Öztrak, çiftli desteklerini sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, 2012 yılı Şubat Ayı Merkezi Yönetim Bütçe Sonuçları’nın Şubat ayında çiftçilere herhangi bir desteklem

Çerkezköy 21.03.2012 19:47:00 0
Öztrak, çiftli desteklerini sordu
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, 2012 yılı Şubat Ayı Merkezi Yönetim Bütçe Sonuçları’nın Şubat ayında çiftçilere herhangi bir destekleme ödemesi yapılmadığını gösterdiğini ifade etti.
2 AYLIK DESTEKLEME 500 MİLYON TL
Yılın ilk iki ayında toplam destekleme ödemesinin 500 milyon TL olduğunu ifade eden Öztrak “Oysa geçen yılın ilk iki ayında bu şekilde yapılan ödeme miktarı 1,1 milyar TL’dir. Geçtiğimiz yılın seçim yılı olduğu düşünüldüğünde, seçimlerle beraber çiftçinin destekleme ödemelerinin de bittiği anlaşılmaktadır” dedi. Çiftçilerin İngiltere ve İsveç’ten sonra, tüm Avrupa’nın en pahalı motorinini kullanmaya devam ettiğini ve her gün daha da artan girdi maliyetleri ile baş etmeye çalıştığını belirten Faik Öztrak “Bunlar da yetmezmiş gibi Sosyal Güvenlik Kurumu Mersin ilinde sigortalı olarak tescil edilmiş çiftçilerimizin sigorta prim borçlarına mahsup edilmek üzere ürün satış bedeli üzerinden yapılacak tevkifat oranı yüzde 1’den yüzde 5’e çıkarmıştır” dedi.
BAKAN EKER’E SORDU
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in yanıtlaması istemiyle meclise soru önergesi sunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak Bakan Eker’e “Şubat ayında çiftçimize tek kuruş destekleme ödemesi yapılmamasının gerekçesi nedir? Çiftçimize yapılacak destekleme ödemeleri için, kamuoyuna ve çiftçimize bir takvim açıklamayı düşünüyor musunuz? Sosyal Güvenlik Kurumu’nun çiftçilerin sigorta borçlarına ilişkin tevkifat oranındaki artış diğer illerde de söz konusu mudur?” sorularını yöneltti.

Haber / Türker ÖZKAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10