Ertem; İşçilerin mağduriyetini giderebiliriz

Çerkezköy Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu dün Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Kadastro çalışmalarında görevlendirilmek üzere 6 kişilik bilirkişi heyetinin b

Çerkezköy 2.03.2012 19:53:00 0
Ertem; İşçilerin mağduriyetini giderebiliriz
Çerkezköy Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın birinci oturumu dün saat 14.00’da Belediye Meclis Salonu’nda Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında gerçekleştirildi.
PLAN DEĞİŞİKLİĞİ İMAR KOMİSYONA GÖNDERİLDİ
Açılış ve yoklama ile başlayan toplantıda, ‘Taksi Yönetmeliği’ ve ‘Eğitim için yurt dışına gideceklere pasaport çıkarılması’na ilişkin dilekçelerin gündem maddelerine eklenmesi oybirliği ile kabul edildi. Meclis toplantısında ilk olarak Gazi Osman Paşa Mahallesi, Barbaros Caddesi’ndeki 633 ada ile 635 ada arasında yer alan arazide ‘Engelliler için konaklama ve bakım evi’ yapılması için hazırlanan imar planı değişikliği görüşüldü. Park vasıflı olarak görünen alanda imar planı değişikliği yapılmasına ilişkin gündem maddesi, meclis tarafından oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.
BİLİRKİŞİ HEYETİ OLUŞTURULDU
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde İl Kadastro Müdürlüğü’nün, yapılacak kadastro çalışmalarında görevlendirilmek üzere Bilirkişi Seçimi talebi görüşüldü. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Ertem, “Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde kadastro çalışmaları yapılacak. İl Kadastro Müdürlüğü bizden, ilgili kanun çerçevesinde 6 bilirkişi ismi istedi. Bu kişiler mali işlerden çok kadastro işleri ile ilgileneceği için en az 10 yıldır orada ikamet eden ve çevreyi iyi bilen kişilerin önerilmesi gerekiyor. Bu talep bize 16 Şubat’ta geldi ve encümenden bu konu hakkında karar çıkarılması istendi. Biz kendilerine konunun encümen tarafından değil Belediye Meclisi tarafından incelenmesi gerektiğini söyledik” dedi. İlgili gündem maddesi kapsamında Refik Türe, Şükrü Dumanlar, Hasan Toprak, Reşat Bahar, Ahmet Çelebi ve Özcan Cengiz’in isimlerinin önerilmesine oy birliği ile karar verildi.
BAŞKAN ERTEM YETKİLENDİRİLDİ
İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından, personelin hizmet içi eğitimine esas teşkil etmek üzere Marmara Belediyeler Birliği ile ortak hizmet projeleri ve işbirliği protokolü düzenlemesi için Belediye Başkanı Ali Ertem’in yetkilendirilmesi konusu görüşüldü. Söz konusu projeler ve protokoller için Ali Ertem’e yetki verilmesi, meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. Toplantıda daha sonra Belediye’de bulunan 1. dereceli Belediye Başkan Yardımcılığı’na İlhan Hacıoğlu’nun, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’ne de Faruk Şen’in atanmasına ilişkin meclis üyeleri bilgilendirildi. Çerkezköy Belediye Meclisi’nin bir sonraki gündem maddesinde ise Özel Çerkezköy Hastanesi’nin yanına Trafo yapılabilmesi için 15 metrekarelik alanın TREDAŞ’a verilmesi konusu görüşüldü. TREDAŞ’ın konu ile ilgili dilekçesi oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.
MAĞDURİYET GİDERİLMELİ
İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Hizmet-İş Sendikası’nın Avans Uygulaması’na ilişkin dilekçesi ile Disk Genel-İş Sendikası’nın İşçi ücretleri ile ilgili avans verilmesine ilişkin dilekçesinin görüşülmesine geçildi. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Ertem, “Belediyemizde 114 işçi istihdam ediyoruz. Disk Genel-İş sendikası ile 2009 yılında yaptığımız sözleşmenin süresi 2011 yılı Haziran ayı sonunda doldu. Bu süreçte Hizmet-İş Sendikası da üye işlemlerine başladığı için belediye olarak herhangi bir sendika ile sözleşme imzalayamadık. İki sendika şuanda mahkeme mücadelesi veriyor. Mahkemenin ne zaman sona ereceği belli değil ve bu işçi kardeşlerimiz 01.07.2011’den beri aynı ücretle çalışmaya devam ediyorlar. Dolayısıyla herhangi bir ücret farkı alamadılar. Sendikaların bu dilekçeleri doğrultusunda belediye olarak her ay işçilerimize belli bir oranda fazla ücret ödeyerek bu mağduriyeti giderebiliriz. Ödeyecek olduğumuz fazla ücretler, Toplu İş Sözleşmesi imzalandığında ödemek zorunda olacağımız ücret farkından mahsup edilecektir” dedi. Bu durumun yasal bir engeli olmadığını hatırlatan Ertem, gündem maddesini oylamaya sundu. İlgili gündem maddesi oy birliği ile bütçe komisyonuna havale edildi.
TAKSİ YÖNETMELİĞİ HAZIR
Bir sonraki gündem maddesinde Ethem Karan’ın 119 ada 9 parsel ile 121 ada 9 parselde bulunan alanların takasına ilişkin dilekçesi görüşüldü. Takas talebi oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de Taksi Durağı Yönetmeliği görüşüldü. Taksiler için de bir yönetmelik hazırladıklarını belirten Başkan Ertem “Birçok belediyenin, hatta İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de çalışmalarını inceleyerek, Çerkezköy’deki ticari taksilerin nasıl çalışacağı, taksi duraklarının yükümlülükleri, taksi şoförlerinin yükümlülükleri gibi konuları içeren bir yönetmelik hazırladık” dedi. Hazırlanan yönetmelik oybirliği ile Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
PASAPORT BELEDİYEDEN
Toplantının son gündem maddesinde ise Hollanda’da düzenlenecek olan engellilere yönelik eğitime katılacak olan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ile Mehmet Eser’in pasaport ve vize işlemlerinin belediye tarafından yapılması talebi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Çerkezköy’de yapılması düşünülen Kent Müzesi hakkında meclis üyelerine bir sunum yaptı. Çerkezköy Belediyesi’nin Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu 7 Mart Çarşamba günü saat 14.00’da yapılacak.

Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10