“Dindar kesime değil, kindar kesime karşıyız”

Partisinin Çorlu ilçe kongresine katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, hükümetin sağlık konusunda yanlış politikalar izlediğini savundu.

Çorlu 26.03.2012 20:02:00 0
“Dindar kesime değil, kindar kesime karşıyız”

Partisinin Çorlu ilçe kongresine katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, hükümetin sağlık konusunda yanlış politikalar izlediğini savundu.

 

“3 MİLYON İNSAN SAĞLIK PRİMİNİ ÖDEYEMİYOR”

 

Öztrak, 3 milyon insanın sağlık primini ödeyemediğini öne sürerek, "Türkiye ve Türk insanı genel olarak bakıldığında zor durumda. Binlerce insan tatil yapamıyor, istediğini yiyemiyor ve ekonomik anlamda zorluk çekiyor. Ülkemizde uygulanan yanlış politikalar nedeniyle her gün cebimizden çıkan sağlık harcamalarının miktarı artıyor. İşsizlik büyük bir sorun olarak Türkiye'nin üzerinde duruyor. Tarımda ithalatçı duruma gelmişiz. İşsizlik, iktidar tarafından tarımın içine gizleniyor" dedi.

 

“TÜRKİYE BORCA BATIRILDI”

 

Türkiye'nin "borca batırıldığını" iddia eden Öztrak, ülkenin 77 milyar dolar cari açığı olduğunu belirterek "Türkiye rezervleri 38 milyar dolara düştü. Mazot 4, benzin ise 4,5 TL'ye yükseldi. Çiftçi yeni ekim biçim dönemine akaryakıt fiyatlarının çok yüksek olduğu bu günlerde giriyor" dedi.

 

4+4+4’E KARŞIYIZ

 

Eğitimde 4+4+4 uygulamasına da CHP olarak karşı olduklarını ifade eden Öztrak, "İlk 8 yıl kesintisiz eğitim olmasını istiyoruz. Her çocuk, hayata eşit şartlarda başlamalı. Biz, dindar kesime değil kindar kesime karşıyız. Biz, Türk çocuklarının da Nobel ödülü almasını ve dünya genelinde başarılara imza atması için çalışıyoruz" diye konuştu.

 

“TERÖR ÜLKENİN CİDDİ BİR SORUNU”

 

Hükümetin terörle mücadele politikalarına da değinen Öztrak, "Afganistan ve Güneydoğu'da yaşanan olaylarda birçok şehit verdik. Bir tanesi de bizim Tekirdağ bölgesinden Muratlı asıllı bir kardeşimizdi. Yaşanan bu şehit haberleri bizleri çok üzüyor ve derinden yaralıyor. Terör, Türkiye'nin ciddi bir meselesidir. Hükümet bunun üzerinde ciddi çalışma yapmalı ve önemli kararlar almalı. Böyle, temel meselelerde muhalefetin de görüşü alınıp adım atılmalı. Şehit haberleri artık bitmeli" dedi. 

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10