‘HALK OYUNLARINDA EN ZENGİN ÜLKE TÜRKİYE”

İstanbul’da düzenlenen Türkiye Halk Oyunları yarışmasında ilk 5’e girme başarısı gösteren Beyciler Mukaddes Sönmez İlköğretim Okulu öğrenciler için önceki gün Çerkezköy’d

Çerkezköy 15.03.2012 18:25:00 0
‘HALK OYUNLARINDA EN ZENGİN ÜLKE TÜRKİYE”

 Türkiye Halk Oyunları yarışmasında 5’inci olan Beyciler Mukaddes Sönmez İlköğretim Okulu öğrencileri için önceki gün saat 19.30’da Karadeniz Pide-Adana Mutfağı’nda yemek verildi.  

 4 AYDIR ÇALIŞIYORUZ    

16 kişilik öğrenci ekibi, yarışma için Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Antrenörü Deniz Sarı eğitmenliğinde yaklaşık 4 aydır çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu yarışması için en iyi şekilde hazırlanan Beyciler Mukaddes Sönmez İlköğretim Okulu öğrencileri geçtiğimiz gün İstanbul Fatih Spor Kompleksi’nde yapılan yarışmada, İstanbul il genelinde 83.80 puanla ilk 5'e girmeyi başardı. Öğrencilerin ödüllendirildiği yemeğe Beyciler İlköğretim Okulu Müdürü Alim Yavuz, Okul Aile Birliği Başkanı Sebahattin Canbak, Öğretmenlerden Salih Zeki Özkan ve halk oyunları ekibine sponsor olan Özel Optimed Hastanesi’nden Hasta Hakları Sorumlusu Selda Karacalar da katıldı. Eğitmen Deniz Sarı kendilerine sponsor olan Karadeniz Pide-Adana Mutfak işletme ortakları Ali Tokmak, Rıdvan Ozkan ve İmdat Altunay’a teşekkür etti.
KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
İlk etapta yarışmaya katılmanın ciddi maliyetler gerektirdiğini söyleyen Eğitmen Antrenör deniz Sarı,.anlayışlı ve fedakar firmaların ve kuruluşların destekleri ile Türk Kültürü ve geleneklerinin yüzyıllarca en iyi şekilde yaşamaya devam edeceğini belirtti. Dünyada halk oyunları dalında en zengin kültüre sahip olan ülkenin Türkiye olduğunu ifade eden Sarı “Bizler bu yola gönül verdik ve gözlerimizi kapayana dek kültürümüzü gelecek nesillere en güzel şekilde sunmak için tüm gücümüzle çalışacağız” dedi.
Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10