Halk cezalandırılıyor mu?

Muratlı tren yolunun sağına ve soluna sekilen iki buçuk metre yüksekliğinde ve 1 kilometre uzunluğundaki tel örgüye tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü “Bu işlem yapÄ?

Çerkezköy 6.03.2012 20:05:00 0
Halk cezalandırılıyor mu?

Muratlı tren yolunun sağına ve soluna sekilen iki buçuk metre yüksekliğinde ve 1 kilometre uzunluğundaki tel örgüye tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü “Bu işlem yapılırken ne bölge halkına, ne de seçilmiş Belediye’ye bir bilgi verilmemiş. İnsanlara tel örgü içinde hiçbir şekilde karşıya geçiş imkanı bırakılmamış, vatandaşlar 10 metre öteye geçmek için en az 1 kilometre yol yürümek zorunda bırakılmış. Halk kendini bu tel örgülerin içinde hapsedilmiş görüyor. Mahallenin bakkalı demir yolunun altında, camisi de üstünde kalmış. Mahalle halkının birbiriyle komşuluk ilişkisi son bulmuştur” dedi.

 

BU BİR CEZALANDIRMA MIDIR?

 

Söz konusu tel örgünün bilgi verilmeden, görüş alınmadan yapıldığını belirten Emre Köprülü, Muratlı halkına bir fatura ödetildiğini iddia ederek, “2010 yılı Ağustos ayında referandum öncesi tren ile Muratlı’ya gelen Başbakan Erdoğan’a referandumda ‘Hayır’ pankartı açılan yer burasıdır. Başbakanın çok sinirlendiğini belli ettiği bu olaydan sonra, hayır diyen vatandaşlar gözaltına alınmıştı. Referandumda ise Muratlı halkı yüzde 76 ile ‘Hayır’ demişti. Şimdi bizim ve vatandaşımızın ortak sorusu “Muratlı ve halkın bu şekilde cezalandırıldığı mıdır?” dedi.

 

HEMZEMİN GEÇİTLER YAPILMALI

 

Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, 25 bin civarında nüfusun yaşadığı Muratlı’da bu şekilde işlem yaparak araç ve yaya geçişleri için hiçbir yol bırakılmadan, Berlin duvarı gibi bir duvar örerek vatandaşları bir tel örgü içinde hapsetmenin hiçbir mantıklı açıklaması olmadığını söyledi. Bu sebeple cezalandırmanın akla gelmesinin son derece normal olduğunu belirten Köprülü, bunun aksini ispatın ise yine tel örgüyü örenler tarafından araçların ve yayaların geçmesine olanak sağlayacak hemzemin geçitlerin yapılması ile mümkün olacağını ifade etti. Devletin vatandaşa hizmet için var olduğunu söyleyen Köprülü, “Devleti idare edenler de bu hizmeti en iyi şekilde yapmakla yükümlüdür. Devlet kaynaklarının insan hayatını kolaylaştırmak yerine çekilmez tarzda harcanması kabul edilemez. Bu nedenle söz konusu yanlışlıktan derhal dönülmeli, halkın orada çektiği sıkıntı yukarıda belirtildiği şekilde ortadan kaldırılmalıdır. Ben şahsım olarak bu halkın çektiği sıkıntının giderilmesi için elimden geleni yapacağım” dedi.

 

Haber / Sedat KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10