ve bu konuların KİK’e uygunluğu” hakkında da bilgi sahibi oldu.

 

EĞİTİM ÇOK OLUMLU GEÇTİ

 

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Belediye Başkan Yardımcıları Serhad Çatalkaya, Ahmet Sarıkurt, Erdoğan Demirci, Oktay Çolpan ve Kemaleddin Avcı ve daire müdürlerinin de hazır bulunduğu eğitimin ardından belediye personelleri eğitimin kendileri için çok olumlu geçtiğini belirtti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10