Aile, hiçbir ücret almadan 7/24 eğitim veren bir kurumdur

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Erdem, Çerkezköy’de “Dini ve dünyevi açıdan aile ve aile olmanın önemi” konulu bir konferans verdi. Ailenin, hiçbir ücret almadan 7/24 eğitim veren

Çerkezköy 25.03.2012 18:04:00 0
Aile, hiçbir ücret almadan 7/24 eğitim veren bir kurumdur

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı tarafından dün saat 13.30’da Golden Palas Otel’de “Dini ve dünyevi açıdan aile ve aile olmanın önemi” konulu konferans düzenledi.

 

ÇOK SAYIDA PARTİLİ KATILDI

 

Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, MHP Merkez İlçe Başkanı Sertaç Alkaya, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, İl Genel Meclis Üyesi Şinasi Koltuk, MHP Malkara İlçe Başkanı Timur Vardar, MHP İl Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Güneykaya, Erol Akata, Ahmet Durankesek, Malkara Belediye Meclis Üyesi Aysel Ertürk, Merkez İlçe Eski Başkanı Enes Kaplan, Çorlu İlçe Eski Başkanı Sinan Yeniyurt, Malkara İlçe Eski Başkanı Kemal Ateş, MHP Kapaklı Belde Başkanı Hayri Varol, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, belde teşkilatı üyeleri ile çok sayıda MHP’linin katıldığı programa konuşmacı olarak MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Erdem katıldı.

 

HEDEF YEREL YÖNETİMİ ALMAK

 

Konferans öncesi konuşan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu yeni yönetimin bir ay önce belirlendiğini belirterek “Yeni yönetim eski yönetimden bayrağı ve emaneti teslim alarak Çerkezköy’de yerel yönetimi almak için yola devam edecek” dedi. 

 

“CHP VE DP AK PARTİ’YE YATAKLIK YAPIYOR”

 

Çerkezköy Belediyesi’nin tüyü bitmemiş yetimin hakkını yediğini savunan Ordu “Bu kişiler rahat bir şekilde cadde ve sokaklarda gezebiliyorlar. Allah bunları görüyor. Bu kişileri Allah’a havale etmedik. Yargıdan sonuç alamazsak, Osmanlı Camisi’ne gidip Allah’a havale edeceğim. Bugün meclis toplantılarında Cumhuriyet Halk Partisi ve Demokrat Partili meclis üyeleri ile düşünmeden bütün kararları oy birliği ile alıyorlar. CHP ve DP AK Parti’ye yataklık yapıyor” dedi.

 

“ALİ ERTEM GİTSİN İLÇE BAŞKANINI SEÇSİN”

 

Seçim öncesi Milliyetçi Hareket Partisi için türlü türlü oyunlar oynandığını iddia eden Ordu “Belediye Başkanı Ali Ertem ve imar hırsızları fabrika ve sokaklarda MHP delegelerini çağırıp Mustafa Ordu’ya oy vermeyeceksiniz aksine diğer adaylara oy vereceksiniz demişler. Ali Ertem, sen ilk önce git ilçe başkanına bak ve onu seç. Onun için bunların gayesi MHP’yi tümden yok etmektir. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı da Mustafa Ordu’nun uzun süredir Başkanlık koltuğunu kimseye bırakmadı demiş. Kendisi CHP’li olduğun halde neden 2009 yılında gidip neden başka partinin adayına oy vermiş? Kendi adayına oy vermeyen kişi şimdi Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanıdır. Bir partili hiçbir zaman parti dışına oy veremez. Bu konuda Milliyetçi Hareket Partisi taviz vermez” diye konuştu.

 

“BU ARKADAŞLARI SEÇİNİZ VE HİZMET ALINIZ”

 

Çok başarılı bir ekip oluşturduklarını ifade eden Ordu “Yeni kurulan MHP İlçe Teşkilatı 2014’de Çerkezköy Belediyesi’ni alacak ekibe sahip. Bu arkadaşları izleyiniz. 2014 yılında yapılacak seçimlerde komşunuza, akrabanıza “Çerkezköy’e hizmet yapacağını biz de kanaat getirdik” deyin, bu arkadaşları iktidara getirin ve hizmet alın” dedi.

