“İlköğretim Okulu bizim kamburumuz oldu”

Veliköy Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Hanifi Belindir başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda Tam Zamanlı Sözleşmeli Personel çalıştırılması, İmar Plan

Çerkezköy 6.03.2012 20:58:00 0
“İlköğretim Okulu bizim kamburumuz oldu”

Veliköy Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısı dün saat 10.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir başkanlığında gerçekleşen toplantıda yapılan yoklamanın ardından Meclis Katip Üyesi Gökhan Gök’ün mazeretinden ötürü toplantıya katılamadığı belirtilerek onun yerine katip üyeliğe oy birliği ile Ramazan Çetinkaya seçildi. Bir önceki toplantıya ait meclis karar özetinin okunmasının ardından toplantının bir sonraki maddesinde ‘Tam Zamanlı Sözleşmeli Personel Çalıştırılması’ konusu görüşüldü.

 

SORUMLULUKLARI ARTACAK

 

Dönem içinde eksik görülen kısımlarda yeterliliği olan kişilerin Belediye bünyesinde çalıştırıldığını ifade eden Başkan Hanifi Belindir, “Cüneyt Solar ve Volkan Koçyiğit arkadaşlarımız yeterliliği olan arkadaşlar. Biz kendilerinden daha fazla yararlanabilmek için onlara imza yetkisi de verecek işlerde çalışmalarını uygun gördük. Bu sayede sorumlulukları artacak. Kendilerini işe daha fazla verebilecekler. Şuanda aldıkları ücretle bundan sonra alacakları ücret arasında da fazla bir fark yok zaten. Bu arkadaşlar geçici sözleşmeli çalışma talebinde bulundular. Biz çalışmalarından yanayız. Belediye olarak onlara kendi işleri doğrultusunda çalışmanın sorumluluğunu vermiş olacağız” dedi. Başkan Belindir’in bilgilendirmesinin ardından ilgili gündem maddesi meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.

 

MEVCUT PLANLAR 1/1000’E UYGUN HALE GETİRİLECEK

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise 159 ada 1/5000 Nazım İmar Planı Plan Tadilatı yapılması görüşüldü. Bölgede yoğunluğun artmasından ötürü böyle bir plan tadilatının yapılmasının gerektiğini söyleyen Başkan Belindir, “3. etap çalışmalarını başlattık. İlerleyen günlerde önümüze yasal anlamda bir engel çıkmaması için bir yandan da arkamızı toplayabilmek adına bu plan tadilatlarını yapmamız gerekiyor. Mevcut planlar 1/1000’e uygun değil. Yapılacak düzenlemelerle 1/5000’lik planları 1/1000’lik planlara uygun hale getireceğiz” dedi. Plan tadilatına ilişkin gündem maddesi de oybirliği ile kabul edildi.

 

EKSİKLİKLER GİDERİLECEK

 

İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Çorlu-Çerkezköy çevre yolu üzerinde yer alan adaların Ticaret Alanı Plan Tadilatı ile yapılmasına ilişkin konu görüşüldü. Aynı güzergahta daha önce de plan tadilatları yapıldığını belirten Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Bu çalışmalarda eksik kalan yerler olmuş. Bu eksikliklerin giderilebilmesi için tekrar bir çalışma yapmak gerekiyor” dedi. Bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi de oybirliği ile kabul edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise sanayi alanlarında Atık Su Arıtma Tesisi Proje Onay bedelleri görüşüldü. Başkan Belindir konuyla ilgili ‘Ergene Çevre Danışmanlık’ şirketi ile anlaşma yaptıklarını ifade etti.

 

ÖNCEKİ FİYATLANDIRMALARDA HATA VAR

 

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Ergene Çevre Danışmanlık Çevre Mühendisi Ezgi Baştimur, 2012 yılı için belediyelere verilen fiyatları çıkardıklarını belirterek, “Bir önceki sene verilen fiyatlandırmada hata tespit ettik. Geçen yıl yapılan fiyatlandırmada projenin atık suyu denize deşarj edeceği şekilde düşünülerek hazırladıklarını, fiyatı da bu doğrultuda çıkardıklarını fark ettik. Biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın belirlediği fiyatları baz alarak hangi şirketin ne kadar ödemesi gerektiği konusunda bir çalışma yaptık” dedi. Şirket ortaklarından Çevre Mühendisi Fatma Sena Kara ise belediyelerin uymak zorunda olduğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe sokulan yönetmelikler bulunduğunu belirterek, “Biz şirket olarak bu yürürlüğe giren konular hakkında belediyeleri bilgilendiriyoruz ve istenildiği takdirde kendilerine danışmanlık hizmeti sunuyoruz” dedi. Kara, sanayiden gelen çevre konulu taleplerin de aynı zamanda giderilmesi için belediye tarafından yetkilendirilmiş personelle birlikte incelemelerde bulunduklarını da söyledi. İlgili gündem maddesi de oybirliği ile kabul edildi.

 

ENGELLİLERE AYDA 200 TL YARDIM

 

Toplantının son gündem maddesinde Sanayi Mahallesi Muhtarlığının beldede yaşayan engelli vatandaşlara yardım yapılması talebi görüşüldü. Belediyenin sosyal güvencesi, maaşı olmayan vatandaşlara yardım etmekle yükümlü olduğunu hatırlatan Hanifi Belindir, “Meclisimiz burada engelli vatandaşlarımıza yardım yapılması konusunda karar alacak. Ben engelli vatandaşlarımıza ilk adımda aylık 200 TL yardımda bulunulmasını öneriyorum” dedi. Başkanın bu önerisi doğrultusunda encümenin yetkilendirilmesi meclis üyeleri tarafından da oybirliği ile kabul edildi.

