Sınav hazırlık kursu tartışma yarattı

Kızılpınar Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan toplantısı dün Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında yapıldı.

Çerkezköy 7.03.2012 20:46:00 0
Sınav hazırlık kursu tartışma yarattı
Kızılpınar Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan toplantısı dün Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında yapıldı. Saat 14.30’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya mazeret bildiren İbrahim Eren katılmazken, diğer tüm meclis üyeleri toplantıda hazır bulundu. Toplantı öncesi konuşan Başkan Faruk Korkmaz çalışmalarla ilgili meclis üyelerine bilgi verdi.
NETCARD SUNUM YAPTI
Projeler için Ankara’ya gideceğini belirten Korkmaz “Kızılpınar’da asfalt için 8 milyon TL’ye ihtiyacımız olacak. Dere ıslahı için devlet su işlerinden ekip gelip tespit yaptı. Haziran ayında ihalesi yapılacak” dedi. Meclis toplantısına katılan İstanbul netcard yetkilisi Ufuk Hekimoğlu da meclis üyelerine 2 ve 3 boyutlu kent bilgi sistemi hakkında sunum yaptı. BU sistemin maliyetinin 200-250 bin TL olduğunu belirten Hekimoğlu, Kızılpınar Belediyesi teklifi kabul ettiği takdirde miktarın bir kısmının bu yıl, diğer kısmının ise gelecek yıl temin edileceğini söyledi. Konuyla ilgili konuşan Başkan Korkmaz da “Gerçekten güzel bir proje. Biz arkadaşlarımız ile görüşüp sizlere dönüş yapacağız” dedi.
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Faruk Korkmaz’ın bilgilendirmesinin ardından meclis gündemine geçildi. Dilekçe ve önergelerin gündeme eklenmesinin ardından ilk olarak Belediye hisselerinin parsel maliklerine satışı konusu görüşüldü. Konu ile ilgili yapılan açıklamada 21.kısım imar uygulamasının tamamlandığı ve yeni yasaya göre satış için meclis onayı gerektiği belirtilirken, yaklaşık 300 dönüm alandaki 2 bin 250 metrekarelik belediye hissesinin parsel maliklerine satışı oy birliği ile kabul edildi. İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından 116 ada 7 numaralı parselde bulunan 2 bin 622 metrekarelik alanın toplu konut alanına çevrilerek kat karşılığı ihale edilmesini görüşen meclis, bu maddeyi de oy birliği ile kabul etti. 
SINAV HAZIRLIK KURSU KABUL EDİLDİ
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde kültür binasının 4 katının kiraya verilmesi konusu görüşüldü. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Günay ve Meclis Üyeleri Yavuz Kütük, İbrahim Eren, Hüseyin Şenses, Celal Yeşilyurt, Pir Murat Gök imzalı dilekçede, ‘Kültür Binasının 4 katının, beldedeki fakir öğrencilere ücretsiz sınav hazırlık kursu verilmesi ve eğitim öğretim amaçlı kullanılması kaydıyla giriş dükkanlar ve 4 katın 18 yıllığına kiraya verilmesi’ Başkan Korkmaz da bu öneriden dolayı meclis üyelerine teşekkür etti. Beldedeki öğrenci sayısı, kursa kaç öğrencinin katılacağı ve kurstan herhangi bir para talep edilip edilmeyeceği konularının uzun süre tartışıldığı toplantıda söz konusu dört katın 5 yıllığına kiralanması Nevzat Teker ve Ali Kaya Bektaş’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de belediyeye ait 734 ada 1 nolu parsel 660 ada 4 nolu parsel, 620 ada 3 nolu parsel, 841 ada 1-2-3-4-5-6-7 nolu parseller, 833 ada 1-2 nolu parseller, 642 ada 4 nolu parsel, 845 ada 1 ve 5 nolu parsellerin satışı görüşüldü. Yapılan görüşmenin ardından 734 ada 1 nolu parselin satışının reddine, diğerlerine ise altyapısı yapılarak satılması oy çokluğu ile kabul edilirken, HAS Partili meclis üyesi Hüseyin Şenses red oyu kullandı. Meclis toplantısının bir sonraki maddesinde görüşülen 537 ada 1 nolu parselde imar plan tadilatı yapılması talebi oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. 
DİLEKÇELER GÖRÜŞÜLDÜ
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dilekçelerin görüşülmesine geçildi. Ömer Durna’nın sunduğu dilekçeye istinaden 1346 parsel için hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı teklifini görüşen meclis, konuyu İmar Komisyonu’na havale etti.  Ardından Şefik Oğuz’un sunduğu ve belediyeye ait spor alanından 4 bin metrekarelik alanın proje doğrultusunda halı saha ve spor tesisi yapılarak 19 yıllığına kiralanması talebi görüşüldü. Alanın ihale yoluyla 10 yıllığına kiraya verilmesi Hüseyin Şenses’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ
Gündeme sonradan dahil edilen Kızılpınar Belediyesine ait 735 ada 11 parselin Aşan Nakliyat Oto ve İnşaat hizmetlerine kiralanması, arsa üzerinde 250 metrekare kapalı alana ruhsatlı bina  talebi de Hüseyin Şenses ve Celal Yeşilyurt’un red oyuna karşılık oy çokluğu ile imar komisyonuna havale edildi. Belediyenin imar sınırları içersinde bulunan 652 ada 1 nolu parselin kuzey kısmından 3 metre genişliğinde yeşil bant bırakılması hususunda gerekli imar plan tadilatının yapılması ve yine belediye sınarları içersinde bulunan 424 ada 1 parselin Hürriyet caddesine cephe kısmından gerekli imar plan tadilatı yapılarak Ticaret alanı ayrılması hususu oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. Beldede akıllı sayaç kullanımına geçildiğinden, mesken, işyeri, şantiye, çiftlikler ile gaziler için su ücretlerinin, mesken ve şantiye, abone kayıt ücretlerinin ve işyeri abone ücretlerinin belirlenmesi görüşüldü. Rakamların Çerkezköy ile aynı şekilde devam etmesi oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi.

Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10