“Sakatlık insanların bedeninde değil, kalbindedir”

Malkara’da geçirdiği trafik kazası sonucu vücut fonksiyonlarını yüzde 96 kaybeden 37 yaşındaki Dilek Koru, buna rağmen Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonu ile umreye gitti.

Malkara 27.02.2012 18:59:00 0
“Sakatlık insanların bedeninde değil, kalbindedir”

Malkara’da oturan 37 yaşındaki Dilek Koru 1997 yılında geçirdiği trafik kazası sonrası vücut fonksiyonlarının yüzde 96'sını kaybetti.

 

TEK HAYALİ UMRE’YE GİTMEK

 

Camii imamı olan eşi Nedim Koru'nun bakımını sağladığı Dilek Koru, kendisini özürlü olarak görmediğini ve tek dileğinin kutsal topraklara gitmek olduğunu söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı'na umreye gitmek için başvuruda bulunduğunu ve kabul edildiğini ifade eden Dilek Koru, “Sakatlık insanların bedeninde değil asıl sakatlık kalpte ve vicdanlardadır, sağlam insan her an bir özürlü adayıdır. En büyük ve tek hayalim kutsal topraklara gitmek. Bu hayalimin gerçekleşmek üzere. Umre ibadeti için kutsal topraklara gitmenin heyecanını yaşıyorum. Umreye gidiyorum, sevincimi kelimelerle ifade etmem mümkün değil. Bunu bana nasip eden Allah'a binlerce şükürler olsun. Geçen yıl Hac farizasına yazıldım. Ama çıkmadı. Nasipse önümüzdeki yıllarda hacca da gitmek istiyorum” dedi.

 

ALLAH’IN TAKDİRİ

 

Camide imam olan 41 yaşındaki Nedim Koru ise eşi ile birlikte umreye gidecek olmalarından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "Allah'tan gelene ve takdirine razı olmak ve sabretmek gerekir. Eşim yıllardır Kabe'nin hasretini çekiyor. Ben ona, o bana yıllarca destek olduk. Şimdi Kabe'de birbirimize destek olacağız” dedi.
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10