Veliköy’de kadınlara özel eğlence

Veliköy Belediyesi tarafından kadınlar günü dolayısıyla program düzenlendi. Programda konuşan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir “Türk milletinin varoluş mücadelesinde kadınlarımızın ön

Çerkezköy 9.03.2012 19:44:00 0
Veliköy’de kadınlara özel eğlence
Veliköy Belediyesi 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlar için program düzenledi. Önceki akşam saat 20.00’da Veliköy Kapalı Düğün Salonu’nda düzenlenen programa Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Veliköy Belediye Meclis Üyesi Ahmet Çetin, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in eşi Nuran Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, Veliköy Belde Kadın Kolları Başkanı Hülya Çetin, diğer belde kadın kolları yönetimi ile çok sayıda kadın katıldı.
EN BÜYÜK KAZANIM
Program AK Parti Veliköy Belde Kadın Kolları Başkanı Hülya Çetin’in açılış konuşması ile başladı. “Türk Kadını için en büyük kazanım cumhuriyetin ilan edilmesi ile birlikte medeni kanunun armağan edilmesidir” diyen Çetin, Cumhuriyet rejimi ile birlikte çok eşliliğin kaldırıldığını, kadınlara boşanma, velayet, malların paylaşımı hakkının verildiğini, belediye seçimlerinde kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildiğini söyledi. Ülkemizde bu gelişmeler sayesinde kadınların erkeklerle omuz omuza iş hayatında ve sosyal yaşantıda yerini aldığını söyleyen Hülya Çetin “Kadının toplumsal hayata katılımını kalkınmanın vazgeçilmezi sayıyoruz. Gelecekte, kadınlar daha mutlu ve başarılı olacaktır” diyerek tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
“KADINLARIMIZA ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ”
Programda selamlama konuşması yapan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir de “Kadın olmanın mana ve önemi üzerine bir kez daha düşünmek için eşsiz bir fırsat sunan anlam yüklü bir günün içindeyiz” dedi. Türk milletinin asırlardır devam etmekte olan varoluş mücadelesinde, devletin refah ve esenliği için kat edilen mesafelerde, Türk kadınının büyük öneminin açıkça görüldüğünü ifade eden Belindir “Toplumun her kesiminde ve üstlendikleri her görevde takdire şayan bir şekilde sorumluluklarını yerine getiren kadınlarımıza çok şey borçluyuz” dedi.
HEPİMİZİN ORTAK SORUMLULUĞU
Çağdaş ülke olabilmenin temel koşulunun, kadın her alandaki etkinliğini artırmaktan geçtiğini ifade eden Belindir “Aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak, kadın-erkek hepimizin ortak sorumluluğudur. Adaleti en büyük değerler arasında sayan milletimiz, hiçbir zaman ayrımcılığı hoş görmemiştir, bundan sonra da görmeyecektir. Bizler kadını ve erkeği birbirine karşı sorumlu gören geleneğin temsilcileriyiz. Bizler cenneti kazanmanın annelerimizin ayaklarının altından geçtiğini bilen anlayışa sahibiz” diyerek tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER
Belindir, selamlama konuşmasının ardından programdan ayrıldı. Veliköy’deki kadınlar Orkestra Acun, solistler Dilek Ay ve Filiz Çolak’ın çaldığı ve seslendirdiği şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

Haber / Gülveren VATANSEVER 


0282 726 91 91
0282 747 65 10