Sarıoğlu’ndan “Meslek Lisesi” müjdesi

Çerkezköylü sanayiciler, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün düzenlediği dayanışma yemeğinde bir araya geldi. Yemekte konuşan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer SarÄ

Çerkezköy 25.03.2012 17:32:00 0
Sarıoğlu’ndan “Meslek Lisesi” müjdesi
Çerkezköylü sanayiciler Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği dayanışma yemeğinde bir araya geldi.
DAYANIŞMA YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİLER
Önceki gün saat 19.00’da Polat Renaissance Otel’de düzenlenen yemeğe Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Tekirdağ Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Rıfkı Ayan, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Tredaş Genel Müdürü Ahmet Erdoğan, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan, ÇOSB Müdür Yardımcısı Kadir Karakaya, Çerkezköy Sanayiciler Derneği Başkanı Yıldırım Ulkat, AK Parti Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Sait Yazı, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Gürdal Adal ve çok sayıda sanayici katıldı.
SARIOĞLU’NDAN LİSE MÜJDESİ
Kokteyl ile başlayıp yemek ile devam eden programda konuşan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, bölge yönetimi olarak sanayicilerden aldıkları yetki ve destekle bölgeye faydalı çalışmalar yapmaya çalıştıklarını belirtti. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Çerkezköy’e 500 öğrenci kapasiteli meslek lisesi yapacaklarının da müjdesini veren Sarıoğlu “Bu okul, bölge sanayicisinin ihtiyaç duyduğu ara elemanların yetiştirilmesinde önemli bir faktör olacak” dedi.
ÇALIŞAN KADINLAR İÇİN KREŞ
Tüm Trakya’nın ihtiyaç duyduğu 500 kişilik konferans salonunun temelini de bu yıl atacaklarını ifade eden Sarıoğlu, çalışan kadınlar için de 180 öğrencilik kreş projelerinin olduğunu ve bu projeyi de en kısa zamanda hayata geçireceklerini söyledi.
DİĞER OSB’LERE ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR
Dayanışma gecesinde konuşan Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek de Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin en gözde yerlerinden biri olduğunu belirtti. Çerkezköy’ün,  ülkenin kalkınmasında büyük rol üstlenen sanayicilere ve sanayi kuruluşlarına ev sahipliği yaptığını ifade eden Vali Kemelek “Türkiye’nin en gözde ilk 4 OSB’si arasında yer alan Çerkezköy OSB adından söz ettiriyor ve bölgede 5 bine yakın istihdam sağlıyor. Bu yapısıyla örnek teşkil ediyor. Diğer sanayiciler Çerkezköy’ü örnek alarak buradaki faaliyetleri kendi bölgelerinde uygulamaya çalışıyorlar” dedi.
SANAYİCİ ARA ELEMAN BULMAKTA ZORLANIYOR
Gençlerin meslek liselerine yönlendirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Kemelek “Sanayiciler ara eleman bulmakta zorlanıyor. Hatta bu sorunu ‘meslek lisesi memleket meselesi’ şeklinde sloganlaştırdılar” diyerek ara elemanlara olan ihtiyacı dile getirdi. Islah OSB’ler konusundaki çalışmalarla ilgili de bilgi veren Vali Zübeyir Kemelek “Dağınık OSB’leri Islah OSB adı altında örgütlemeye başladık. 6 tanesi için bakanlıkla anlaştık. Memleketimiz sürekli kalkınma yolunda” diye konuştu.
ZİYNET SALİ SAHNE ALDI
Konuşmaların ardından Grup Müzikal sahneye çıktı. Grup Müzikal’in konserinin ardından sahneye çıkan ünlü sanatçı Ziynet Sali, sanayicilere ve katılımcılara müzik ziyafeti sundu. Masaları dolaşarak katılımcılara da mikrofon uzatan Ziynet Sali, Ömer Sarıoğlu ve eşi F.Nilgün Sarıoğlu ile birlikte şarkı söyledi. Sanayiciler Sali’nin seslendirdiği şarkılar eşliğinde dans ederek gönüllerince eğlendi. Program gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Haber / Cem BÜLBÜL – Türker ÖZKAN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10