Kültür Sanat Grubu’ndan 6 proje

Şenol Sinan Ekinci başkanlığında gerçekleşen Çerkezköy Kent Konseyi Kültür Sanat Sosyal Faaliyetler Çalışma Grubu Toplantısı dün Belediye Nikah Salonu’nda yapıldı. Toplantıda konuşan Gru

Çerkezköy 1.03.2012 19:48:00 0
Kültür Sanat Grubu’ndan 6 proje

Çerkezköy Kent Konseyi Kültür Sanat Sosyal Faaliyetler Çalışma Grubu toplantısı dün saat 15.30’da Belediye Nikah Salonu’nda yapıldı.

 

İLK HEDEFİMİZ KATILIMI SAĞLAMAK

 

Grup Başkanı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şenol Sinan Ekinci’nin başkanlığında gerçekleşen toplantıya Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli de katıldı. Çalışma Grubu’nun yaptığı toplantılar sonunda vatandaşların, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal ihtiyaçlarını giderebileceği imkan ve ortamın yaratılması gerektiğini söyleyen Şenol Sinan Ekinci, “İlk hedefimiz bu faaliyetlere katılımı sağlamaktır. Bu faaliyetler, vatandaşın kendisini ifade etme, var olan becerilerini geliştirme, sergileme ve zamanlarını etkili kullanma fırsatı verecektir” dedi.

 

İNSANLAR KENTİ SEVMEYİ ÖĞRENECEK

 

Söz konusu etkinliklere birlikte katılmanın, birlikte güzel zaman geçirmenin insanlar arasındaki birlik ve beraberlik duygularını daha da pekiştireceğini söyleyen Ekinci, “Bu birlik ve beraberlik kentlilik bilincini geliştirecek, insanlara kentini sevmeyi, ona sahip çıkmayı öğretecektir. Böylece kentimiz daha yaşanılabilir hale gelecektir” diye konuştu. Şenol Ekinci bu doğrultuda kısa ve orta vadede gerçekleştirilebilecek projeler olmak üzere, Kent Konseyi Başkanlığı’na bir dizi proje taslağı sundu. Çalışma grubu tarafından hazırlanan  ‘Mutlu Çocuklar”, ‘Kültür, Sanat ve Emek Sokağı’, ‘Sağlıklı Yaşayalım, Birlikte Bilinçli Spor Yapalım’, ‘Trakya Amatör Tiyatrolar Şenliği’, ‘Gençlik ve Kültür Merkezi Yapımı’ ve ‘Çerkezköy Sanayi Fuarı’ projeleri yürütme kuruluna sevk edildi.

 

KADINLAR GÜNÜNE ÖZEL PANEL

 

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli de bu çalışmalar sayesinde kent konseyine olan ilginin arttığını belirterek “Çerkezköy yararına fikri olan arkadaşlarımız konseye katılmak istiyor. Tabiî ki kapımız herkese açık” dedi. Sunulan projeleri önem sırasına göre sıralayacaklarını belirten Gayretli, “Eğer o an için yapılması gereken ve yapılabilecek bir çalışma var ise bu yürütme kurulundan geçer ve uygulama aşamasına gelir” dedi. Ahmet Gayretli, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda ‘Kadının Adı Var’ konulu bir panel düzenleyeceklerini söyledi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10