Kesintiye gece mesaisi

İstasyon Mahallesi’ndeki ana su borusunun dün saat 15.00 sıralarında patlaması sonucu tüm ilçede sular saatlerce kesildi. Geçen yıl bin 400 metre ana isale çelik boru hattı yenileme çalışması yaptıklar

Çerkezköy 28.03.2012 19:18:00 0
Kesintiye gece mesaisi

Çerkezköy’de dün saat 15.00 sıralarında su boru hattında meydana gelen patlak sonucu tüm ilçede sular kesildi. Belediye tarafından yapılan duyurularda, arıza nedeniyle ilçe geneline 24 saat su verilemeyeceği belirtildi.

 

MAĞDURİYET BİR AN ÖNCE GİDERİLECEK

 

İstasyon Mahallesi’nde bulunan Gabralı Un Fabrikasının önündeki Su Ana Boru hattında dün saat 15.00 sıralarında patlama meydana geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, olay yerine gidip gerekli incelemeleri yaptığını ve vatandaşların su mağduriyetinin bir an önce giderilebilmesi için çalışmalara başlanıldığını kaydetti. Çalışmaların 24 saat sürebileceğini ifade eden Başkan Ali Ertem, “Ekiplerimiz ellerinden geldiğince hızlı hareket ederek çalışmaları planlananın daha öncesinde tamamlamaya gayret ediyor. Amacımız en azından sabaha karşı çalışmaları tamamlayarak, Çerkezköylülerin işe, okula gitmeden önce su ile ilgili ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlamak” dedi.

 

500 METRE ANA İSALE BORU HATTI YENİLENECEK

 

2011 yılında Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından bin 400 metre ana isale çelik boru hattı yapıldığını hatırlatan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, çalışmaların İstasyon Mahallesi’ne kadar olan kısmının tamamlandığını fakat buradan sonraki kısmının yetiştirilemediğini ifade etti. “2012’de yapmayı planladığımız asfaltlama çalışmalarına başlamadan önce İstasyon Mahallesi’nde patlayan ana isale boru hattında yenileme çalışmaları gerçekleştireceğiz” diyen başkan Ertem, “Bu bölgede 500 metre boyunca 800’lük ana isale çelik boru hattını gerçekleştirdikten sonra asfaltlama çalışmasını yapacağız” diye konuştu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10