Sokak hayvanları için daha güvenli hale gelecek

9 Mart’ta kurulan Namık Kemal Üniversitesi Sokak Hayvanlarını Koruma Grubu dün Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce’yi ziyaret etti. Yapacakları hayvan hakları çalışmalarınd

Çerkezköy 28.03.2012 19:03:00 0
Sokak hayvanları için daha güvenli hale gelecek

 Namık Kemal Üniversitesi Sokak Hayvanlarını Koruma Grubu Başkanı Nurhak Karadağ ve grup üyeleri Dilek Karaman, Elçin Koç ve Meltem İncekara dün saat 11.00’da Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce’yi ziyaret etti.

 

BU ÇALIŞMALAR HAYATA ADAPTASYONUNUZU ARTTIRIR

 

Ziyarette konuşan Gökhan İnce, Çerkezköy Belediyesi olarak NKÜ Sokak Hayvanlarını Koruma Grubu’nun yapacakları tüm çalışmalarda seve seve yardımcı olacaklarını belirterek “Mevcut ve yeni yapılan Hayvan Barınakları hakkında bilgilendirme gezileri düzenlenebilir. Grubun afiş, broşür gibi çalışmalarında basım ve dağıtımda belediyemiz destek olabilir” dedi. Sokak Hayvanlarını Koruma Grubu gibi grupların olması için belediye olarak her türlü desteğe açık olduklarını ifade eden İnce, Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile aynı projede olmaktan gurur duyduklarını kaydetti. Belediyenin yaptığı faaliyetler hakkında da grup üyelerine bilgi veren Gökhan İnce, “Sizler birkaç yıl sonra gerçek hayata atılacaksınız. Hayatta önemli olan tek şeyin dersler olmadığını göreceksiniz. Bu gibi çalışmalar sizlerin hayata olan adaptasyonunuzu arttıracak çalışmalardır. Bu projeler, sizleri diğer insanlardan ayırt edecek önemli unsurlar olacaktır” diye konuştu. 

 

VİZYONUMUZ İLÇEYİ SOKAK HAYVANLARI İÇİN DAHA GÜVENLİ HALE GETİRMEK

 

Grup olarak misyonlarının Çerkezköy’de bulunan sokak hayvanlarının ihtiyaçları doğrultusunda farkındalık yaratmak olduğunu kaydeden Grup Başkanı Nurhak Karadağ, vizyonlarının ise ilçeyi sokak hayvanları için daha güvenli ve yaşanabilir hale getirmek olduğunu söyledi. 60’a yakın üyelerinin olduğunu ifade eden Karadağ, kuruldukları günden buyana kısa süre içinde Çorlu Hayvan Hakları Koruma Platformu ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ile görüşmeler yaparak fikir alışverişinde bulunduklarını ifade etti. Karadağ ayrıca, grup olarak bu hafta içinde mevcut ve yeni yapılan hayvan barınaklarını ziyaret ederek karşılaştırma yapacaklarını da ifade etti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10