 

MEVCUT BİNA İDARİ BİNA OLARAK KULLANILABİLİR

 

Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Mimar Elif Özen, beldede yapılması planlanan Meslek Yüksek Okulu (MYO) projesinin son aşaması hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Projenin son hali hakkında Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve Çerkezköy MYO Müdürü Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek ile görüştüğünü belirten Elif Özen, “Prof. Dr. Osman Şimşek var olan binanın idari bina olarak kullanıma uygun olduğunu ifade etti. Burada 200 kişilik bir yemekhane, 150 kişilik bir konferans salonu yer alacak. Zemin katta ise güvenlik bölümü, bekleme salonu, öğrenci işleri, büro şefliği ve mali işler birimleri bulunacak. Bir üst katta bilgisayar salonu, öğrenci çalışma yerleri ve kütüphane bulunacak. En üst katta ise idari oda, toplantı salonu, müdür ve müdür yardımcısı odaları, ofisler bulunacak. Bin 700 metrekare üzerine inşa edilecek bu bina yalnızca MYO’nun idari binası olarak kullanılacak. Engellilerin de rahat bir şekilde faydalanabileceği bu binanın yapımının tamamlanmasının ardından MYO’nun yeni binasının yapımı için çalışmalara başlanılacak” dedi.

 

YENİ BİNAYI ÇTSO YAPACAK

 

MYO’nun yeni binasının yapımını Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın üstlendiğini belirten Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Bize sadece idari binanın yapım işi kalıyor.  Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu yardımı bizi oldukça rahatlattı. Önümüzdeki hafta Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek’i ziyaret edeceğiz. Kendisi ile bu projeler hakkında görüşeceğiz. Projelerimiz gün geçtikçe netleşmekte ve ihale aşamasına gelmektedir” dedi. Veliköy’de yapılması planlanan parkın ihale tarihinin de belli olduğunu söyleyen Belindir, “İhale 26 Mart’ta yapılacak. İller Bankası’ndan konu ile ilgili ciddi bir kredi çıkacağını tahmin ediyoruz. İller Bankası yetkilileri, yaptıkları açıklamada 7 yıla kadar vadeli çok düşük faizli kredi çıkarılacağına dair açıklamalarda bulundu. İlk kazmanın Nisan ayı ortasında vurulması tahmin ediliyor” dedi. . 

 

DESTEK OLMADIĞI İÇİN PROJE İPTAL EDİLDİ

 

Sanayi Caddesi’nde yapılması planlanan beton yol projesinden vazgeçtiklerini söyleyen Başkan Belindir, “Projenin maliyeti yaklaşık 3 milyon TL. Biz fabrika sahipleri ile yaptığımız toplantıda, bu maliyetin 1 milyon TL’sini belediye olarak karşılayabileceğimizi, kalan tutarın da fabrikalar tarafından karşılanması halinde bu işin yapılabileceğini söyledik. Katılımcıların hepsi toplantıda olumlu yönde fikir sundu. Fakat iş icraat aşamasına geldiğinde fabrikalara kendi paylarına düşen meblağların ödenmesi konusunda yazılar yolladık. Hiçbiri cevap vermedi. 5 milyon bütçeli belediyemizin bu projeyi tek başına yapması da mümkün olmadığı için vazgeçtik” diye konuştu. Bahçedere yolunun da ihaleye çıkarıldığını fakat katılımın olmadığını söyleyen Belindir, projenin en kısa sürede belediye tarafından yapılacağını ifade etti.

 

MAZERETİMİZ KALMADI

 

Eğitim ile ilgili yapılan çalışmalardan da bahseden Hanifi Belindir, “Yapımı süren İlköğretim Okulu adeta bizim kamburumuz. Bir türlü sonuçlandıramadık. Fakat yeni döneme yetiştireceğiz. Artık mazeretimiz kalmadı. Ayrıca geçen yıl 40 bin metrekarelik taş parke döşemesi yaptık. Doğalgazı halkın hizmetine sunduk. Belediyemize damperli kamyon ve zabıta aracı aldık. Çiftlik alanlarına elektrik ve su götürdük. Vatandaş bu çalışma için ‘Hayaldi, Gerçek oldu’ yorumunu yaptı. Bin adet ağaç diktik. Parklarımızda oyun grupları ve oturma alanları oluşturduk. 10 kilometre altyapı kanalizasyon çalışması yaptık. Sanayi alanında 5 kilometre yol çalışması yaptık. Halk Eğitim Merkezi ile birlikte vatandaşımıza kurslar verdik. Beldemizdeki okullara bilgisayar ve kırtasiye yardımında bulunduk. Ramazan ayında iftar çadırı kurduk ve erzak yardımlarında bulunduk. Veliköy Çok Programlı Lisesi’ne 2 bin metrekare alan tahsis ettik” dedi.

 

2 BİN 500 HASTA MUAYENE OLDU

 

Sağlık Ocağı’na yeni cihaz alımları yapıldığını söyleyen Belindir, Sağlık Ocağı’nda Ocak ayında yaklaşık 2 bin 500 hastanın muayenesinin yapıldığını ifade etti. Sağlık Ocağı’na özürlü rampasının da yapılacağını söyleyen Belindir, “Yaz spor okulları açıldı. Sanayi Mahallesinde üçüncü su kuyusu hizmete sunuldu” dedi. Toplantıya katılan AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Vahdet Akın da ihtiyaç duyulması halinde beldedeki engelli vatandaşlara akülü araç yardımında bulunabileceğini söyledi. Vahdet Akın’a teşekkür eden Hanifi Belindir, alınan kararların hayırlı olmasını temenni ederek toplantıyı bitirdi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10