 

“ÖNCE KENDİMİZİ SAĞLAMANIN YOLLARINI ARAYALIM”

 

Mustafa Ordu’nun konuşmasının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Erdem, “Dini ve dünyevi açıdan aile ve aile olmanın önemi” konulu bir konferans verdi. Ailenin varlık sebebi olduğunu belirten Erdem “Televizyonlarda ve gazetelerde 21.yüzyılda kadına yönelik şiddet, aile içi dram manzaralarını görüyorsunuz. Bugün medeniyetin kurbanı bir nesil, aile, bir takım değerlerle tanışan toplum haline geldik. Millet olarak kültürel değerlerimizi tanımak ve yaşatmakla kalmıyoruz bununla birlikte yaşamak zorundayız. Bugün devlet ve milletten söz ediyorsak aileler olmadan söz etmek mümkün müdür? Gelin büyük ile bütünle değil, cüzle, parçayla ve özle ilgilenelim. Önce kendimizi sağlamanın yollarını arayalım” dedi.

 

“AİLE VARLIĞIMIZDIR”

 

“Aile bizim her şeyimizdir, kültürümüz, varlığımız ve bekamızdır” diyen Erdem konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün aile ile ilgili operasyonlar yapılmaya çalışılıyor. Aileler küçültülüyor ve değersiz olarak gösteriliyor. Aile öyle bir kurumdur ki ana ve baba ailenin doğal öğretmenleridir. Aile öyle bir okuldur ki hiçbir ücret almadan 7-24 eğitim verir. Burası öyle bir okuldur ki hem teorik hemde uygulamalı eğitim veren kurumdur. Aile dediğimizde dil, din, örf, adet ve gelenekleri bir şeklide koordinelerin öğretildiği ve görüldüğü eğitim yeridir. Ananın bir tek asil görevi ana olmaktır. Aile çatırdamaya başlar ise bütün değerlerin bozulmaya yüz tuttuğunu görmeniz gerekir. Bir aileyi yanlış malzeme ile kurarsanız çökmesi mukadderdir ve vazgeçilmez olarak yıkılacaktır”

 

GELİN KAYNANA ÇATIŞMASI AFET HALİNE GELDİ

 

Gelin-kaynana arasındaki çatışmanın toplumda afet haline geldiğini ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdem, “Kaynana dün bir gelin olarak kendisinin yaptığını çekiyor ya da gelinine etmiş olduğu davranıştan dolayı bedel ödüyor. Kaynanası ile geçinme ayniyetinde olan kaynanasını kendisine yük olarak gören kadın unutmasın ki yarın mutlaka kaynana olacaktır. Nefsin kurbanı olmuş, dünyanın girdabında boğulmuş kızların kaynanalarını değil, analarını bile yük gördüğü dünyada yaşamanın bir insanlık ayıbı ve İslam için bir yüz karası olduğunu düşünebiliyor musunuz? Anne ve babalar sizde kaldığı zaman onları üzmeyin, kırmayın ve yumuşak söz söyleyin. Anneye ilgi, eşe sevgi ve çocuklara şefkat duymak yaradılışımızın gerçeğidir” dedi. 

 

“BU GİDİŞATIN TEMEL SEBEBİ BİZİZ”

 

Toplu taşıma araçlarında yaşlılara ve çocuklu kadınlara yer verilmesi gerektiğini söyleyen Erdem “Çocuğu ile toplu taşıma aracına binen bir kadın, arabaya yaşlı bir teyze bindiğinde çocuğuna ‘kalk oğlum teyzen otursun’ demiyorsa, iki gün sonra yavrusunun olmadığı zamanda toplu taşıma aracına bindiğinde kendisine yer vermeyen komşunun çocuğunu ayıplama hakkına sahip değildir. Ama bu gidişatın temel sebebi biziz. Eğitici olarak iyinin, doğrunun, haklının ne olduğunu çocuklarımıza öğretmiyoruz. Sevgi ve hoşgörüyü çocuklarımıza anlatmıyorsak toplumda yanlış gidişattan veya uygunsuz manzaradan şikayet etme hakkımız yoktur” dedi.

 

PARTİ ROZETLERİ TAKILDI

 

Konferansın ardından Milliyetçi Hareket Partisine katılan 17 kişiye MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Erdem parti rozetleri takıldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10