Ortak akıl toplantıları başladı

Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği, (ÇESİAD) Ortak Akıl Toplantılarına başladı.

Çerkezköy 13.02.2012 19:39:00 0
Ortak akıl toplantıları başladı

 Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği, (ÇESİAD) Ortak Akıl Toplantılarına başladı.

 

ÇERKEZKÖY DIŞINDA İKAMET EDİYORLAR

 

“Çerkezköy, Saray İlçeleri ile Kapaklı, Kızılpınar, Karaağaç, Veliköy ve Büyükyoncalı beldelerinde ticaret yapan sanayiciler ve işletmelerin Bölgeye Faydalı olmaları için neler yapılmalı?”  konusu detaylı olarak görüşüldü. Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin ve ÇESİAD yöneticilerinin katıldığı toplantıda çeşitli konularda fikir alışverişinde bulunuldu. ÇESİAD yönetim kurulu başkanı Hakan Asbaş, Çerkezköy ve çevresinde faaliyet gösteren işletme sanayicilerin ağırlıklı olarak Çerkezköy dışında ikamet ettiğini belirterek bu konuda katılımcıların fikir ve görüşlerine başvurdu.

 

ÇOK PARÇALI YÖNETİLİYOR

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy çok parçalı yönetildiğinden işletmeler ve sanayiciler için ikamet edilecek cazibeye sahip olmadığını, tek ve güçlü bir Çerkezköy belediyeciliği ile cazibe merkezi haline gelebileceğini belirtirken, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan da, Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ve Çerkezköy’ün tek belediye ile yönetilmesi halinde hem işletmelerin vergi gelirlerinden pay alınacağını hem de bölgenin yatırımcılar için yaşanabilir bir bölge haline geleceğini belirtti.

 

İŞ VE EĞİTİM İMKANI SAĞLANMALI

 

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar da Çerkezköy’ün göç almaya devam edeceğini belirterek “Eğer göç ile gelenlere iş ve eğitim imkanı sağlanabilirse kaliteli bir vatandaş kitlesine sahip oluruz” dedi. Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal de Çerkezköy’de çok fazla sanayicinin bulunduğunu ifade ederek “Bu sanayiciler binlerce personel çalıştırıyor. Eğer doğru bir talepte bulunulabilinirse her fabrika tek başına bir okul yapma kapasitesine sahip. Bunun için ÇESİAD’a, Ticaret Odasına ve Organize Bölge Müdürlüğüne vazife düşüyor” dedi. Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin de eğitimin önemine dikkat çekerek eğitim konusunda tüm kurumların ortak çalışmasının faydalı olacağını belirtti. ÇESİAD Başkanvekili ve Teşkilatlanma Sorumlusu Umut Danış da dernek olarak iş dünyasına fayda sağlamanın yanında sosyal hayat ve eğitim konularına da önem verdiklerini ifade etti. ÇESİAD kurucu başkanı Mesut İşlek de Ortak Akıl Toplantılarının devam edeceğini söyledi.

 

Haber / Sevim BOZKURT

 
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10