Ölümlü kazadan 4 yıl 2 ay hapis cezası

Edirne'de geçen yıl mayıs ayında cipiyle çarptığı hafif ticari aracın sürücüsü 61 yaşındaki İsmail Yarar'ın ölümüne neden olan Üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Derya AltınbaÅ?

Çerkezköy 29.03.2012 19:34:00 0
Ölümlü kazadan 4 yıl 2 ay hapis cezası

 Edirne 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına tutuksuz yargılanan Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Derya Altınbaş, kazada ölen İsmail Yarar'ın eşi Saadet, kızları Burcu ve Duygu Yarar ile avukatları katıldı. Mahkemede, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun kazaya yönelik düzenlediği rapor okundu. Hafif ticari aracın sürücüsü İsmail Yarar'ın ölümüne neden olan Üniversite öğrencisi Derya Altınbaş'ın tam kusurlu olduğu belirtilen raporda, zeminin kuru olduğu, hız sınırının 30 olduğu ve kazanın tamamen Altınbaş'ın hatası nedeniyle meydana geldiği ifade edildi.

 
 

SAYGILI TUTUM İNDİRİMİ YAPILDI

 
 

Rapora itiraz ederek duruşmadaki son savunmasını yapan Derya Altınbaş çok pişman olduğunu söyledi. Altınbaş, "Kimse başına böyle bir şey gelmesini istemez. Ben çok üzgünüm, bir anlık korkuyla böyle bir olay yaşadım, pişmanım" dedi. Duruşmaya kısa bir ara veren 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Suzan Yalçın Kutlu, cipiyle çarptığı hafif ticari aracın sürücüsü İsmail Yarar'ın ölümüne neden olan ve 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan Üniversite öğrencisi Derya Altınbaş'a 5 yıl hapis cezası verdi. Altınbaş'ın mahkemedeki saygılı tutumu ve davranışını hafifletici neden olarak gören Kutlu, cezayı 10 ay indirerek 4 yıl 2 ay hapis cezasına ve cezanın ardından da sanığın ehliyetine 3 yıllığına el konulmasına hükmetti.

 
 

ERTELEME YOK

 
 

Hafif ticari aracın sürücüsü İsmail Yarar'ın kazada hatasız olduğunu ifade eden hakim Suzan Yalçın Kutlu, suçun işleniş şekli, 8'de 8 hatalı olan sanık Derya Altınbaş'ın kusurunun yoğunluğunu göz önüne alarak hapis cezasını paraya çevirmedi. Derya Altınbaş, kararın Yargıtay tarafından onaylanması halinde 4 yıl 2 ay hapis yatacak. Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Derya Altınbaş, geçen yıl mayıs ayında ailesinin aldığı 22 DF 560 plakalı cipe arkadaşı 21 yaşındaki Büşra Kılıç'ı da alarak okuldan kent merkezine doğru yola çıktı. Cip, Altınbaş'ın direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu refüjü aşıp karşı şeritten gelen İsmail Yarar yönetimindeki 22 ED 889 plakalı hafif ticari araca çarptı. Ağır yaralanan İsmail Yarar hastanede yaşamını yitirirken, Altınbaş ve arkadaşı kazadan hafif yaralı kurtuldu.

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10